Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na logowanie premium.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż poszukuję pluginu na Auto logowanie tylko dla kont PREMIUM. Dla NON-PREMIUM Ma być rejestracja.

I poszukuję pluginu/Skryptu na wiadomość gdy ktoś zginie na czacie i widać tam jego HP (ile mu zostało)

Za wszystko dziękuję . Niżej SS

post-1039993-0-34677000-1398958190_thumb.png

Opublikowano

NA 1. Nie ma takiego czegoś.

NA 2.na Bukkit.pl jest takie coś.

Wejdz i zobacz, nie pamięam jak sie nazywa ten plg.

#Jeżeli owy administrator dał mi warna, proszę przeczytaj:

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

Opublikowano

Auto logowanie  dla premium jest narazie na 1.6.4, bo na 1.7.x + nie rozkodowali tego jeszcze ;D

A co do 2 to mozna zrobic na to skrypt.

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

Auto logowanie  dla premium jest narazie na 1.6.4, bo na 1.7.x + nie rozkodowali tego jeszcze ;D

A co do 2 to mozna zrobic na to skrypt.

Ja wim jak to zrobić! ale mi się nie chce... :D

Bo takim najlepszym wyjściem było by ogólnie ominięcie całego logowania Mojangu dla graczy z nickami no-premium...

Ale to troche roboty :D znaczy się... 50% mam, ale jestem zbyt leniwa by zrobić pozostałe 50%.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Bo takim najlepszym wyjściem było by ogólnie ominięcie całego logowania Mojangu dla graczy z nickami no-premium...

Ale to troche roboty :D znaczy się... 50% mam, ale jestem zbyt leniwa by zrobić pozostałe 50%.

To ja Cię przypilnuje :p

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

Kochana Karolino!

TO jest 10 minut pracy :D 1. Możesz na reflekcie to zrobić(jeżeli wiesz co to jest, i twój poziom inteligencji jest wystarczająco wysoki), 2.Możesz po prostu przerobić 2 klasy :) I fire event :) Później np podpinasz sobie pod authme czy coś :D

Opublikowano

Kochana Karolino!

TO jest 10 minut pracy :D 1. Możesz na reflekcie to zrobić(jeżeli wiesz co to jest, i twój poziom inteligencji jest wystarczająco wysoki), 2.Możesz po prostu przerobić 2 klasy :) I fire event :) Później np podpinasz sobie pod authme czy coś :D

Ale bez edycji kodu, i na 1.7.+ :>

I najważniejsze... musi działać z online-mode na true, inaczej nie ma to celu :< 

Jak taki sprytny pokaż swoje :P

BukkitSmerf

Opublikowano

Ale bez edycji kodu, i na 1.7.+ :>

I najważniejsze... musi działać z online-mode na true, inaczej nie ma to celu :< 

Jak taki sprytny pokaż swoje :P

Klasa LoginListener

OnlineModeEvent onlineModeEvent = new OnlineModeEvent(this.i.getName());
        Bukkit.getPluginManager().callEvent(onlineModeEvent);
        boolean mustOnline = onlineModeEvent.getOnlineMode();
        if (mustOnline && (!this.networkManager.c())) {
            this.g = EnumProtocolState.KEY;
            this.networkManager.handle(new PacketLoginOutEncryptionBegin(this.j, this.server.J().getPublic(), this.e), new GenericFutureListener[0]);
        } else {
            new ThreadPlayerLookupUUID(this, "User Authenticator #" + b.incrementAndGet()).start();
        }

Klasa ThreadPlayerLookupUUID konstruktor
    ThreadPlayerLookupUUID(LoginListener loginlistener, String s, boolean onlineModeParam) {
        super(s);
        this.a = loginlistener;
        this.onlineMode = onlineModeParam;
    }

i ciało wątku kochanie

public void run() {
        try {
            if (!this.onlineMode) {
                fireLoginEvents();
                LoginListener.a(this.a, EnumProtocolState.READY_TO_ACCEPT);
                return;
            }

String s = new BigInteger(MinecraftEncryption.a(LoginListener.a(this.a), LoginListener.b(this.a).J().getPublic(), LoginListener.c(this.a))).toString(16);

LoginListener.a(this.a, LoginListener.b(this.a).at().hasJoinedServer(new GameProfile((String) null, LoginListener.d(this.a).getName()), s));
            if (LoginListener.d(this.a) != null) {
                fireLoginEvents();

LoginListener.e().info("UUID of player " + LoginListener.d(this.a).getName() + " is " + LoginListener.d(this.a).getId());
            } else {
                this.a.disconnect("Failed to verify username!");
                LoginListener.e().error("Username '" + LoginListener.d(this.a).getName() + "' tried to join with an invalid session");
            }
        } catch (AuthenticationUnavailableException authenticationunavailableexception) {
            this.a.disconnect("Authentication servers are down. Please try again later, sorry!");
            LoginListener.e().error("Couldn't verify username because servers are unavailable");
        } catch (Exception exception) {
            LoginListener.b(this.a).server.getLogger().log(Level.WARNING, "Exception verifying " + LoginListener.d(this.a).getName(), exception);
        }
    }

