Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Turniej/Liga MPC League of Legends

dudeson76

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem we wstępnych rozmowach z liderem działu League of Legends.

No to przejdę od razu do rzeczy, w naszym projekcie objęte jest stworzenie niejakiej ligi pod banderą MPC, jeśli pozwolenie jako takie otrzymamy.

Uczestnicy ligi (zespoły) zostałyby wyłonione z kwalifikacji (drzewko; drużyna kontra drużyna, która wygra przechodzi dalej i walczy z drużyną która przeszła w taki sam sposó B).

Myślę że za miesiąc/półtora odbyły by się zapisy które trwałyby następne dwa tygodnie. Liga liczyłaby ok. 8-12 drużyn, które by walczyły w danym terminarzu po 2/3 mecze każdy z każdym.

Planujemy zrobić stronę, tylko nie wiemy

Piszę ciągle z liczby mnogiej (jestem ja i kolega) ale szukamy członków zespołu?

Kogo szukamy:

-Grafika; który mógłby pomóc tworzyć stronę, logo, przyciski itd.,

-Osoby która pomogłaby napisać regulamin, i odpowiadać w temacie z zapytaniami na temat turnieju,

-Osoby, która zna w jednym palcu HTML, CSS, PHP, jQueery, JS. (wynajmniej jest zaawansowana), do której moglibyśmy kierować pytania.

Zgłoszenia pisać na PW!!! Wymagane to co wyżej + TS3 i dobra komunikacje bez tzw. "spinania dupy".

-Streamera; komentatora*

Tera pytanie do was, użytkowników, jaką chcecie aby liga nosiła nazwę?

MPC Pro Series? MPC League? etc.

Odpowiadać, później będzie głosowanie.

Ile drużyn ma mieścić liga?

8? 10? 12?

Dołączam temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/1198143-poszukuje-grafika/

Tekst nie profesjonalny (nie jestem najlepszy w tym), wygląda jak wygląda i zawiera treść jaką zawiera.

@pisać:

Jesteście za czy nie?

Odpowiadajcie tu, w temacie i tu:

http://strawpoll.me/1612939

dudeson.png

Opublikowano

Po co taki turniej skoro zaraz forumowe prosy Ci z bolem wyskoczą?
a banów na ryze, cassio itp. szkoda marnować.

O7Kc8dF.png

Opublikowano

Po co taki turniej skoro zaraz forumowe prosy Ci z bolem wyskoczą?

a banów na ryze, cassio itp. szkoda marnować.

Dla mnie to jest fobie, strach przed Ryzem itd...

Imo jak ktoś NIE UMIE GRAĆ, to tego nie wykorzysta.

dudeson.png

Opublikowano

Dla mnie to jest fobie, strach przed Ryzem itd...

Imo jak ktoś NIE UMIE GRAĆ, to tego nie wykorzysta.

Ale zrozum, że są tutaj forumowe prosy, które na bolu na tych champach grają od 2012. 

Opublikowano

Nie wiem czemu miałby nie przejść ;/

Moim zdaniem dobry, ale trudny do zrealizowania pomysł.

Jestem trochę takim bobslejem ale jak co pisz PW, zawsze coś mogę pomóc :D

Opublikowano

Nie przejdzie za dużo bolowców na tym forum jest :) A Turniej z góry powinien być uczciwy.

Kolejny okaz fobii. Ludzie OPANUJCIE SIĘ.

Bez skilla to NIC nie robi, dodam jeszcze że ~80% forum może mniej to goldy, silvery i bronzy, gdzie myśląc że tego używają będą wyżej.

Gówno prawda, to nic nie daje. Czy jak gram Ryzem, od razu jest że gram na Bolu?

Jedna dobra rada: Przestańcie pierdolić o tym pierdolonym BOLU, bo to wszystko WASZA WINA bo SRACIE O NIM NON STOP, jak nie lubie jak to na nim ktoś gra, jakie to nie fair, turnieju nie można zrobić bo dużo ludzie będzie grać na tym ścierwie, "jebać bolowców".

