Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzcie o Daft Punk?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poznałem ten zespol pare dni temu, (dostałem na urodziny płytę Random Access Memories) i musze przyznac ze to rewelacja! Zarowno starsze plyty (discovery) jak i ta najnowsza łączą gatunki które wręcz kocham i jedyne, co mi sie nie podoba to styl z ich pierwszej płyty- ostre, pierwotne house z masą "pierdzenia" i zdecydowanymi bitami. Tak to rewelacja i szykuje sie do zamowienia Discovery :) a wy co sadzicie o tym duecie? Fajnie, że zyskali klasę i taką popularność :) nalezy im się

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Na ogół słucham rocka. Jednak, daft punk ma w sobie coś, co przetrzymuje mnie na dłużej. Przeboje, takie jak "get lucky" czy "harder better faster stronger", albo "doin' it right są świetne.

maciek2466sygnatura.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

RAM słucham od dnia premiery. sama płyta genialna! Mnóstwo pięknych kawałków, przy których można spokojnie posiedzieć, ale znajdą się też w stylu Lose Yourself To Dance, czy Get Lucky - bardziej energicznych. Z moich faworytów to Bonus Track pt. Horizon(mistrzowski track wg. mnie), oprócz tego to Within, Touch. Te 2 ostatnie głównie ze względu na tekst, który ma jakiś sens, a nie jak w każdej losowej piosence popowej. Zapomniałem wspomnieć o Instant Crush(też ze względu na tekst) i o Giorgio By Moroder(fajnie opowiedziana historia tytułowego Giovanniego :) ).

Resztę piosenek opiszę poniżej

Contact - Super motyw kosmosu, czasem jak tego słucham przy zamkniętych oczach wyobrażam sobie jakbym był tym astronautą i przemierzał kosmos pod melodie oczywiście.

Beyond i Motherboard podobnie jak w Contact, fajne napisane utwory.

Doin' It Right i Fragments Of Time - Dwa pozytywniaki, powiedziałbym że dają nawet trochę energii. 

Give Life Back to Music i Game of Love - Przy nich trochę trzeba pomyśleć nad tekstem bo jest trochę głębszy jak w Within i Touch chociażby.

A i Get Lucky, przejadło mi się ale nie jest złe. :)

EDIT///

Przesluchałem swojego czasu jeszcze inne ich płyty i weszło mi tylko Discovery. Dobry kawał muzyki, polecam jak ktoś jeszcze chce film "interstella 5555", w którym historia jest opowiadana piosenkami z tych starych płyt. :)

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

@Gabrielek ja tak samo :D osobiscie Homework i Humana nie moge sluchac, a Discovery zlapalem w niesamowitej cenie w jakims dziwnym sklepie internetowym i przyszlo tydzien temu- po miesiacu. PS to tam jest tez bonus track?! Mam zwykla plyte, musze sobie przesluchac tego na YT :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Tak jest :) Japonia otrzymala dany bonus pt. "Horizon" warte przesłuchania ;)

sAGxRQg.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Rifreszuje bo mogę.

Strasznie lubię posłuchać RAM letnimi wieczorami. Imo najlepiej się jej słucha po 22, kiedy już jest ciemno, wtedy można odczuć klimat w piosenkach typu Horizon i nie tylko. Może mam tylko taki sentyment bo 1 raz przesłuchałem tą płytę właśnie w jeden z wakacyjnych wieczorów.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Znam od dawna, one more time klasyg, czasem przyjemnie posłuchać jako odskocznie od dropów z pierdolnięciem i psychodel :P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...