Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek tworzenia serwera ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć od razu mówię, że nie jestem tym co mówi, że za tydzień dwa i stawia serwer! Mam zamiar postawić hamaka dla siebie, popatrzeć troszkę ponagrywać jakieś filimiki, ale od czegoś trzeba zacząć, tak więc stąd moje pytanie. Od czego najlepiej zacząć robiąc serwer? Co później, a co najlepiej zostawić na koniec?  Prosiłbym o jakieś sensowne odpowiedzi.  Wiem, że będzie to tylko hamak, ale chciałbym się sprawdzić może kiedyś w dalekiej przyszłości jeżeli mi się spodoba to ... Z góry dziękuje. :)

Specjalista
Opublikowano

Na sam początek polecam odbugować w 100% pliki,następnie coś wgrywać i patrzeć czy nie ma żadnych bugów.

Bo tak napieprzysz wszystkiego i później wychodzą takie sytuacje że serwer to jeden wielki bug.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Na sam początek polecam odbugować w 100% pliki,następnie coś wgrywać i patrzeć czy nie ma żadnych bugów.

Bo tak napieprzysz wszystkiego i później wychodzą takie sytuacje że serwer to jeden wielki bug.

Bugów na początku nie naprawię, bo się na tym nie znam. :/ 

Opublikowano

E69 ma rację, tak powinno się serwery od podstaw robić. Odpal serwer wejdź na konto i sprawdz syserr w channelu i naprawiaj to co Ci wywali.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Najlepiej to sciagnac jakiegos gotowca dla siebie troche sie z nim pobawic , a nastepnie pobrac jakies czyste pliki i zaczac all wszystko dodac i jak dodasz to mozesz miec pewnosc ze bugow bedzie jak na lekarstwo

69737149773342596741.png

Specjalista
Opublikowano

Jeżeli syserr w chanelach będzie pusty znaczy, że 0 bugów? Co potem? Dziękuje wszystkim za odpowiedz, czekam na więcej! :D

Oj nie,musisz sprawdzać w grze i ich szukać,to nie jest tak hop siup.

Zależy też jakich plików używasz.

Na jednych jest więcej na drugich trochę mniej.

graphic.png

Opublikowano

Jakie pliki polecacie? Jak dobrze rozumiem wciąż będą bugi, ale nie zagrażające tak mocno serwerowi, które można naprawić podczas innych prac?

Opublikowano

Na poczatek to ogarnac naprawe bledow jak wyzej pisali oraz nauczyc sie mysql, python, lua metinowego, to podstawy troche trudniejesze jest edytacja game oraz obsluga freebsd. Poczytaj troche poradnikow ktore sa na formu i na innych zagraniczny bo sporo bledow jest opisanych juz. troche bez sensu napisalem ale moze zrozumiesz przekaz ^^

athlonsygnaturka.png

Opublikowano

Jakie pliki polecacie? Jak dobrze rozumiem wciąż będą bugi, ale nie zagrażające tak mocno serwerowi, które można naprawić podczas innych prac?

Pliki Rykoxa , duzo rzeczy tam masz , mapy do 250lv

Pliki Derina , pare rzeczy dodanych , ale mape 100 trzeba edytowac drop bo nic nie leci

Pliki Terenzo czyste , masz tam kostiumy , podstawowe zbroje / bronie / bizu

69737149773342596741.png

Specjalista
Opublikowano

Polecam Ci czyste pliki takie jak Terenzo czy też kociola.

Nie patrz się że na innych są jakieś nowości typu nowe zbroje,bronie,systemy itp.

Sam wgrywaj i się ucz :)

graphic.png

Opublikowano

Nie patrz się że na innych są jakieś nowości typu nowe zbroje,bronie,systemy itp.

