Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jest sens grania na TBD bez is?

Gość Nukeу

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, chcialbym pograc na nowym serverze globala tylko nie wiem czy sie wogole oplaca grac calkowicie od zera i calkowicie bez is.. jak myslicie?

Opublikowano

Oczywiście że się opłaca, niskie ceny, dużo ludzi i możliwa topka. Tylko rób misje żeby jakoś fajnie startować :-)

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Legenda
Opublikowano

Musisz mieć chęci bo jeżeli będziesz na to obojętny to zrezygnujesz. Osobiście Ci polecam zagrać, sam gram (mam już 59lv), ale nudziło mi się z początku i do 50 leciałem na exp bocie, a teraz mam pełno tych poczwarek zostawionych po miastach by zarabiały na mnie. Zagrać zawsze możesz i ocenić czy warto.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Dzieki za wypowiedzi, ktos sie jeszcze wypowie?. :P

@top: Raczej jutro sobie zaczne grać :v

Opublikowano

Przecież na tą odpowiedź powinien każdy znać. Bez używania IS nie dogonisz topki, jeżeli chcesz grać dla siebie to jak najbardziej warto grać bez IS. Teraz możemy kupić przepustki oraz wybonować sobie FMS lub zbroje, więc z tym problemu nie ma.

Jak ktoś chce zagrać w Metina na TBD - pisać.

Opublikowano

Sam gram na TBD od początku bez IS i bardzo spokojnie mam 37 lvl i wykonane wszystkie misjie z wyjątkiem biologa właśnie robię boja (przed chwilą wbiłem 8 lvl konia) i tak to się kręci na majówkę będzie bojowiec i mam zamiar dobić 52-54 lvl i na takim stanąć do czasu zrobienia pamiątek i tyle ;] nie ma ciśnienia a po wyjściu z M2 nie ma też botów jest OK.

Opublikowano

Nie opłaca się... O cenach w is nie wspomne skoro chcesz grać bez tego, ale dojdzie ci do tego z pól roku wbijania skilli na g, zerowe szanse na topke, zerowe zainteresowanie administracji serwera, masa botów itp... Już lepiej pograć na jakimś stabilnym hardzie.

Opublikowano

Pl? Spierdalaj z tego gowna.

Za kilka dni/tygodni bd yangi w is. Ty bd dymal tydzien a jakies gowno zaladuje w yangi i bd to samo mial przez godzine..

Nie oplaca sie. Duzo dzieci, trollow i ten is.

Opublikowano

Wiadomo, że przewagę będą mieli Ci którzy korzystają z item shopu, nie jest to przecież zły sposób. Jeżeli ktos nie ma wydatków na coś to może inwestować w swoją postać, jeżeli chcesz grać dla czystej przyjemności a nie dla topki czy najlepszego eq wiadomo musisz poświęcić znacznie więcej czasu na grę niżeli Ci co korzystają z item shopu.

Taka zasada była przecież od początku istnienia gier w których był sklep ułatwiający grę.

Opublikowano

Nie opłaca się, teraz jest wielkie bum na nowy serwer ale to tak samo jak na fuzję serwerów, za 2 miesiące TBD będzie świecić pustkami, nie zaczynaj bo będziesz tego żałować...

Opublikowano

Jeżeli lubisz grać w metina i masz z tego przyjemność to czemu nie :) Serwer świeży... ceny malutkie..  na topke nie ma co liczyć ale bez isu też da sie grać... Można expić w pt :) 

Opublikowano

Tak naprawdę jak się zalogowałem pierwszy raz na TBD to od razu poczułem te stare czasy z PL-a :D

nie reklamujemy kanałów yt. (ostatnie upomnienie).

Opublikowano

Ja spasowałem. Stwierdziłem że nie będę brał w tym udziału z kilku powodów. Jednym z nich jest pogoń za topką na zasadzie pay2win. Wolę pozostać na starym serwerze, gdyż robienie po raz tysięczny tego samego patrząc jak inni zrobią to 10x szybciej wydając hajs jakoś mnie nie kręci. Poza tym nie chcę wspierać swoim udziałem kroków GFu prowadzących do upadku gry, nie dawno była fuzja by graczy było mało a serwerów tysiące bo nie mogli się kasą nachapać i co robią teraz? To już zależy od Twojej sytuacji, wiele osób zaczyna tam grę np by spróbować jeszcze raz z znajomymi od zera, sam musisz zdecydować czy warto.

Opublikowano

Wedlug mnie nie opalca sie, czemu?

Wiele osob wklada w is, moze i ceny niskie, ale jest przewaga wielka, a po 2 gra na plu, nie jest juz ta gra, ktora byla xx temu. 

Opublikowano

PL jak na moje to strata czasu. Teraz wszystko jest ok a za chwile zapewne znów coś dodadzą do is i gracze odejdą. GF wszystko przelicza na pieniążki kiedyś dało rade grać bez isa teraz to lepiej nic nie mówić. No chyba że masz czas siedzieć 12 h przed komputerem to jak najbardziej jest sens.

Opublikowano

Nie opłaca Ci się grać tam bez ISa.Podejdzie dzieciak full IS odbije Ci spota whatever i co? tracisz chęci widząc ,że ta gra stała się p2w(bardziej niż była)

Opublikowano

Kiedyś się grało bez is i teraz też się da, lecz będziesz miał o wiele trudniej niż byś grał z is. Wierzchowce w is? Co za problem dropniesz sobie w grze.

Zbonowane eq z hp? Da rade zmianki i dodania na 20 lvl wiec zbroja +6/7 na 34 lvl z 1-2k hp i jazda do 61 lvl. Bez is wszystko jest możliwe, do tego możliwość kupna smoczych monet z kuponu więc posiedzisz kilka dni na metkach zarobisz i kupisz sobie taki kupon 500 sm a za to masz już pd np na dalszy etap gry. Do gry w metina potrzebna  jest motywacja, ja na TBD włożyłem przelew 60 zl wbiłem 41 lvl i mi się znudziło dlaczego? Gra się mi przejadła prawdopodobnie bo 7 lat gry to troszke jest. Teraz planuje zagrać na pl na TBD bez is bez niczego i nagrywac z tego serie wiec jak coś to zapraszam do wspolnej gry :) 

Opublikowano

Kiedyś się grało bez is i teraz też się da, lecz będziesz miał o wiele trudniej niż byś grał z is. Wierzchowce w is? Co za problem dropniesz sobie w grze.

Zbonowane eq z hp? Da rade zmianki i dodania na 20 lvl wiec zbroja +6/7 na 34 lvl z 1-2k hp i jazda do 61 lvl. Bez is wszystko jest możliwe, do tego możliwość kupna smoczych monet z kuponu więc posiedzisz kilka dni na metkach zarobisz i kupisz sobie taki kupon 500 sm a za to masz już pd np na dalszy etap gry. Do gry w metina potrzebna jest motywacja, ja na TBD włożyłem przelew 60 zl wbiłem 41 lvl i mi się znudziło dlaczego? Gra się mi przejadła prawdopodobnie bo 7 lat gry to troszke jest. Teraz planuje zagrać na pl na TBD bez is bez niczego i nagrywac z tego serie wiec jak coś to zapraszam do wspolnej gry :)

No no no, kolejny let's player :-)

Kiedyś bez is się grało i nikt nie napinał a teraz mamy is za free w grze i każdy płacze xD

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...