Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban na IP

ShrekForever

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Codziennie mam ustwionych 6 botow.. przez pare dni, zdarzylo mi sie ze dostalem juz pare banow ( okolo 10) na nowym serwerze TBD

wszystko lajtowo, bo dropy mialy 21 i byly potrzebne na medale.. zbytnio sei tym nie przejmowalem, bo chwila i mam kolejne takie konta, a dzisiaj nagle? 5 banow i nie moge nawet sie zalogowac na zadne konto.. CIAGLE ZOSTANIESZ POLACZONY Z SERWEREM..., na inne moge, slyszalem o banie na ip, ale nie przejmowalem sie tym zbytnio. IP juz internetu zmienialem i nadal tak samo, pomozcie :D

Pomogłem daj +? zapewne zminusujesz, ale to zależy od ciebie..

bo przecież nie każdy jest dzieckiem..

Opublikowano

Codziennie mam ustwionych 6 botow.. przez pare dni, zdarzylo mi sie ze dostalem juz pare banow ( okolo 10) na nowym serwerze TBD

wszystko lajtowo, bo dropy mialy 21 i byly potrzebne na medale.. zbytnio sei tym nie przejmowalem, bo chwila i mam kolejne takie konta, a dzisiaj nagle? 5 banow i nie moge nawet sie zalogowac na zadne konto.. CIAGLE ZOSTANIESZ POLACZONY Z SERWEREM..., na inne moge, slyszalem o banie na ip, ale nie przejmowalem sie tym zbytnio. IP juz internetu zmienialem i nadal tak samo, pomozcie :D

Nie mozesz sie zalogowac na glowne konto ? A na inne mozesz tak ?

1386175744-U112610.png
Opublikowano

nie moge sie zalogowac w ogole na zadne na serwerze TBD... :c

na innych serwerach moge :(

Opublikowano

nie moge sie zalogowac w ogole na zadne na serwerze TBD... :c

na innych serwerach moge :(

Kadzy server to tak jak by osobna maszyna ( nie wiem, czy kazdy jest postawiony na osobnej maszynie czy nie ) Dlatego masz bana na IP tylko na serverze TBD. Teraz juz nic nie zrobisz. Zrob nowe konto na innym mailu, moze dostales bana na wszystkie maile jakie miales zarejestrowane na serverze TBD + za konta powiazane z glownym kontem

1386175744-U112610.png
Opublikowano

jak mam wlaczony dzwiek przy zostaniesz zalaczony po paru sek, jest dzwiek jakby cos wyskoczylo (jak to przy logowaniu) ale nic nie ma... 

Ostatnio podobno administracja masowo banuje na IP

Opublikowano

bullshit

ban, nawet jeżeli jest nadany na IP (a uwierzcie, że zwykły GM czy nawet SGM blokad po IP na 100% nigdy nie daje), nie działa w ten sposób, że nie możesz się zalogować...

przeinstaluj grę, odblokuj coś w antywirusie, uruchom jako administrator

serwer może byc też po prostu przeciążony, też mam tak często że przez kilka godzin nie mogę się zalogować

ewentualnie napisz z konta na którym grasz w 100% uczciwie na support i tak opisz swój problem

who cares?

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak ban na IP ludzie zrozumcie w końcu... 

jedna zasadznicza sprawa

jeżeli nie jest "Twoje konto zostało zablokowane"

to nie masz bana.

dokładnie więc to był prawdopodobnie jakiś lag który nie pozwolił Ci się na to konto zalogować...

Opublikowano

zmieniajac ip przez cyberghosta normalnie moge wejsc, a na moim ip nie.. wiec mam bana na ip

slyszalem juz od niektorych graczy ze jest ban na ip, ale myslalem w metinie? przeciez nigdy tak nie bylo i nie bedzie..

a tu dupa :O

jest jakis sposob zebym mogl normalnie grac? ;/

Opublikowano

jak mam wlaczony dzwiek przy zostaniesz zalaczony po paru sek, jest dzwiek jakby cos wyskoczylo (jak to przy logowaniu) ale nic nie ma... 

Tez tak mialem , ale zrestarowalem kompa i dzialalo.

Opublikowano

zmieniajac ip przez cyberghosta normalnie moge wejsc, a na moim ip nie.. wiec mam bana na ip

slyszalem juz od niektorych graczy ze jest ban na ip, ale myslalem w metinie? przeciez nigdy tak nie bylo i nie bedzie..

a tu dupa :O

jest jakis sposob zebym mogl normalnie grac? ;/

Jak to czytam to mnie krew zalewa... Koleżko pomyśl logicznie co to byłby za ban na IP jak wiele osób ma zmienne IP? więc takie bany byłby nie skuteczne więc w METIN2 PL bana na ip nie dostaniesz. Jedynie co może być powodem tego, że nie możesz się zalogować ze stałego ip to brama hosta która zazwyczaj sama się naprawia po pewnym czasie... masz router? to zresetuj go trzymając przycisk "reset" z 3 minuty.

Opublikowano

Napisalem do supportu... dostalem taka odp

Witaj xdoominno, 

Szanowny graczu. 
Proszę odblokować porty , z których korzysta serwer TBD ( możliwe że są zablokowane przez usługodawce). 
IP: 79.110.92.86 Port:12100-12199 

jak to odblokować? :)

Opublikowano

Napisalem do supportu... dostalem taka odp

Witaj xdoominno, 

Szanowny graczu. 

Proszę odblokować porty , z których korzysta serwer TBD ( możliwe że są zablokowane przez usługodawce). 

IP: 79.110.92.86 Port:12100-12199 

jak to odblokować? :)

Polecam powyłączać zbędne programy, zaporę i antywirusa.

Coś co masz odpalone musi to blokować.

Nie instalowałeś ostatnio nic nowego?

Opublikowano

wszystko stalo sie to po banie w Metin2.. (w sumie to po 15 banach w 2 dni xD)

Opublikowano

Z czego masz neta ? najlepiej napisz na pw to Ci wytłumacze jak te porty odblokować (spokojnie bez żadnych linków na pw) :)

Opublikowano

A z czego masz internet. Możesz mieć coś routerem, że się zresetował i poblokował porty sam tak nieraz miały na starym Liveboxie, że na serwer nie mogłem wbić. Zresztą nic support nie pisał o banie, więc go nie masz. Może wystarczy w routerze powrócić do ustawień fabrycznych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...