Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

hacki i policja

Gość landiago2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, czy za używanie hacków takich jak bot of legends riot może mnie pozwać do zapłacenia grzywny? ponieważ już tam jakiegoś hackera aresztowali w ubiegłym miesiącu i teraz bardzo się boje. było to na reddicie, do jego domu przybyła policja , normalnie jak jakiegoś terrorystę.

tutaj macie wszystko, żeby potwierdzić że nie kłamię

Czy Riot interesuje się takimi osobami ktorzy hackują oraz cheatują w tej grze? czy mogą nasłać na mnie policję? pewnie mają moje IP.

Opublikowano

Mówisz o osobie, która hackowała czyli włamywała sie na serwery itp. i dokonywała prawdopodobnie jakiś szkód lub kradzieży danych.

Za boty można dostać bana na zawsze.

Opublikowano

Dokładniej dam tutaj jeden cytat.

"The alleged offences include hacking the US company’s computer network and accessing databases. The man is also said to be responsible for hacking the company’s Twitter account and posting screenshots of the data he took from the network."

Programy typu BoL są tworzone przez użytkowników i nie mają prawa, żeby policja wbiła im do domu. W kodeksie pisze jasno i wyraźnie, że używanie cheatów jest karanie dożywotnim banem konta. 

Zaś uszkodzenie dysków/danych ect. RIOT'u może być kierowane drogą sądową. 

8372383248.png
Opublikowano

Nie mylić pojęcia hack, a cheat.

Używając BoL'a jedynie cheatujesz - oszukujesz. Za to co najwyżej mogą dać bana, ale nie udowodnią Ci tego.

Chyba, że wstawisz filmiki na YouTube, na których bawisz się BoLem.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Ziomka o którym mowa na reddicie aresztowali ponieważ stworzył strone która znajdowała ip osób z którymi aktualnie grasz (działała na zasadzie lol nexusa)

pc_Rodgerr.png
Już 3-cie lato z MPC Forum

Opublikowano

Oczywiście, napierdalasz na BoLu, a tu potem 6 rano drzwi lecą a za nimi pełno psów. Potem czeka cie tylko szybka odsiadka i zaczynasz od nowa. 

Opublikowano

witam, czy za używanie hacków takich jak bot of legends riot może mnie pozwać do zapłacenia grzywny? ponieważ już tam jakiegoś hackera aresztowali w ubiegłym miesiącu i teraz bardzo się boje. było to na reddicie, do jego domu przybyła policja , normalnie jak jakiegoś terrorystę.

tutaj macie wszystko, żeby potwierdzić że nie kłamię

Czy Riot interesuje się takimi osobami ktorzy hackują oraz cheatują w tej grze? czy mogą nasłać na mnie policję? pewnie mają moje IP.

Czemu ludzie mylą Hackerów, a Cheaterów....

Hacker - pewnie kradł konta i ddosował serwery

Cheater - Skrypty itp.

Za cheaty wyrwiesz bana, ale jak ktoś cię nagra bo tylko exploity są wykrywalne, skryptu już nie.

Opublikowano

Moga. Nie graj na bolu. Mój ojciec jest policjantem i dostali od riotu adresy domów, w których używany jest BOL, było ich tylko 3 w mazowieckim. Także myśle że są małe szanse na trafienie akurat cb, aczkolwiek jest to możliwe

3d8b54f471ac3645gen.png

Moja sygna:

http://img341.imageshack.us/img341/1362/betternerfireliasig.png

Kiedyś były czasy gdzie wszyscy byli równi, a teraz modek wysokość sygny 400 a dla szaraków 200 pozdro frajerzy!

Opublikowano

Zależy. Jeśli coś zrobisz na serio typu: włamanie się na serwer, na 99 % się tobą zainteresują. Jeśli tam jakieś drobne hacki, to pewnie zbanują Ci konto.

70086335867448765533.png

Polska to kraj ,którym się szczyce.

Opublikowano

Za różne boty, cheaty itp. Nie ma szans, żeby Ci wbiła policja do domu, jedynie możesz dostać bana, jeżeli będą w stanie Ci udowodnić, że cheatowałeś. A jeśli się tak boisz, to nie używaj. Proste. ;)

Opublikowano

Za cheaty to chyba jeszcze nigdy nikt do więzenia nie poszedł :P Nie masz czego się obawiać, a policja to ściga osoby, które atakują i włamują się na serwy, albo kradną konta.

post-1150523-0-47880400-1398696109_thumb.jpg

Opublikowano

Ziomka o którym mowa na reddicie aresztowali ponieważ stworzył strone która znajdowała ip osób z którymi aktualnie grasz (działała na zasadzie lol nexusa)

:D ziomka aresztowali za dumpa bazy danych riotu nie za sprzedawanie tych danych

Nidzgor_eune_69_4_nozg.png - R.I.P [*] 2012 - 26.04.2014 

Opublikowano

tak, mogą cię złapać bo łamiesz regulamin który zatwierdzasz podczas rejestracji za co w polskim prawie jest odpowiedzialność karna

<>

Opublikowano

Łamiesz regulamin, który powoduje, że co najwyżej twoje konto może zostać zbanowane. Kara pozbawienia wolności, czy choćby nawet grzywny nie wchodzi tutaj w grę, ponieważ np. nie atakujesz serwerów RIOTU, tylko po prostu ułatwiasz sobie rozgrywkę. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...