Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer ok. 3500-3700zł

Jackob1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak chłodzenie dokupisz potem to spoko zestaw. Zmieniłbym tylko budę na Carbide 200R.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jeżeli zestaw nie jest pod rendering, to czym prędzej zmykaj z tym i7-4770K wymieniając go na i5-4670K

Bo? i7 gorsze w grach? A może gry zaczynają korzystać z wielowątkowości?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Bo? i7 gorsze w grach? A może gry zaczynają korzystać z wielowątkowości?

Nie zaczynają. Wydawanie kasy na i7-4770k to strata kasy jeżeli pc idzie pod gry.

Weź i5-4670k (najmocniejszy i5 na rynku)

Zaraz coś złożę.

@Edit:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=79728&s=77504&s=72517&s=67735&s=77565&s=24112&s=55807&s=79667&s=78204&s=72453

Nie jestem pewien Obudowy - nie wiem czy się nie będzie przegrzewało. Możesz dopłacić do Z11.

W przyszłości chłodzenie do oc.

Dostajesz:

- Najmocniejszy i5 na rynku z odblokowanym mnożnikiem (branie i7-4770k do gier to strata kasy)

- Mocną kartę graficzną z dobrym chłodzeniem Twin Frozr

- W pełni modularny zasilacz

- 8 gb sprawdzonego ram

- SSD 120 gb na system (duży odczyt, mały zapis)

- Najlepszą pastę termoprzewodzącą w tym przedziale cenowym

- Płyta główna z bardzo dobrą kartą dźwiękową i 8 fazową sekcję zasilania

- Sprawdzony HDD

Jeżeli znajdziesz kasę to polecam dopłacić do obudowy Fractal Design ARC R2 Window Midi Tower, karty graficznej Sapphire Radeon R9 290 Tri-X (wydajność GTX 780 z lepszym chłodzeniem za 250 zł mniej) i Thermalright HR-02 Macho Black-Withe

Opublikowano

Nie zaczynają. Wydawanie kasy na i7-4770k to strata kasy jeżeli pc idzie pod gry.

Weź i5-4670k (najmocniejszy i5 na rynku)

Zaraz coś złożę.

@Edit:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=79728&s=77504&s=72517&s=67735&s=77565&s=24112&s=55807&s=79667&s=78204&s=72453

Nie jestem pewien Obudowy - nie wiem czy się nie będzie przegrzewało. Możesz dopłacić do Z11.

W przyszłości chłodzenie do oc.

Dostajesz:

- Najmocniejszy i5 na rynku z odblokowanym mnożnikiem (branie i7-4770k do gier to strata kasy)

- Mocną kartę graficzną z dobrym chłodzeniem Twin Frozr

- W pełni modularny zasilacz

- 8 gb sprawdzonego ram

- SSD 120 gb na system (duży odczyt, mały zapis)

- Najlepszą pastę termoprzewodzącą w tym przedziale cenowym

- Płyta główna z bardzo dobrą kartą dźwiękową 8 fazową sekcję zasilania

- Sprawdzony HDD

Jeżeli znajdziesz kasę to polecam dopłacić do obudowy Fractal Design ARC R2 Window Midi Tower, karty graficznej Sapphire Radeon R9 290 Tri-X (wydajność GTX 780 z lepszym chłodzeniem za 250 zł mniej) i Thermalright HR-02 Macho Black-Withe

No chyba kurwa żarty.

Dałeś płytę główną na której nie pobawisz się w OC, gorszą obudowę, gorszą kartę graficzną, drogi zasilacz i jeszcze na siłę upchnąłeś SSD.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

gorszą kartę graficzną

Kartę graficzną faktycznie dałem chujową - przepraszam. Lepiej wziąć gtx 770.

gorszą obudowę

drogi zasilacz

Zasilacz droższy ale nie jest tak chujowy jak te twoje PSU które dałeś. Sorry. Taka prawda.

Dałeś płytę główną na której nie pobawisz się w OC

Chyba sobie kurwa żartujesz. Nie ogarniasz tematu płyt głównych - nie pisz nic o tym, twoje teksty o mobo są żałosne.

Teraz wady twojego zestawu:

Przepłacony procesor, chujowe psu, kiepskie ramy, chujowe hdd. Bawimy się dalej?

@Edit: Zapomniałem, że dałeś jeszcze kiepskie mobo, sorry.

Zaraz dam poprawiony zestaw z trochę tańszym zasilaczem (gorszym od tego co dałem up ale lepszy od tego co dał RADTOR :))

@edit:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=75830&s=77632&s=70533&s=77504&s=72517&s=77565&s=24112&s=55807&s=78204&s=72453
Opublikowano

Zasilacz droższy ale nie jest tak chujowy jak te twoje PSU które dałeś. Sorry. Taka prawda.

Powiedz co jest chujowe, bo ja nic nie widzę.

Chyba sobie kurwa żartujesz. Nie ogarniasz tematu płyt głównych - nie pisz nic o tym, twoje teksty o mobo są żałosne.

Aha.

Przepłacony procesor, chujowe psu, kiepskie ramy, chujowe hdd. Bawimy się dalej?

