Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Formacja pod pvp

22kristof22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem, że tematy o formacjach pojawiły się kilka razy, ale chciałbym się upewnić/zapytać jaka formacja byłaby lepsza na pvp dla dimishera. Teraz głownie dążę do zwiększania ataku (zbieram havocki i ulepszam drony) i nie wiem czy kupić formację ćmy czy skorpiona. Ćma m.in ignoruje 20% wrogiej osłony, ale dimisher ma tą swoją moc do osłon wiec sam nie wiem. Skorpion z kolei daje większy atak ale tylko 3%. Co byście doradzili?

Opublikowano

Dla diminishera najlepsza jest ćma. Zwiększa jego hp o 20% a jak chcesz się bić to potrzebujesz tylko laserów więc osłony całkowicie usuwasz i na ich miejsce wkładasz LF-3 lub LF-4. Serce jest dla statków które mają bonus na osłone (sentinel, spectrum, solace), ćma dla venoma i dla diminishera a skorpion to formacja dla każdego statku.

Opublikowano

ja powiem tak ćma jest dobra w sytuacjach żyleta i full osłony czyli typ ma końcówke hp i dużo osłon .. opłacalna jest ta formacja ale raczej przy niej nie jest preferowane posiadanie osłon bo są one osłabiane w tępie 1% na sec. chyba że latasz na sercu i po namierzeniu przeciwnika włączasz  ćme ;]

Opublikowano

perfekcyjne połączenie nowy designy[Vanquisher,Sovereign lub Peacemaker] + skorpion masz +10% do bicia :) dodasz boosterki i masz + 30  % a to dużo :))

DAMIANOUNO

[HERO]ZER0MMO

Opublikowano

Ćme kupuj tylko wtedy gdy masz na tyle urki aby kupić też kraba bo w innym przypatku będzesz pękać jak flax, a jeśli nie masz na tyle urki a zależy ci na dmg to polecam skorpiona.

Opublikowano

Dla dimishera do pvp polecam ćmę. Zwiększa jego osłony, co automatycznie trudniej Cię dednąć. 

Ćma osłabia osłony z prędkością 1%/sec

perfekcyjne połączenie nowy designy[Vanquisher,Sovereign lub Peacemaker] + skorpion masz +10% do bicia :) dodasz boosterki i masz + 30  % a to dużo :))

Wtedy kiedy będzie miał ćmę, to będzie bił jeszcze więcej.

Opublikowano

Na diminishera co polecacie? Mam okolo 290k oslony na bastionie 320 (nic nie ulepszone) na drugiej taka typowo predkoscowa do ucieczki lub gonienia. Wole mniej bic i miec wiecej oslony. Wiec jakie doradzicie do Dominishera i bastiona/spectrum

Opublikowano

jeżeli chcesz grać diminisherem a masz ćme to osłona całkowicie odpada, tylko lasery i napędy na statku.

Dla bastiona/spectrum polecam serce. Zwiększa hp i osłone a napisałeś że wolisz mniej bić a mieć więcej osłony. Serce zmniejsza twoje dmg z laserów o 5%.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...