Przestańcie o tym po prostu pierdolić (bez sensu jak post wyżej).

Mam pomysł, będę całym teamem na Bolu cisnął w piątke i każdego ESL'a wygramy, bo nie trzeba mieć skilla - wystarczy mieć BoL'a.

Sorry, napisałem to z uczuciami, może do nie których to trafi. I to jest ten wasz jebany OFFTOP, teraz nic nie można robić bo na BoLu ludzie mogą grać.

Powiedz mi, team który umie grać wygra czy zespół który ma 2 BoL'e, Ryza czy inne gówno, i 3 słabych graczy?

Pisać czy jesteście za, czy nie.  

dudeson.png

Opublikowano

Bez skilla to NIC nie robi, dodam jeszcze że ~80% forum może mniej to goldy, silvery i bronzy, gdzie myśląc że tego używają będą wyżej.

Gówno prawda, to nic nie daje. Czy jak gram Ryzem, od razu jest że gram na Bolu?

Jedna dobra rada: Przestańcie pierdolić o tym pierdolonym BOLU, bo to wszystko WASZA WINA bo SRACIE O NIM NON STOP, jak nie lubie jak to na nim ktoś gra, jakie to nie fair, turnieju nie można zrobić bo dużo ludzie będzie grać na tym ścierwie, "jebać bolowców".

Mam pomysł, będę całym teamem na Bolu cisnął w piątke i każdego ESL'a wygramy, bo nie trzeba mieć skilla - wystarczy mieć BoL'a.

Sorry, napisałem to z uczuciami, może do nie których to trafi. I to jest ten wasz jebany OFFTOP, teraz nic nie można robić bo na BoLu ludzie mogą grać.

Powiedz mi, team który umie grać wygra czy zespół który ma 2 BoL'e, Ryza czy inne gówno, i 3 słabych graczy?

A to ciekawe, bo niektóre osoby w dość krótkim czasie potrafiły się przebić z bronzu/silvera/golda do diamentu. :D

Opublikowano

Jaka mniej więcej miałaby być ta liga? Platynowa/Diamondowa czy jak mniej więcej?

Wiesz co, napisałem wcześniej że byśmy wyłonili drużyny system eliminacji.

Chodzi mi o to aby każdy mógłby się sprawdzić (jego drużyna).

Chyba że chcecie aby drużyna spełniała jakieś wymagania (wszyscy diamond liga; min. platyna) czy inne rzeczy pisać.

Myślę żeby odbyło by się to w okresie wakacyjnym, chcę aby to były mecze regularne (według terminarzu) a także na wysokim poziomie.

Nad liczbą drużyn proszę pisać, bo to ciężka decyzja, tak samo czy każdy z każdym ma po 2 czy 3 mecze grać? Ile pkt. za wygraną, czy takim systemem jak na LCS'ach (Wygrane-Przegrane; bilans).

Można będzie zobaczyć jak najlepsi na forum spisują się (czy tam ci wasi forumowi prosi co bolu cisną) w grze wraz z ich zespołami.

Mówię zobaczyć, bo raczej będzie stream. 

Tylko trzeba kogoś znaleźć, na innym forum (żeby nie było że to reklama), pisałem ale ludzie co chcieli streamować posiadali bardzo słabą jakość lub były to po prostu osoby w wieku 12 lat przed mutacją którzy chcieli komentować, dogadać się z nimi nie da.

A to ciekawe, bo niektóre osoby w dość krótkim czasie potrafiły się przebić z bronzu/silvera/golda do diamentu.  :D

cholerny offtop.
My tu o tym nie piszemy.

Nie przejdzie za dużo bolowców na tym forum jest  :) A Turniej z góry powinien być uczciwy.

Szczerze, zwisa mi to czy będą na tym grać czy nie. Jeśli już w skilla nie wierczycie, że BoL sam gry wygrywa to tylko wyrazy współczucia - co drugi post musicie wspomnieć o BoLu.

dudeson.png

Opublikowano

(8*5)*2= 80. Powiem szczerze, nie widzę tego turnieju. 80 graczy? Nawet jeśli tylu się zapisze, to wątpię, że wszyscy wywiążą się ze swojego zadania. Nie wspominam już o bol'u...

