Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak samodzielnie zaktualizować bota?

Gość Anekito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zajrzalem na elitepvpers i tam tez pisza ze bot omija skrzynki z zamienionymi zdj wiec moze warto zapytac autora czy zrobi aktualizacje czy tez powie jak zkrzynki zbierac

Opublikowano

Zrobiłem screena tych nowych, majowych paczuszek, obliczyłem wymiary, wyciąłem najlepsze miejsce (tak, by bot nie pomylił paczuszki z np. Mordonem), zastąpiłem stare obrazki boxów (świątecznych) tymi nowymi. 

Bot podlatuje jakiś jeden cal od paczuszki, a potem leci w nieskończoność, przystając co chwilę.

Co jest tego powodem? Jak to naprawić (zrobiłem sobie kopię zapasową starych paczuszek, chodzi tutaj o naprawę, by bot zbierał nowe boxy)?

Wygląda na to, że w vBocie jest źle napisane zbieranie skrzynek specjalnych. Jak podmieniłem obrazek świątecznej skrzynki to bot klika ciągle w miejsce gdzie zobaczył pierwszy raz skrzynkę specjalną, zamiast po zatrzymaniu wyznaczyć jej pozycję. Rozpakowałem plik exe i składa się z plików binarnych, których mi się nie chce rozgryzać... Najprostsze rozwiązanie więc to podmienić teksturę skrzynki pirackiej i zaznaczyć, żeby zbierał skrzynki pirackie. Minus taki, że zbiera wtedy skrzynkę specjalną 5 sekund, ale przynajmniej zbiera jednocześnie i zwykłe, i eventowe :).

Jeśli chodzi o podmiane obrazów to ważne jest żeby zachować wymiary czyli 14x15px i 24 bitowy obraz.

Bullshit totalny... W vBocie są wykorzystywane obrazki png, a nie 24-bitowe bmp i ich rozmiar może być dowolny.

Co do pisania do autora vBota - napisał, że nie będzie rozwijał aktualnie vBota i nie będzie do niego aktualizacji.

Opublikowano

Ze skrzynek wypadają głównie kiepskie rakiety oraz kredyty. Dla Uridium warto te pięć sekund poczekać, ale jeśli nie działa podmiana to polecam:

1) używać innego bota,

2) zbierać tylko 'zwykłe' skrzynki bonusowe,

3) zbierać skrzynki eventowe pięć sekund (ale nie warto).

Opublikowano

Wczoraj późnym wieczorem autor vBota wydał wersję 1.0.1 z poprawionym zbieraniem skrzynek specjalnych. Sprawdzałem i teraz działa to jak należy, więc więcej już nie będzie żadnego problemu ze zbieraniem skrzynek specjalnych :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...