Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile ramu ?

Gość OneMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , zamierzam kupić jedną maszynę a na niej postawić 4 serwery , PvP , skyblock , skywars i oczywiście lobby . Teraz mam pytanie ile potrzebował bym na to ramu ? Oczywiście serwery będą połączone BungeeCord . 

Opublikowano

Lepiej nie stawiać tylku serwerów na jednej maszynie bo się może nie wyrobić. (no chyba, że nie masz limitów gotówkowych wtedy znajdziesz sobie odpowiednią maszynę)

Na BungeeCord daj 256MB ramu, jeśli planujesz mieć 1000+ graczy to daj 512MB

Na każdy serwer mc musisz sobie policzyć. Zalecana ilość ramu na 1 gracza to 128MB (a minimalna to 64MB). Przy dużych liczbach graczy np. 100+ możesz to trochę zaokrąglić w dół i liczyć według 64MB

System operacyjny + pozostałe usługi 512MB (jak jeszcze jest strona www, serwer mysql, ts to 1GB)

Dużo też zależy od tego jakie puginy będą na serwerach...

Opublikowano

ja myślę iż maszyna wystarczy ci jakieś 128 GB jeżeli na każdy serwer byś przeznaczył 25GB(bez lagów 200 slotów 128MB na slot) to myślę iż było by ok. Na lobby mógł byś dać trochę mniej i do tego wychodzi ci użyte jakieś 100GB czyli byś miał 28 Gb na pluginy oraz system czy stronę. 

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

kup se jakas oddzielna maszyne na bunge bo to badziewie lubi proca zzerac 

kup 128gb ramu to ci wystarczy na wszystko 

ale pamietaj ze ram to nie wszytko 

w minkraftach procek jest wazniejszy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...