Opublikowano

Już był taki konkurs z lolem kiedyś. Myslisz , ze ludzie Ci bede grali mecze w terminie?

1 mecz= 10 osób , a 10 osób w 1 momencie ciężko zgarnąć i ugrac coś. Tamten turniej nie wypalił zobaczymy jak bedzie z tym.

Opublikowano

(8*5)*2= 80. Powiem szczerze, nie widzę tego turnieju. 80 graczy? Nawet jeśli tylu się zapisze, to wątpię, że wszyscy wywiążą się ze swojego zadania. Nie wspominam już o bol'u...

Drużyny będą wyłonione z eliminacji, w takim turnieju (na innym forum) naprawdę dużo drużyn wzięło udział (w eliminacjach drużyny będą miały np. 3 dni dogania się i rozegrania między sobą meczu) i potem walczą z następną która przeszła w taki sam sposób.

Już był taki konkurs z lolem kiedyś. Myslisz , ze ludzie Ci bede grali mecze w terminie?

1 mecz= 10 osób , a 10 osób w 1 momencie ciężko zgarnąć i ugrac coś. Tamten turniej nie wypalił zobaczymy jak bedzie z tym.

Potrzebuje kogoś, kto by mógł pomóc z organizacją (napisać regulamin, pomóc w stronie). Pisać PW lub w temacie kto by mógł pomóc w organizacji.

Jeszcze wspomnę że musi to przejść przez akceptacje administracji więc, kto może dołączyć do zespołu serdecznie zapraszam.

Ciężko ogarnąć... 

Drużyna wcześniej będą przecież wiedzieć kiedy będą grać, nie muszą być punktualnie np. o 18 (jak by było tak w terminarzu) mogą i później jak i wcześniej.

Terminarz będzie planowany z tygodniowym wyprzedzeniem, trzeba wiedzieć kiedy cała drużyna będzie mogła grać. Nie będą to 100%  użytkownicy forum (że z randomowych graczy złożone drużyny) tylko pewnie koledzy/przyjaciele (założą nowe konta na forum, jeśli konto na forum byłoby wymogiem) są w stanie umówić się na dany termin.

-Jeśli kogoś by nie było (lub paru osó B) będzie ławka rezerwowych, Ci którzy będą online (z ławki) i drużyna bez gracza/y zdecyduje się może tego zawodnika dobrać. Zawodnik ten automatycznie stanie się już rezerwowym członkiem drużyny.

Taki wstępny regulamin (sam to napisałem, co ciężko mi idzie...)

1. Zapisy prowadzone są w okresie xxx
2. Do zgłoszenia się potrzeba posiadać pięcioosobowy zespół, który posiada konto na forum, konto League of Legends z 30 poziomem przywoływacza na serwerze Europe East&Nordic, z odpowiednio wybranym kapitanem.
3. Kapitan musi posiadać Team Speak 3
4. Użytkownicy forum którzy nie posiadają drużyny mogą napisać w tym temacie xxx - gdzie zostaną losowo stworzone zespoły.
5. Ranking Solo Queue nie ma żadnego znacznia.
4. Wymagane jest też, zdeklarowanie się, że w okresie wakacyjnym zespoły (8 najlepszych) będą mogły poświęcić wolny czas i być w 
wcześniej odpowiednio ustalonych terminach. Zespoły które nie będą mogły się zorganizować, proszę się nie zgłaszać.
5. Mecze rozgrywne będą na mampie Summoner's Rift w trybie draft.
6. Po rozegranej rozgrywce ScreenShot z zakończonej rozgrywki wstawiamy w tym temacie: xxx