No fakt, na pewno i5 będzie lepsze. Po chuj ja dałem to i7? Przecież to gówno. Dawaj tam Pentiuma, a nie jakieś tam i5 czy i7. A co się będziemy ograniczać: Celerona!!!

Co jest słabszego w tych RAM?

HDD w porządku. Co jest w nim chujowe?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Powiedz co jest chujowe, bo ja nic nie widzę.

Zasilacz który podałem jest tańszy i lepszy/podobny. Tyle w temacie.

Aha.

Powiedz mi - w czym ci przeszkadza H87 do OC?

No fakt, na pewno i5 będzie lepsze. Po chuj ja dałem to i7? Przecież to gówno. Dawaj tam Pentiuma, a nie jakieś tam i5 czy i7. A co się będziemy ograniczać: Celerona!!!

Jesteś żałosny człowieku. Branie i7 do gier to przepłacanie, to jest karta graficzna do renderingu. i5-4670k jest tańsze a różnicy nie zauważy.

HDD w porządku. Co jest w nim chujowe?

Nie tyle chujowe co awaryjne. Aktualnie to HDD to jedno z bardziej awaryjnych HDD - kilka złotych więcej i masz o wiele lepsze Western Digital Blue.

@Edit: Ucięło mi tekst dot. ramów

Źle spojrzałem na nazwę firmy. Te ramy są ok. ale lepiej dopłacić do tych co dałem.

Opublikowano

Interesujące..

Powoli zaczyna się to już robić monotonne i dziecinne.

Nie rozumiem co widzisz złego w deusie M1, do G1 tak jest to lekki nie wypał bo sypie się już ale m1 ma pare osób na forum a w tym ja i nic złego w tym zasilaczu nie widzę. Modularny, opleciony oraz spokojnie trzyma napięcia. Na V12 wg. programu stałe 12.232 co jest bdb. rezultatem.

Te ramy co zapodałeś, są to ballastiki.. Może są dobre jeśli autor na prawde kupi tego Nemesisa bo inaczej zainwestował bym dodatkowe 30-40 zł na ramy z heaterami żeby się tak nie grzały.

Kontynuując ten dysk SSD jest troche zbędny, bo nie dość że nie jest zamknięty w jakieś obudowie to jest podatny na ryzyko uszkodzenia. W tej cenie i większym zapisie jest GoodRam C50 który ma odcz/zapis na poziomie 500/170 a realnie wg. mojego testu 480/140 co nie jest złym wynikiem jak na SSD za 250zł.

Dysk twardy czy weźmie SB czy WD zależy to tylko od sztuki. Moja jest nie trafna bo całe drgania przechodzą przez nią na bude a upgradu softwara nie da się zrobić. Ale sporo osób na forum ma ten dysk i jakoś nikt nie narzekał.

Z obudową nie zgodzę się totalnie. Jeśli coś brać to tylko i wyłącznie 200R którą posiada moderator tego działu i ją zachwala. Moim zdaniem Z11 jest niestety do bani. Ale to może dla tego że całe drgania dysku idą centralnie na nią a nie na te kołeczki co miały tłumić drgania.

Anyway, autor napisał że pod gry więc 8 wątkowość będzie bd wyborem na dłuższą mete a zamiast SSD można ucisnąć GTX770+i7 jak się ładnie postara.

graphic.png
Opublikowano

@up

Sam mam 200R i jest zajebista.

Też mam M1 i nic się nie jebie, nic nie piszczy, to że ten koleś jest jakiś nie dojebany, to już się nie da nic zrobić.

@top

Dobry zestaw.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Intel I5 4570 

www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=54057

AsRock B85 Pro4 

www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=55109

Crucial 8 GB 1600 MHz CL9 Ballictix  

www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=46364

Seagate 1 TB 7200 RPM SATA 600 

www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=32466

Zalman Z9 U3 

www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=48636

Cooler Master G550M 

www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=58641

MSI R9 290 GAMING  

www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=59616

SPC Fera 2 

www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=57689

Razem 3505 zł

Zestaw zbalansowany o praktycznie tak samej  wydajności.

Przepraszam wszystkich za moje czynny :c

Opublikowano

Procesor: Intel Core i5-4670 

pclab.pl/art53333.html 

835 zł

Wentylator Procesora:SilentiumPC Fera 2 HE1224 95 zł

PłytaGlówna:  ASRock Fatal1ty H87 

pclab.pl/art54212.html

345 zł

KartaGraficzna:Palit GTX 770 OC 1150 zł

RAM:Crucial Ballistix 8 GB (2 × 4 GB) DDR3 1600 MHz 265

Dysk Twardy: Seagate Barracuda 7200.12 1000 GB 

pclab.pl/art51420-4.html

200 zł

SSD:Crucial M500 120 GB 245 zł

Zasilacz:SilentiumPC Deus G1 500 W 200 zł

Obudowa:Zalman Z3 Plus 160 zł

Razem:3150zł

To tyle:D

Intel Core i7-4770 l MSI B85-G43 l ASUS GTX TITAN BLACK 6GB l CORSAIR VENGEANCE 8GB l BeQuiet 650W l Zalman Z3 l

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...