Dzięki, chyba tak zrobię :) A jeżeli chodzi o 'upiększanie gry', bo jest tego dużo i żeby się nie pi3rdoliło od czego zacząć? system ulepszeń, drop itp? Od czego do czego.. ;d

Opublikowano

Najlepiej to czyste schittesta, albo terenzo... tylko podrzucić mu liba na normalne w db nie txt i może sie brac za to, bo wtedy za duzo pierdolenia i jak zaczyna to moze sie pogubić

Zacznij od podstaw, dodawanie itemów/potworów, później bierz się za drop itp, a system ulepszen na koncu bo z tym najwiecej pieprzenia sie jest

Opublikowano

No tak jest najlepiej sciagnac czyste pliki i sie uczyc , a nawet ludzie na plikach terenzo stawiaja serwery bo dadza pare broni /zbroi / bizu / map i tyle

69737149773342596741.png

Opublikowano

Najlepiej czyste schittesta, albo terenzo... tylko podrzucić mu liba na normalne w db nie txt i może sie brac za to, bo wtedy za duzo pierdolenia i jak zaczyna to moze sie pogubić

Zacznij od podstaw, dodawanie itemów/potworów, później bierz się za drop itp, a system ulepszen na koncu bo z tym najwiecej pieprzenia sie jest

Uważam, że do teraz plików schittseta plików jeszcze nikt nie pobił. One nawet w 2014 roku są najlepsze, a ze wywala kilka Bledow z kolumnami w tabelach np. Log.loginlog2 (czy jakos tak) to jest pikuś, kilka minut i naprawione. Troche zbędnych map usunac, dostosować config i pliki czyste i gotowe do pracy.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Uważam, że do teraz plików schittseta plików jeszcze nikt nie pobił. One nawet w 2014 roku są najlepsze, a ze wywala kilka Bledow z kolumnami w tabelach np. Log.loginlog2 (czy jakos tak) to jest pikuś, kilka minut i naprawione. Troche zbędnych map usunac, dostosować config i pliki czyste i gotowe do pracy.

Możesz podać link do plików 'Schittseta", bo znalezc nie mogę o.O Dziękuje za pomoc.:)

Opublikowano

Na poczatek to ogarnac naprawe bledow jak wyzej pisali oraz nauczyc sie mysql, python, lua metinowego, to podstawy troche trudniejesze jest edytacja game oraz obsluga freebsd. Poczytaj troche poradnikow ktore sa na formu i na innych zagraniczny bo sporo bledow jest opisanych juz. troche bez sensu napisalem ale moze zrozumiesz przekaz ^^

Edytacja? Ja pierdole.... 

@Top

Pobierasz pliki Shittseta, na początku przeglądaj questy, patrz jak co działa, później weź się za dodawanie przedmiotów i map, później rozpakuj roota i zacznij przeglądać sobie skrypty przez co dodatkowo się poduczysz ~ pół roku i będziesz wszystko ładnie ogarniał.

Opublikowano

Takie pytanko tutaj w temacie 

Które pliki terenzo lepsze te 2012 czy 13 do robienia priva od podstawa ?! 

Pomogłem daj Like

Opublikowano

Takie pytanko tutaj w temacie 

Które pliki terenzo lepsze te 2012 czy 13 do robienia priva od podstawa ?! 

Ja osobiście używam plików 2013 i nie narzekam.

69737149773342596741.png

Opublikowano

Postanowiłem wziąć pliki Terenzo. Nie mogę znalezc dobrego klienta -.- Ktoś coś? W jego temacie mi nie działa o.O

W sensie nie działa ci DL czy client przy odpalaniu?

Jeśli client to ściągnij rozpakowane root i launcher hamachi,

wgraj do clienta i edytuj pod swoje.

Jeśli DL to zmień przeglądarke.

Opublikowano

z clientem terenzo jest jeden problem z rootami , cala reszta normalnie działa , a w rootach plik uitooltip.py jest po prostu pusty , dlatego jak @UP napisal wystarczy pobrac rozpakowane rooty i tam zmienic na swoje IP , a potem spakowac i bedzie dzialac .

69737149773342596741.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...