Opis faz:
1. Faza
Eliminacje - zostanie stworzone drzewko, metodą eliminacji, ile drzewek będzie zależy od liczby zgłoszonych drużyn. (najlepsza 
drużyna z drzewka dostaję się do do 2. fazy)
2. Faza
Do drugiej fazy dostanie się od 8 do 10 najlepszych drużyn które stoczą ze sobą po 2 pojedynki.
Zepsoły muszą się zobowiać że ustalą między sobą i naczelnymi turnieju kiedy się ze sobą zmierzą.
3. - finałowa faza zostanie przeprowadzona systemem playoff (może nie być rozegrana - zależy od zgłoszonej liczby drużyn).
Naczelni:
-dudeson76
-xxxx
-xxxx
-xxxx
Potrzebuję ludzi którzy zostaną naczelnymi
Nagrody:
żadne xD,
możliwość pokazania użytkownikom forum,
jak będzie akceptacja administracji to może dadzą jakieś ngarody (mpc champion, blue member etc.),
może jakiś sponsor się znajdzie 

Gry będą stremowane (narazie streamer [+może komentator]) w trakcie poszukiwań.
Zostanie stworzone konto, na które każdy będzie mógł zaprosić do znajomych. Konto będzie spectowało mecze (2. i 3. fazy), co znaczy że każdy będzie mógł to konto spectować (oglądać mecz)

dudeson.png

Opublikowano

BOL nic nie robi? ciekawe, że rzesza osób siedzi w Silverze, ściągnie bola, skrypt na Cassio i są w platynach/djamentach.

O7Kc8dF.png

Opublikowano

100% ktoś weźmie udział ale tylko bolowce. Wole zagrać rankeda teamowego niż marnować swój czas po nic. A pomocnicy jeśli jacyś się zgłosili to też bezsens za zaprogramowanie strony można zagarnąc kupe hajsu tak samo jak za jej zaprojektowanie.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Co ty wiesz ile kurwa bolowców tutaj jest, a skąd będziesz miał pewność że nie używają bola w 100% ?? 

iron_man_signature_v_2_by_harukaquinn-d5

|Fan Iron Man'a :)|Fan Avengers :)|

Opublikowano

Co ty wiesz ile kurwa bolowców tutaj jest, a skąd będziesz miał pewność że nie używają bola w 100% ?? 

Nie mam, nikt nie ma, i póki co nie będzie miał.

100% ktoś weźmie udział ale tylko bolowce. Wole zagrać rankeda teamowego niż marnować swój czas po nic. A pomocnicy jeśli jacyś się zgłosili to też bezsens za zaprogramowanie strony można zagarnąc kupe hajsu tak samo jak za jej zaprojektowanie.

Czyli na adc, supporta, topa itd. będą grać skryptowanymi postaciami? Umysł, teamplay gry nie wygra? 

To jest gra zespołowa...

A wiesz co, nawet lepiej jakby te bolowce wasi wzięli udział. Byśmy zobaczyli te wasze skrypty, jakie one mądre są i same gry wygrywają (przy konfrontacji dwóch drużyn 5v5, każdy z Bolem, zakończyłby się remisem.)

BOL nic nie robi? ciekawe, że rzesza osób siedzi w Silverze, ściągnie bola, skrypt na Cassio i są w platynach/djamentach.

Sam doszłem do diamenta w tym roku i widziałem Cassio epizodycznie. Musiałbym zobaczyć że liste tych rzeczy osób, żeby uwierzyć. Wy chyba nie graliście gier rankingowych 5v5 na wyższym poziomie. Ludzie, skill, teamcomp, spiltpush, wardowanie... no nie będe wymieniał ale ten wasz bol sam do jasnej ciasnej gry nie wygra.

Dziwne, bo ja rzadko spotykam takie przypadki.

Jeśli umiesz grać, to bol to nic...

Nie wiem, tą Cassio to się ciągle na midzie zabija? Skypt sam ci Roamuje całą mape, wykrywa wardy przeciwnków i komunikuje kiedy jungler jest chcę cię zgankować?

