Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od następnego tygodnia chce zapisać się na siłownie, 3 razy w tygodniu na nią uczęszczać

przez kontuzje lekarz kazał mi skupić sie na umięśnieniu pleców, pośladków i uda, teraz pytania:

-chodząc na siłownie ćwiczyć tylko te miejsca czy rozłożyć sobie plan na całe ciało

-może znajdzie się jakaś osoba zorientowana i może poda plan lub odeśle w jakieś inne forum które mi przedstawi od czego powinienem i jak zacząć na siłowni bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia od czego startować (dieta lub plan treningu)

troche chaotycznie ale ciężko mi przedstawić tą sytuacje, dzięki za każdą pomoc

Opublikowano

Siemka. Na siłowni powinieneś ćwiczyć wszystkie partie w zależności od tego co chcesz osiągnąć. Powinieneś chodzić 3-4 dni w tygodniu np. 

-Poniedziałek -  Nogi i brzuch (Pośladki i uda)

-Czwartek - Klata i barki

-Niedziela - Biceps i plecy

Odnośnie samego treningu to na każdą partie powinieneś robić około 12-16 serii, z czego seria od 8 do 12 powtórzeń. Pamiętaj żeby nie robić wszystkich serii na daną partie na jednej maszynie tylko również na innych. Staraj się aby jedno ćwiczenie nie składało się z więcej niż 4 serii a potem zrób kolejne 2 żeby serii było łącznie 12. Jeżeli chodzi o ciężar to jest to sprawa bardzo indywidualna i musisz ustalić go o siebie. Próbuj z różnymi ciężarami aż w końcu dojdziesz do takie za jakiego pomocą będziesz w stanie zrobić 10 powtórzeń, od niego zaczynaj i stopniowo go zwiększaj o jakiś 1-2 KG co 1-2 treningów (Nie przesadzaj, nie dajesz rady to jedź na tym samym ciężarze). Jeżeli chodzi o dietę to powinna być ona skonstruowana w zależności od celu treningowego. W zasadzie dopiero zaczynasz i tak na prawdę diety moim zdaniem nie potrzebujesz, po prostu jedz dużo, 4-6 posiłków dziennie dużo białek ogranicz lepiej słodycze a jako źródło węglowodanów daj produkty zbożowe czy ryż. Tyle ode mnie. Specjalistą nie jestem ale postarałem się pomóc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...