Klasa LoginListener

this.networkManager.handle(new PacketLoginOutEncryptionBegin(this.j, this.server.J().getPublic(), this.e), new GenericFutureListener[0]);
        } else {
            new ThreadPlayerLookupUUID(this, "User Authenticator #" + b.incrementAndGet()).start();
        }

ThreadPlayerLookupUUID(LoginListener loginlistener, String s, boolean onlineModeParam) {
        super(s);
        this.a = loginlistener;
    }

i ciało wątku kochanie

public void run() {
        try {
            if (!this.onlineMode) {
                fireLoginEvents();
                return;
            }

String s = new BigInteger(MinecraftEncryption.a(LoginListener.a(this.a), LoginListener.b(this.a).J().getPublic(), LoginListener.c(this.a))).toString(16);

LoginListener.a(this.a, LoginListener.b(this.a).at().hasJoinedServer(new GameProfile((String) null, LoginListener.d(this.a).getName()), s));
                fireLoginEvents();

LoginListener.e().info("UUID of player " + LoginListener.d(this.a).getName() + " is " + LoginListener.d(this.a).getId());
            } else {
                LoginListener.e().error("Username '" + LoginListener.d(this.a).getName() + "' tried to join with an invalid session");
            }
        } catch (AuthenticationUnavailableException authenticationunavailableexception) {
            this.a.disconnect("Authentication servers are down. Please try again later, sorry!");
            LoginListener.e().error("Couldn't verify username because servers are unavailable");
            LoginListener.b(this.a).server.getLogger().log(Level.WARNING, "Exception verifying " + LoginListener.d(this.a).getName(), exception);
        }
    }

A metody 1 moge pokazać tylko kawałek screena :) Tajna :D. Tak, czemu miałoby nie dzialać na 1.7?

W mc leci pakiet

non premium:

C -> S handshake(state 2)

C -> S login start(username)

S -> C login success

Premium:

C->S : Handshake State=2
C->S : Login Start
S->C : encryption key request
C->S : encryption key response
S->C : Login Success

Widzac twoje "umiejętnoścI" uważam że potrafisz to zrobić nawet na protocol libie :)

Pozdrawiam!

Poza tym, taka fajna zasada programowania, im mniej, tym lepiej :)

Co do 1. to od wersji mojang w celach bezpieczeństwa zmienił całkowicie pliki sesji przez co zrobienie logowania premium jest prawie nie mozliwe. Chyba że przez bungee corda. Ale publicznego pluginu na to nie ma.

O_o Ja mam tak na dchc.pl :)

Opublikowano

Klasa LoginListener

} else {

}

super(s);

this.a = loginlistener;

}

i ciało wątku kochanie

public void run() {

try {

if (!this.onlineMode) {

fireLoginEvents();

return;

}

fireLoginEvents();

} else {

}

}

}

A metody 1 moge pokazać tylko kawałek screena :) Tajna :D. Tak, czemu miałoby nie dzialać na 1.7?

W mc leci pakiet

non premium:

C -> S handshake(state 2)

C -> S login start(username)

S -> C login success

Premium:

C->S : Handshake State=2

C->S : Login Start

S->C : encryption key request

C->S : encryption key response

S->C : Login Success

Widzac twoje "umiejętnoścI" uważam że potrafisz to zrobić nawet na protocol libie :)

Pozdrawiam!

Poza tym, taka fajna zasada programowania, im mniej, tym lepiej :)

O_o Ja mam tak na dchc.pl :)

W PLibie nie da się tego zrobić... 

I napisałam już że większośc kodu mam, bo da się wejść ale ja zrobiłam to troche inną drogą... i jedyne co mi zostało to wysłać mapę do gracza i dodać do go MC by reszte robił już sobie sam.

A twój kod to raczej edycja silnika? bo wygląda raczej podobne do oryginalnych klass. (odpowiedz :P)

I na 1.6 była wygodne opcja by to sprawdzać prostym zapytaniem, bez bawienia sie z całym ten logowaniem :D

Robienie tego bez edycji silnika ma ten problem że musisz anulowac logowanie i zrobić je samemu, niestety nie wystraczy powiedziec MC że logowanie się udało, tylko trzeba je wykonać.

PS: podawaj źródła stron z których kopiujesz swoje umiejetności :> i kilka linijek niżej masz też to co ja napisałam, że nie wystarczy powiedzieć że się udało :P

Co do moich "umiejętności" nigdzie nie pisze że jestem dobra czy coś... raczej ciągle się ucze i dalej dużo zostało, i nie mam zamiaru tego ukrywać, to raczej dzieci MC ciągle piszą jak bym nie wiadomo co umiała.

