Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek FPS przy nagrywaniu

bamus777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie widzę żadnej różnicy przy zainstalowanej 32 lub 64 bitowej Javy. Ale problem jest tego typu że, normalnie mam po około 50-70 FPS i gra chodzi dość sprawnie i bez lagów.

Gdy włączę jaki kol wiek program do nagrywania typu ( Bandicam, MSI Afterburner ) spadek fps jest do 6-15 i nie mogę nic przez to nakręcić z Minecrafta.

Co mogę zrobić by to poprawić i móc nagrywać ?

Mam 8 GB ramu i przydzielone 2 GB dla Minecrafta ( JVM Arguments ). Po zaainstalowaniu 64 Bitowej mogę przydzielić 4 GB ale nie ma żadnej różnicy, no może poza tym że chodzi jeszcze gorzej.

Co mogę zrobić by nagrywać ??

Czyściłem CClenerem

Deframentowałem

Zainstalowałem nową Jave 64 bitową

Używałem Game Bostera ( Chodzi jeszcze gorzej )

Ustawiałem piorytet na wysoki

Ustawiałem w MC wszystko na najniższe wedle poradników

Opublikowano

Szczerze? Z wszystkich programów do nagrywania najlepiej u mnie chodzi Fraps, mam 60 fpsów bez nagrywania i z nagrywaniem... a z pewnością mam gorszy sprzęt od twojego bo mam laptopa... Skoro praktycznie wszystko robiłeś, aby dogodzić programom, spróbuj ściągnąć Frapsa (jeśli nie próbowałeś) a jeśli problem nadal by występował to najlepiej zrobić format czy coś, bo nie widzę innego szczerze rozwiązania!

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Pobierałem frapsa i na wersji darmowej ( możliwość nagrywania 30 sekund ) także mam spadek FPS do mniej niż 10.

Niemożliwe żeby na tak czystym kompie z 8 GB były takie problemy a jednak są.

Robiłem wszystko co potrafiłem by dało radę nagrywać a nadal się nie da.

Możliwe że format to jedyne rozwiązanie ale czekam na jeszcze inne opinie :/

Opublikowano

niesądze zeby procesor przy 8 gb ramu gówna nie wsadzisz do kompa ja mam 3 i intela dual core, przypisuje 1gb ramu i mam 100-120 fps

Opublikowano

I wszystko jasne.

Na tym procesorze nie ponagrywasz nic. Jak chcesz coś nagrywać, to kup nowy komputer.

graphic.png

Opublikowano

Up weź ty cicho lepiej siedź. Napisz nam jaką posiadasz kartę graficzną. Co do frapsa to fraps właśnie jest wymagający i jednym z najlepszych programów według mnie jest Mirillis Action. 

Opublikowano

Up weź ty cicho lepiej siedź. Napisz nam jaką posiadasz kartę graficzną. Co do frapsa to fraps właśnie jest wymagający i jednym z najlepszych programów według mnie jest Mirillis Action. 

Czy ty jesteś głupi czy udajesz? Sam siedź cicho, procesor jest strasznie słaby i do nagrywania się nie nadaje. Karta graficzna nic nie znaczy przy nagrywaniu.

Chciałem kiedyś nagrywać na 2duo e7200 i było to samo, ten procesor jest jeszcze słabszy.

Można jedynie spróbować wszystko na minimum+ texturepack na słabe pc i wtedy sprawdzić.

graphic.png

Opublikowano

Procek za słaby, 2 rdzenie po 2.5GHz to jest nic dzisiaj. Ramu wystarczy na spokojnie, ale procek niszczy wszystko, co do nagrywania karta graficzna też ma coś do gadania, ale bardziej chodzi o uciągnięcie gry na stabilnych fpsach niż zżerania procesów karty przez program do nagrywania. Jedyne rozwiązanie to kupno nowego procesora.

db3ef550273c4d9aa8177179f0907767.png

Opublikowano

Minimum to może być pentium G3420. Powinien dać już sobie radę z nagrywaniem, ale lepiej pozbierać na coś lepszego.

graphic.png

Opublikowano

Wszyscy UP nie naciągajcie go na intele bo musiałby wymieniać całą płytę główną 

poszukaj jakiegoś athlona 64 x2 minimum 5000+ lub 6000+

ewentualnie poszukaj phenoma o większej ilości rdzeni i wyższym taktowaniu 

UWAGA!!! Pamiętaj że musi być to socket am2

i nie daj się na ciągnąć na intele bo będziesz musiał wymienić też wtedy płytę główną 

Potrzebujesz kompleksowej i darmowej  pomocy przy serwerze minecraft ?

