Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie własnego serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż mam już dość tych wszystkich serwerów i ich administracji, które psują swoje dobre serwery przez zaślepienie hajsem, głupotą i innymi czynnikami. Planuję kształcić się z tej dziedzinie, bo mam łeb na karku, którego trzyma się mądrość i wiem, że umiejętności przywódcze mam na bardzo dużym poziomie. Nawet w szkole podczas pewnego projektu, wypełniając dziesiątki testów psychologicznych wyszło im, że mam takowe umiejętności. Już dawno temu mówiłem sobie, że jakbym postawił serwer to byłby konkret bez zaprzeczenia pod względem charakterów administracji i to nie żaden idealistyczny pogląd. Stawiam sobie priorytetowy rok na naukę i sądzę, że przez ten czas coś pokminię, ale nie wiem od czego zacząć. Macie jakieś rady dla początkującego? Dzięki z góry.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli nie masz pojęcia o robieniu serwerów to się do tego nie pakuj albo się ucz i idź na szkołę informacyjną nie jest to dodawanie zbroi,broni etc jest to też pisanie skryptów itp jest bardzo dużo poradników na mpc popatrz polookaj

x5q5.png

Opublikowano

Wiem, wszystko biorę pod uwagę, jestem w technikum informatycznym, więc z programowaniem miałem styczność, ale tylko w pasalu, co jest prawie że zbędną wiedzą i c++. Poradników będę szukać, tylko na razie muszę jakoś to zaplanować i chciałbym aby najlepiej doradził mi ktoś kto już w tym siedzi. 

Opublikowano

Na początku polecam wybrać pliki i postawić serwer hamachi żeby wszystko sobie poprzeglądać:

-questy

-skrypty

-pythona w cliencie itp.

Polecam te pliki i poradnik:

http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/

http://www.mpcforum.pl/topic/781782-jak-postawic-serwer-hamachi-na-plikach-by-terenzo/

Jak dla mnie następną rzeczą będzie ogarnięcie podstaw tzn. dodawanie map, zbroi, broni, questów -

takie podstawowe rzeczy.

Potem mógłbyś się pouczyć trochę lua i pythona i jak już dojdzie do momentu, że 

będziesz to dobrze umiał, możesz powoli dodawać gui do systemu petów, jakieś

skrypty w pythonie porobić itp. rzeczy.

Im więcej poradników przeczytasz tym dalej zajedziesz jednak nie będzie to trwało miesiąc

czy dwa jeśli chcesz coś porządnego postawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...