Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry radiowy internet.

JameS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nie wiem czy dobry dział (Patrzyłem po forum i nie znalazłem lepszego) Chodzi mi o dobry internet bez ograniczeń mam teraz Cyfrowy Polsat jest super ale 10gb jak dla mnie to ja potrafię wrąbać w kilka dni. (Raz wrąbałem w 15 dni a potem rachunek przyszedł taki że o..) Chodzi mi o dobrą szybkość abym mógł pograć spokojnie bez lag'sów w Fifkę/BF4 ze Skypem/Ts.

Patrzyłem na Netii ale nie jestem pewien czy to Radiówka. U mnie kabel odpada bo mieszkam na wsi, a tutaj żadnego neta na kabel nie ma. (Parę km. ode mnie jest neostrada na kabel)

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Orange/TP miałem i to była porażka. Jakieś inne propozycje? 

Opublikowano

ITPolska, Akurat miałem sygnał na tym ich panelu 4/5 kresek. Pamiętam że 5 kresek było maximum więc to wina raczej po ich stronie. Rozumiem wszystko ale 2 lata i tak samo muliło. W dzien 10kb/s a w nocy na hardzie 100kb/s.

Opublikowano

Ja tak miałem jak miałem kabel ze starym wejściem jakiś kołowym miałem 5 kresek na 5 a neta nie było teraz zmienili na Ethernet i działa elegancko

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Ja teraz mam internet Cyfrowy Polsat, więc nie wiem jak tam się zmieniło w Orange. A może orientujesz sie co tam w UPC/Netia? czy tam radio/kabel?

Opublikowano

Z tego co patrzyłem u nich to kabel sam mam ten problem mieszkam na wsi a chciałbym mieć lepszy kabel a nie chce mieć Plusa ani Cyfry bo ograniczenia

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

No właśnie te..  ograniczenia.. są żałosne 10gb na 30 dni.. Aktualnie mam 250mb do 1 maja. I chce się jak najszybciej z tego wyrwać. Dlatego szukam dobrego stabilnego neta bez ograniczeń.

Opublikowano

Dzwonisz pan do nich i się pytasz czy masz dostęp do ich neta na wsi. Nikt tego za Cb raczej nie zrobi.

Możesz pierdzielnąć antenę na dach może polepszy prędkość. Także ten, nie licz na Fibre Optic BroadBand bo taki to nawet w miestach jest kiepski.

PS. nie rozumiem jak można grac na uploadzie 0.20MB/s :D.

graphic.png
Opublikowano

Rocki ja sprawdzałem na ich stronie zasięg i mają tylko większe miasta typu Warszawa Radom itp niestety o wsiach nic

Co do neta to wiem że lipa ale to radiówka raz jest 0.20 raz 1.00 a czasami 0.05

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

Rocki, Najpierw pytam speców o poradę ^^ Potem będę dzwonił po biurach internetowych w poszukiwaniu dobrego ;)

Opublikowano

Wiesz 3/4 z nas tutaj to mieszka raczej w miastach (bez urazy), i za pewne to rodzice im neta zakładali a oni mieli gówno do gadania.

Ja musiałem walczyć o swojego 30Mb/s down i 2 Mb/s up, przez 2 lata siedziałem na jakimś gównie a teraz przepłacam blisko 75zł za rachunek. Ale ja to ja :D.

graphic.png
Opublikowano

Ja tam żadnej urazy w tym nie widzę ^^. To możecie jakiegoś dobrego neta polecic? Zastanawiam się nad UPC/Netii ale jak tam z tym dostępem jest?

Opublikowano

-.-

Zależy jaki masz możliwy..

Osobiście skłaniał bym się do UPC bo ich fibre to ponad 150Mb/s ale to w mieście wiśnioku xD.

Zobacz co masz możliwe, etc. Netia to wg. mnie nie do zniesienia. Pamiętam że jak w PL mieszkałem to szału nie było.

graphic.png
Opublikowano

Nie widziałem 2 zdania -_- (Nie chce sobie warna za offtop robić :P)

Zadzwonię do UPC i zobaczę co tam zaoferują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...