Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyjazd ukraińskich dzieci do polski-co sądzicie o tym ?

MrMaluszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie przesadzasz aby z tym głodowaniem? Nie jesteśmy jakimś krajem trzeciego świata...

A starałbym się dbać o interesy i tych i tych dzieci, nie tylko polskich, nie tylko ukraińskich. To tylko dzieci... Kolejny pokaz katolickiego miłosierdzia i współczucia widzę.

To dlaczego pozwoliliście by złodzieje z Unii ukradli 1 bilion złotych na pseudo ocieplenie  klimatu ?

Za tą kwotę na całym świecie mogłoby się wyżywić . Głodowanie było jest i będzie w każdym kraju .   To dlaczego  Polskie dzieci nie mogą jechać na wycieczkę tylko  wnuki morderców za pieniądze polskich padatników mają się wozić  po wakacjach ??

O jakim ty miłosierdziu mówisz proszę Cię . 

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

@Hrabia

Ja tutaj nie widzę żadnych faktów historycznych po za tym, że napisałeś, że faktycznie mordł na Wołyniu miał miejsce.Ja przedstawiam fakty, które każdy może sobie sprawdzić.

Bronię interesu polski dzieci, bo chce, żeby pieniądze podatników szły na polskie dzieci nie a nie na dzieci Ukrainców, dotarło? No, jeżeli widzę pierdoły, które wypisujesz, to naprawdę wzrasta u mnie przekonanie, że trochę oleju w głowie mam mimo, że po prostu piszę o faktach, a to robić może każdy z wyjatkiem ciebie.

To zajrzyj se w słownik albo w wikipedie i zobacz znaczenie narodowego socjalizmu.To są ukraińskie dzieci i to rząd ukraiński powinien się o nie troszyć a nie kurwa rząd polski.

Opisywanie faktów to nie fanatyzm.

Dziękuje za rozpatrzenie prośby "wypierdolenia" i życzę miłego wieczoru.

TAK! Bo to polskie dzieci są dla nas Polaków ważne, a nie ukraińskie! Państwo polskie to nie instytucja charytatywna tylko wspólnota Polaków.

Long live polish logics :)

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=wLIKjB5VvFY

Jest więcej cięższych problemów w tym kraju niż jakies dzieci z ukrainy.

@pSlav
Zarabiasz?Masz dzieci? TO  W T F?

"A ja mam w dupie twoje lewackie pierdolenie bez pokrycia.To nacjonaliści obalili Janukowycza, potem parlament (wiesz co to?) Krymu jednomyślne poprosił Rosję o ochronę i się zaczęło.
Sam Tiahnybok (pewnie nie wiesz kto to, nie dziwie sie) wypowiadaił się, że gdyby nie UPA i Bandera dzisiaj nie byłoby tego Majdanu.O tym pewnie też nie wiesz, bo gówno wiesz o polityce i historii.Niczym się nie różnisz od przeciętnej kobiety, która próbuje "dorównać o.O" mężczyznom i pierdoli właśnie takie ogólniki."

LOL idz sie synek na dwór w piłke pograj.... serio. Jest pierdylion kobiet które są wysoko wysoko nad twoim bezmyślnym "Ja". Człowiek is Człowiek...
Patologia co sie dzieje w tym kraju lol .... Nawet na takim Mpc....

Opublikowano

To dlaczego pozwoliliście by złodzieje z Unii ukradli 1 bilion złotych na pseudo ocieplenie  klimatu ?

Za tą kwotę na całym świecie mogłoby się wyżywić . Głodowanie było jest i będzie w każdym kraju .   To dlaczego  Polskie dzieci nie mogą jechać na wycieczkę tylko  wnuki morderców za pieniądze polskich padatników mają się wozić  po wakacjach ??

O jakim ty miłosierdziu mówisz proszę Cię . 

Kto mówi, że polskie nie mogą. Wbrew pozorom zdziwiłbyś się ile wyjazdów jest fundowane polskim dzieciom, jest mnóstwo opcji dla mniej majętnych rodzin.

A druga sprawa - nie wiem czy zauważyłeś ale nasz kraj, w przeciwieństwie do nich nie jest na skraju wojny domowej. Jak uważasz, który jest bezpieczniejszy dla dziecka?