Wy w ogóle wiecie ile czynników wpływa na rozgrywkę (innych od wywalania combo w 1 sekunde)? Zwłaszcza premade 5v5? 

dudeson.png

Opublikowano

Jako, że gram na BoL'u od 2012 roku to się wypowiem. Dawniej była o tym programie ABSOLUTNA cisza. To WASZA wina, bo w KAŻDYM temacie sracie "Cassio/Ryze, to na pewno BoL", przeczyta to jakiś random i znajdzie BoL'a, zacznie na nim grać i również wstawi swoje screeny z gier, koło się zamyka. Najgłośniejsza była sprawa SeleX'a, przez co na forum pojawiły się "prosy", które nawet nie potrafią poprawnie odpalić tego programu. Poza tym, gówno wiecie o wykrywaniu BoL'a. Jeśli ktoś nie używa exploitów, ma mózg i jest w high d1 to możecie mu naskoczyć, bo NIKT z was nigdy nie dowie się, czy jest odpalony. A jedyne skrypty jakie znacie to Cass Whooping i ewentualnie Evadeee, o innych nawet nie słyszeliście. Znawcy jak ze mnie policjant.

Ogółem, jestem na tak.

Opublikowano

Więc jaki jest Wasz wkład? Szukacie grafika, osoby, która stworzy stronę, a od siebie nic nie dajecie.

Opublikowano

Więc jaki jest Wasz wkład? Szukacie grafika, osoby, która stworzy stronę, a od siebie nic nie dajecie.

Nie stworzy strone, mógłby w każdym momencie pomóc ze skryptami. Sam mam próbną wersje w html i css. Grafik by tylko jakieś fajne tło zrobił i przyciski. Cudu nie oczekuje, może wcześniej źle się wyraziłem. Strona kompletnie amatorska, były by tam wyniki i info, ew. stream.

-Grafika; który mógłby pomóc tworzyć stronę, logo, przyciski itd.,

-Osoby która pomogłaby napisać regulamin, i odpowiadać w temacie z zapytaniami na temat turnieju,

-Osoby, która zna w jednym palcu HTML, CSS, PHP, jQueery, JS. (wynajmniej jest zaawansowana), do której moglibyśmy kierować pytania.

Imo - dobrze się wyraziłem.
Ktoś do koordynacji turnieju, grafik i osoba do której mógłbym kierować pytania.

Jako, że gram na BoL'u od 2012 roku to się wypowiem. Dawniej była o tym programie ABSOLUTNA cisza. To WASZA wina, bo w KAŻDYM temacie sracie "Cassio/Ryze, to na pewno BoL", przeczyta to jakiś random i znajdzie BoL'a, zacznie na nim grać i również wstawi swoje screeny z gier, koło się zamyka. Najgłośniejsza była sprawa SeleX'a, przez co na forum pojawiły się "prosy", które nawet nie potrafią poprawnie odpalić tego programu. Poza tym, gówno wiecie o wykrywaniu BoL'a. Jeśli ktoś nie używa exploitów, ma mózg i jest w high d1 to możecie mu naskoczyć, bo NIKT z was nigdy nie dowie się, czy jest odpalony. A jedyne skrypty jakie znacie to Cass Whooping i ewentualnie Evadeee, o innych nawet nie słyszeliście. Znawcy jak ze mnie policjant.

Ogółem, jestem na tak.

Obecnie najmądrzejszy użytkownik którego widziałem. Tak jak wcześniej pisałem TO WASZE HYPE. I tyle. W każdym temacie występuje wątek o bolu.

Mądry, bo odpowiedział by sama idea mu się podoba.

Turniej to zawsze dobry pomysł.

Bol może i dużo daje ale każdy cheat można pokonać a zwłaszcza w grze drużynowej.

Mogla by być jakaś kara za użycie tego bola w turnieju (trzeba by było dostarczyć odpowiednie dowody) np jakiś ban na forum  i dyskwalifikacja oraz zgłoszenie do trybunału w LoLu.

Jak dla mnie najlepszy turniej to wyrównany turniej wiec proponował bym aby nie można było tworzyć własnych tylko kilka osób by wybrało ze grona chętnych odpowiednie drużyny, można by podzieli turniej też na ligi mniej i bardziej zaawansowaną.