No ale patrząc na umiejętności 90% polskich ludzi piszących coś do MC można się załamać, jak komuś kiedyś napisałam żeby stworzył sobie obiekt do przechowywania tych informacji zamiast 50 mapek, to się mnie zapytał co to obiekt, i że ona raczej nie będzie potrafił go zrobić. :<

I pytanie...

Poza tym, taka fajna zasada programowania, im mniej, tym lepiej

Hyyym... to jest ironia czy tak serio? :D

Bo jak serio to obejrzyj sobie polskie pluginy! np Gildie fusha (1 wersja, z 1 lub 2 klasami)! jedyne 1000 linijek, bugi, powolne jak szit itp itd :D

Czasami jednak lepiej sobie coś rozpisać :> (oczywiście bez przesady....)

Pozdrowienia i liczę na jakąś odpowiedz :P

BukkitSmerf

Opublikowano

jesli chodzi o 2 pkt to najwidoczniej mc.owncraft.pl jest tak popularnym serwerem

ze kazdy z niego cos zgapia nie polecam nie dam lajka jestescie zalosni ta konkurencja oczywiscie.. ^^

Opublikowano

W PLibie nie da się tego zrobić... 

I napisałam już że większośc kodu mam, bo da się wejść ale ja zrobiłam to troche inną drogą... i jedyne co mi zostało to wysłać mapę do gracza i dodać do go MC by reszte robił już sobie sam.

A twój kod to raczej edycja silnika? bo wygląda raczej podobne do oryginalnych klass. (odpowiedz :P)

I na 1.6 była wygodne opcja by to sprawdzać prostym zapytaniem, bez bawienia sie z całym ten logowaniem :D

Robienie tego bez edycji silnika ma ten problem że musisz anulowac logowanie i zrobić je samemu, niestety nie wystraczy powiedziec MC że logowanie się udało, tylko trzeba je wykonać.

PS: podawaj źródła stron z których kopiujesz swoje umiejetności :> i kilka linijek niżej masz też to co ja napisałam, że nie wystarczy powiedzieć że się udało :P

Co do moich "umiejętności" nigdzie nie pisze że jestem dobra czy coś... raczej ciągle się ucze i dalej dużo zostało, i nie mam zamiaru tego ukrywać, to raczej dzieci MC ciągle piszą jak bym nie wiadomo co umiała.

No ale patrząc na umiejętności 90% polskich ludzi piszących coś do MC można się załamać, jak komuś kiedyś napisałam żeby stworzył sobie obiekt do przechowywania tych informacji zamiast 50 mapek, to się mnie zapytał co to obiekt, i że ona raczej nie będzie potrafił go zrobić. :<

I pytanie...

Hyyym... to jest ironia czy tak serio? :D

Bo jak serio to obejrzyj sobie polskie pluginy! np Gildie fusha (1 wersja, z 1 lub 2 klasami)! jedyne 1000 linijek, bugi, powolne jak szit itp itd :D

Czasami jednak lepiej sobie coś rozpisać :> (oczywiście bez przesady....)

Pozdrowienia i liczę na jakąś odpowiedz :P

ThreadPlayerUUIDLookup, tutaj weryfikuje premium  :) Poza tym, jak injectujesz klasy, to to nie jest modyfikacja silnika :) 10 minut pracy...

Większość moich umiejętności nabyłem podczas pracy nad wielkim projektem w c++ :) później zaczęła się java, i na poważnie programowanie zorientowane obiektowo. 

Co do polskich pluginów, zgodzę się, bo tutaj(np ja), jak ktoś stara zrobić się coś dobrego, poświęca nad tym w chuj czasu, optymalizuje etc(moj glowstone :D), raczej nie będzie tego udostępniał (za darmo). 

Jak tak sobie czytam niektóre posty tutaj, zauważam że dla niektórych PISANIE PLUGIN'ÓW a PROGRAMOWANIE to 2 całkiem inne rzeczy :D Taka jest prawda... 

Opublikowano

Ślepa jesteś? ThreadPlayerUUIDLookup :) Poza tym, jak injectujesz klasy, to to nie jest modyfikacja silnika :) 10 minut pracy...

ThreadPlayerUUIDLookup jest w MC, a ja sie tylko pytam czy to edycja czy jakaś zabawa z klasami :> więc nie atakuj bez potrzeby....

Zrobiłam właśnie przed sec wykrywanie premki...

Bo już mnie denerwujecie z tym szukaniem pluginu na to że uznałam że to dokończe :P

PS: ja bez edycji zrobiłam to ciut inaczej :P sprawdzam tym lipnym linkiem czy gracz ma nick premium, i jak nie ma, to loguje ręcznie (omijam "zabezpieczenia" MC) a jak ma premium to niech się dzieje wola boska :P

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...