@Hrabia

Ja tutaj nie widzę żadnych faktów historycznych po za tym, że napisałeś, że faktycznie mordł na Wołyniu miał miejsce.Ja przedstawiam fakty, które każdy może sobie sprawdzić.

Bronię interesu polski dzieci, bo chce, żeby pieniądze podatników szły na polskie dzieci nie a nie na dzieci Ukrainców, dotarło? No, jeżeli widzę pierdoły, które wypisujesz, to naprawdę wzrasta u mnie przekonanie, że trochę oleju w głowie mam mimo, że po prostu piszę o faktach, a to robić może każdy z wyjatkiem ciebie.

To zajrzyj se w słownik albo w wikipedie i zobacz znaczenie narodowego socjalizmu.To są ukraińskie dzieci i to rząd ukraiński powinien się o nie troszyć a nie kurwa rząd polski.

Opisywanie faktów to nie fanatyzm.

Dziękuje za rozpatrzenie prośby "wypierdolenia" i życzę miłego wieczoru.

TAK! Bo to polskie dzieci są dla nas Polaków ważne, a nie ukraińskie! Państwo polskie to nie instytucja charytatywna tylko wspólnota Polaków.

Long live polish logics  :)

Szczerze? To podejście typu -  "Dbam tylko o swój kraj, w dupie mam co się dzieje w reszcie świata" jest dla mnie jedną z gorszych form nacjonalizmu. Ale to tylko zdanie spedalonego, zwariowanego lewaka, nie przejmuj się.

@Hrabia

Widocznie ktoś ma na to hajs.Mamy mamy dług bilion złotych i bierzące wydatki.

Wojne domową, która sami wywołali.

Miałeś wypierdalać z tematu.

Bieżące*. Taki z ciebie patriota a własnego języka nie znasz?
Chodzi mi o różne wyjazdy organizowane przez władze samorządowe i mniejsze instytucje. W moim rodzinnym mieście (Racibórz), miejscowe domy kultury organizowały co roku darmowe, finansowane od miasta wyjazdy na wakacje dla dzieci z uboższych rodzin.

no to organizujcie wyjazdy dla dzieci z polski , Gdyby Polska była w takiej sytuacji jak Ukraina , nie byłoby żadnej pomocy .

Patriota to nie tylko poprawna pisownia ,  każdy szybko pisze i nie ma czasu na spr błędów .  A po 2   jesteśmy zmuszani do anglikanizacji , germanizacji i rusyfikacji . 

Jakoś ja potrafię pisać poprawnie. Postaraj się ;)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Płacę, i uważam, że to lepszy sposób spożytkowania moich pieniędzy niż kolejne premie bądź wojsko.

A za kilka lat nasze dzieci musiałyby mówić po rosyjsku.

Opublikowano

@Hrabia

Widocznie ktoś ma na to hajs.Mamy mamy dług bilion złotych i *bieżące wydatki.Błędy ortograficzne robie raz na ruski rok, czasami przez to, że po prostu szybko piszę na klawie.

To dobrze, że organizowały dla POLSKICH dzieci.

Wiem, nie przejmuje się.

Jestem Polakiem i interesują mnie polskie dzieci, ukraińskim też życzę jak najlepiej, ale to nie powód, żebym godził się na ich finansowanie, jakiś absurd.

Wojne domową, która sami wywołali.

Miałeś wypierdalać z tematu.

Opublikowano

Nie wiadomo po co ratujemy dupę tej Ukrainie jak oni palili ludobójstwa robili i to wszystko na NAS.

P.S te dzieci mam gdzieś będą mieli gorzej niż na Ukrainie.

TONV8iZ.png

Opublikowano

Właśnie zauważyłem jak w telexpresie mówią o tym że dzieci pochodzące z Ukrainy przyjadą do nas do Polski na wakacje około 1500 dzieci, koszt jednego dziecka to 400zł czaicie to ? sami nie mamy a będziemy zajebiście fundować kurwa tym dzieciom wakacje, co sądzicie o tym?

Tak to jest w tym kraju, bieda jak skorwesyn, do lekarza specjalisty czekasz pół roku minimum, ale na pokazową dobroczynność zawsze znajdzie się hajs.