Nie robić turnieju bo za dużo ludzi używa bola? Zawsze znajda się osoby które będą przeszkadzać ale to nie znaczy ze trzeba od razu rezygnować. Takich wydarzeń trzeba organizować jak najwięcej aby forum się rozwijało a nie umierało.

+1, kolejny mądry. 
Tak troszkę nie zrozumiałem - randomowi mieli by grać z randomowymi a drużyny zorganizowane z zorganizowanymi, ta? Czy tylko zorganizowane drużyny (piszę zorganizowane bo nie wiem jak to inaczej ująć xD)

Łatwiej:

http://strawpoll.me/1612939

Bol może i dużo daje ale każdy cheat można pokonać a zwłaszcza w grze drużynowej.

Dla mnie najbardziej wartościowe i najmądrzejsza zdanie dzisiaj.

dudeson.png

Opublikowano

Mogla by być jakaś kara za użycie tego bola w turnieju (trzeba by było dostarczyć odpowiednie dowody) np jakiś ban na forum  i dyskwalifikacja oraz zgłoszenie do trybunału w LoLu.

Jak dla mnie najlepszy turniej to wyrównany turniej wiec proponował bym aby nie można było tworzyć własnych tylko kilka osób by wybrało ze grona chętnych odpowiednie drużyny, można by podzieli turniej też na ligi mniej i bardziej zaawansowaną.

Nie robić turnieju bo za dużo ludzi używa bola? Zawsze znajda się osoby które będą przeszkadzać ale to nie znaczy ze trzeba od razu rezygnować. Takich wydarzeń trzeba organizować jak najwięcej aby forum się rozwijało a nie umierało.

860331433165800174608.png

Opublikowano

Jestem na tak, tylko żeby nie było że 3 razy nie i dziękujemy. Mnie to dzisiaj spotkało :/

1398964880-U1080994.png

Opublikowano

Wejdzie Nidzgor, Selex, czy inne forumowe prosy i zrozum, że mamy pograne. Cass Whooping/ Ryze to Challenger i wina mają praktycznie zapewnionego. 

@Edit: A marcoly tak pisze bo sam napierdala na bolu

Opublikowano

Wejdzie Nidzgor, Selex, czy inne forumowe prosy i zrozum, że mamy pograne. Cass Whooping/ Ryze to Challenger i wina mają praktycznie zapewnionego. 

@Edit: A marcoly tak pisze bo sam napierdala na bolu

Przeczytałeś połowe tematu? Znowu gadasz o tym pierdolonym bolu. Po drugie oni muszą mieć drużynę, a że nie masz skilla to nie musisz grać. Każdy może pokonać bota, szczególnie w grze drużynowej.

Nie macie po grane. Oni się z was teraz pewnie śmieją. NIE, NIE MAJĄ ZAPEWNIONEGO WINA. To mnie w was też śmieszy, boicie się bota, jednego gracza, kiedy gracie 5v5 premade.

Ci wasi prosi to nie wiem co to za bóstwo jest. Froggen, Dyrus czy Trick2g, streamowali 5v5 premade drużynowe, też przegrywali. Porównałem ich skilla do bóstwa, jakim jest bol na tym forum, chciałem pokazać w jakim stereotypie żyjecie. Po drugie ten wasz Selex czy Nidzgor muszą mieć nie jaki skill czy jak kto woli mózg by tego umyślnie używać. 

Można walnąć czarną listę żebyście się nie zesrali, ale i tak zagrają na innych i założą konta na forum i zagrają.

Sam kiedyś grałem z teamem z serią do challegnera, w której grali same D1 i challengery, sraliśmy że przegramy, ale spieliśmy dupe i pokazaliśmy że wyżej notowany gracz nie musi wygrać, duch drużyny zwyciężył. Widzicie boga w tym bocie i Selexie.

@Marcoly przecież napisał sam że gra, lol. 

Jedno zdanie: Szkoda mi was. Boicie się bota/programu/cheata, kiedy gracie ustawioną piątką. 

dudeson.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...