A może Twój serwer nawiedzają lagi i crashe ?  Nie mogłeś trafić lepiej!     :)

>> Pisz GG:49491819 <<

Bo przecież pomaganie to przyjemność 

Opublikowano

Dzięki za radę

Ceny na allegro nie przekraczają nawet 100 zł

Owy procesor ( athlona 64 x2 5000+ lub 6000+ )  będzie kompatybilny z całą resztą ?

Oraz czy on pomoże w zwiększeniu ilości fps dla nagrywania ?

Opublikowano

myślę że tak 

lecz boje się jeszcze o kartę graficzną która ma jednak  dużo do gadania  bo to ona ma za zadanie wyświetlić obraz i go jednocześnie rejestrować  czego prawdopodobnie co niektórzy nie rozumieją 

karta ma mało ramu   bo tylko 256mb a i zegar nie jest jakiś mega 

więc pierwsze co kup to procesor 

i jak nadal będzie  nie tak jak być powinno to pomyśl o jakiejś lepszej karcie graficznej i tutaj kolejna uwaga nie daj się naciągnąć na gtx i inne ati radeony bo może i są dobre ale cenę też mają dobrą  a tutaj chodzi o to aby jak najmniejszym kosztem zrobić tak żeby było dobrze 

więc myślę że wystarczy Ci nawet jakiś 8800 gts  ma 512 ramu ale magistrale ma potężną a jest w przystępnych cenach 

zanim kupisz karte to pomyśl jaki masz zasilacz ile   W  potrzebuje od zasilacza  i czy zasilacz posiada 6-scio pinowe wejście zasilające 

Potrzebujesz kompleksowej i darmowej  pomocy przy serwerze minecraft ?

A może Twój serwer nawiedzają lagi i crashe ?  Nie mogłeś trafić lepiej!     :)

>> Pisz GG:49491819 <<

Bo przecież pomaganie to przyjemność 

Opublikowano

Widzę, że nadal tutaj są znawcy którzy myślą, że coś wiedzą... Karta graficzna ma duże znaczenie i jak macie pisać takie głupoty to zajmijcie się czymś innym...

Wymiana karty graficznej przyniesie przyrost FPS i nie pisać głupot typu: Karta graficzna w MC się nie liczy i liczba fps zależy tylko od procesora i ramu.

A co do tego procesora to ja postarałbym się najpierw o poszukanie dobrej karty graficznej do tej jednostki, lecz sprawdzając najpierw moc zasilacza.

Opublikowano

A dodawałeś do minecrafta więcej ramu to daje duży FPS UP

Naucz się czytać :-)

napisał że ma 2 gb a na wersji 64 bitowej 4 gb to nic nie zmienia nie może dać więcej niż 4 gb bo przekroczy to połowe ramu

523561446660279974822.gif              

Opublikowano

Zmnirjsz render w minecraftcie i jeszcze cos tam tez mam 8 gb ramu i jak nagrywam mam 200fps a normalnie mam 350fpsow

"Zmnirjsz" jest takie słowo ?

Procesor jest za słaby 2,5 Ghz co to jest ?

Karta graficzna też słaba i nie da rady na takim sprzęcie nagrywać.

Jedyna rada to ulepszenie sprzętu. Lub kupno nowego komputera.

Opublikowano
Zmnirjsz render w minecraftcie i jeszcze cos tam tez mam 8 gb ramu i jak nagrywam mam 200fps a normalnie mam 350fpsow

Mam i tak ustawioną krótką renderacje.

Gram na około 17 modach i mam coś koło 50-70 fps, gra chodzi dość płynnie i przyjemnie.

Programy dopiero pojawiają się przy włączeniu programu do nagrywania jakiego kol wiek.

Pisałem już z jednym Forumowiczłem z MPC forum który bardzo mi pomógł w tej sprawię i polecił nowy konkretny procesor w przystępnej cenie.

Temat uważam za zamknięty.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...