Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zanim napiszesz... Lista Tematów przeznaczonych dla subforum Kupno i Modernizacja!

Calme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
#
#
#
#
#
R
E
K
L
A
M
A
#
#
#
#
#

1398714415-U220780.png

1398717191-U220780.png

1. Określenie budżetu na dany wydatek, jeśli nie jesteś pewien ile chciałbyś wydać to zamieść jakieś ramy cenowe przykładowo 2000-2500 złotych.
2. Określenie zastosowania, e.g.:

• Gry-jeśli komputer ma służyć do gier
  • Grafika/programy-jeśli sprzęt ma służyć do programów/programów graficznych wymagających mocnego sprzętu (najlepiej w tym miejscu podać jakie to programy)

3. Określenie czy będzie OC
4. Jeśli kupowany zestaw ma coś zawierać oprócz samej jednostki centralnej również należy o tym wspomnieć.
5. Jeśli chcemy coś zostawić ze starego komputera to podajemy to w pierwszym poście tematu podając dokładny model urządzenia jakie mamy zamiar zostawić (do sprawdzenia w tutorialu o identyfikacji sprzętu)

Przykładowy poprawnie nazwany temat o kupnie komputera powinien wyglądać następująco:

Nazwa: Zestaw 3000 złotych
Treść tematu:
Witam, chcę kupić komputer do gier. Mam 3000 złotych. Zestaw oprócz jednostki centralnej ma zawierać monitor, mysz i klawiaturę. Zamierzam robić OC procesora.

1398717207-U220780.png

1. Określenie budżetu na dany wydatek, jeśli nie jesteś pewien ile chciałbyś wydać, to zamieść jakieś ramy cenowe przykładowo 2000-2500 złotych.
2. Określenie zastosowania, e.g.:

• Gry-jeśli komputer po modernizacji ma służyć do gier
  • Grafika/programy-jeśli sprzęt po modernizacji ma służyć do programów/programów graficznych wymagających mocnego sprzętu (najlepiej w tym miejscu podać jakie to programy)

3. Określenie czy zamierzamy robić OC po zmodernizowaniu komputera.
4. Wypisanie dokładnych nazw obecnych podzespołów (nie wiesz jak sprawdzić to jest od tego tutorial)

5. Ewentualne podanie konkretnego podzespołu który chcemy zmienić

Przykładowy temat powinien wyglądać następująco:

Modernizacja komputera do 1000zł

Witam chce zmodernizować swój komputer. Mam na ten cel 1000 złotych.

Specyfikacja mojego obecnego komputera przedstawia się następująco:
Procesor:
Płyta główna:
Pamięć RAM:
Dysk Twardy:
Napęd:
Karta graficzna:
Zasilacz:
Obudowa:

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...