Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Buty kupione na allegro - brak paragonu

izari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Kupiłem buty na "sklepie" na allegro.  Paragon zgubiłem, a w podeszwie coś jebło, i nie wiem co robić, bo buty nadają się tylko do wyjebania. Bez paragonu można reklamować czy bez świstka nic nie zrobię?

Ps. Może tutaj ktoś pomoże :D W prawym bucie przy prawej krawędzi jest takie miejsce, jakieś 2x2cm, które cholernie trzeszczy i "wibruje", miał ktoś coś podobnie?

Opublikowano

Raczej nic nie zrobisz... paragon = gwarancja, chyba, że kartę gwar. dostałeś osobno ;)

Opublikowano

Bez paragonu nic nie zrobisz ponieważ nie będą mieli pewności, że kupiłeś u nich te buty.

Ktoś tam wyżej pisał o karcie gwarancyjnej, szkoda, że buty od wartości 1500zł+ mają dopiero taką kartę jak i numer seryjny. ^^

0LsM05U.png

Opublikowano

A to nie jest tak, że sklep ma 2 paragony i w razie czego może użyć ich 'wewnętrzny" paragon? 

Brawo! Oni mają paragon, na którym napisane jest, że KTOŚ kupił buty takie i takie, o takiej i takiej godzinie.

To że masz takie same buty nie potwierdza, że to ty je kupiłeś... Pomyśl czasem.

Natomiast jeśli masz swój paragon, to wiedzą, że to ty jesteś nabywcą,

bo masz ten paragon.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Dokładnie wątpie by był sklep, którzy uwierzy Ci na słowo, bo równie dobrze mogłeś stać przy kasie jak ktoś kupował buty i powiedzieć, że to Ty, ale bez paragonu nie ma niestety gwarancji ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...