Opublikowano

Piszecie że to bylo dawno, ze teraz ukraincy są tacy dobrzy ze kochają polaków jak malo kto. Tylko ze to oni nakladaja na nas sankcje, mówią ze naszą pomoc maja w dupie i nie lubią nas tak samo jak my niemców. Ale nie trzeba im pomagać jak malo kto, przecież to nasi sąsiedzi i dawać im naszą kasę a oni będą coraz glebiej topić się w dlugach.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Dzieci to dzieci. Mogłyby być i z Australii. Każde dziecko zasługuje na dobre dzieciństwo, a patrząc na obecną sytuację na ukrainie, tam go nie otrzymają.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Kto mówi, że polskie nie mogą. Wbrew pozorom zdziwiłbyś się ile wyjazdów jest fundowane polskim dzieciom, jest mnóstwo opcji dla mniej majętnych rodzin.

A druga sprawa - nie wiem czy zauważyłeś ale nasz kraj, w przeciwieństwie do nich nie jest na skraju wojny domowej. Jak uważasz, który jest bezpieczniejszy dla dziecka?

Szczerze? To podejście typu -  "Dbam tylko o swój kraj, w dupie mam co się dzieje w reszcie świata" jest dla mnie jedną z gorszych form nacjonalizmu. Ale to tylko zdanie spedalonego, zwariowanego lewaka, nie przejmuj się.

Bieżące*. Taki z ciebie patriota a własnego języka nie znasz?
Chodzi mi o różne wyjazdy organizowane przez władze samorządowe i mniejsze instytucje. W moim rodzinnym mieście (Racibórz), miejscowe domy kultury organizowały co roku darmowe, finansowane od miasta wyjazdy na wakacje dla dzieci z uboższych rodzin.

no to organizujcie wyjazdy dla dzieci z polski , Gdyby Polska była w takiej sytuacji jak Ukraina , nie byłoby żadnej pomocy .

Patriota to nie tylko poprawna pisownia ,  każdy szybko pisze i nie ma czasu na spr błędów .  A po 2   jesteśmy zmuszani do anglikanizacji , germanizacji i rusyfikacji . 

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

Ja z jednej strony im współczuję, ale z drugiej to podejrzewam, że na ich wakacje nie pójdą pieniądze polityków tylko podatników.

Opublikowano

Niech przyjadą, dzieci jak dzieci, może pierwszy raz będą mieli normalne wakacje :-)

A co z biednymi polskimi dziećmi? Wyjebane, lepiej pomóc ukraińcom ,którzy mają nas w dupie.

Opublikowano

Nic nie stracisz? prawdopodobnie znowu przyjadą z naszych podatków (jeżeli jesteś pełnoletni ofc i płacisz)

Poland logic :)

Za darmo- BIERZEMY BIERZEMY

Za kasę- ZA DROGIE

Ktoś ma coś drogiego- SPZEDAŁ SIĘ/ ZAWÓD: SYN/ A TO JEDEN PEWNIE UKRAD

Za nasze podatki1!11!1- NIE MOŻNA TO NASZE PINIONDZE

Nic się nie robi za nasze podatki- MARNOWANIE KASY NIC SIE NIE DZIEEJE1!!

Wojna- JEDNOCZYMY SIĘ POLISH FUCK YEA

Pokój- kłótnie o wszystko, egoizm, hypokryzja...

Smutne to, od kiedy to odkryłem bardzo staram się tak nie zachowywać (nie licząc za darmo ;p)

A co z biednymi polskimi dziećmi? Wyjebane, lepiej pomóc ukraińcom ,którzy mają nas w dupie.

Mój tata pracuje w MOPRZe tuż koło dzielnicy strasznej biedoty i "biedne polskie dzieci" mają tam wypady do kina, basen, liczne wycieczki.... Nie znasz się to się nie wypowiadaj....

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Nie czytam postów wyżej bo mi się niechce, ale powiem jedno, co.chyba wszyscy.powinni wiedzieć i.nie zakładać takich tematów- w Polsce rządzą idioci i nie trzeba się ekscytować ich decyzjami, można tylko rozłożyć ręce i płakać .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...