Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co pierwsze kupić i jak rozwijac konto?

xwrobix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten temat chce stworzyć z myślą o nowych graczach i o tych co nie mieli nigdy fe itd.

Piszcie co najlepiej kupować pierwsze co później kupować i jak wy to robiliście na początku .

Stworzyłem ten temat bo mnie wszystcy koledzy mecza czy im nie zrobię też takiego konta jak ja mam czy im nie oddam któregoś z kont albo jak maja wyexpic takie konto.

Opublikowano

Pierwsze co zawsze robi się starą fulke, czyli goliat, full iris, full LF-3, full bo-2. Gdy wbijamy to wyposażenie razem z nim idzie też PP (Punkty Postępu) i Wrota w GG (Galaxy Gates). Na początek gdy nie mamy jeszcze takiego wyposażenia kupujemy sobie obojętnie jaki statek, ale żeby był dobry w ataku. Zbieramy nim kredyty i za kredyty kupujemy Leonov na aukcji. Dlaczego Leonov? ponieważ na 1 gali posiada on 2x dmg, 2x więcej życia, 2x więcej dmg z rakiet i 2x więcej ładowni. Niestety moc leonova działa tylko na 1 gali. Gdy wylecimy na np. mape PvP lub 2 gale wszystko co napisałem wcześniej jest normalne, czyli 1x. Leonkiem zbieramy kredyty na zakup LF-3 na aukcji lub BO2. Za uridium kupujemy pierwsze 4 irisy, reszte wygrywamy na aukcji, ponieważ do 4 irisa cena za niego jest normalna, ale gdy już chcemy kupić 5 irisa to cena uridium jest spora. A i zapomniałem też dodać że na początek musimy się postarać o wszystkie niezbędne dodatki (czyli robot, turbo rakiety, auto rakiety, powiększacz ładowni itp.).

Opublikowano

po kolei 8 irkow 4 za urke, leonek, ful lf3, golec, pomal pp robic, ulepszac drony, potem peta i potem wedlug uznania aegis czy citadel formacje dronow (na alieny i wyloty)

Opublikowano

Sorry, że tutaj zapytam, ale też jestem jeszcze początkujący i po co kupować irysy za uri? Pierwszy jest za 15k a drugi już za 24k, czy to nie za dużo?

+ odpowiem jeszcze, że jeżeli nie dajesz rady zbierać kredytów zabijając alieny to wejdź w dom aukcyjny i kupuj slot cpu (każde) i sprzedawaj tak samo inne dużo warte rzeczy.

Ja tak się dorobiłem na początku na pierwsze rzeczy ;)

VNp6c2U.png

Opublikowano

Sorry, że tutaj zapytam, ale też jestem jeszcze początkujący i po co kupować irysy za uri? Pierwszy jest za 15k a drugi już za 24k, czy to nie za dużo?

+ odpowiem jeszcze, że jeżeli nie dajesz rady zbierać kredytów zabijając alieny to wejdź w dom aukcyjny i kupuj slot cpu (każde) i sprzedawaj tak samo inne dużo warte rzeczy.

Ja tak się dorobiłem na początku na pierwsze rzeczy ;)

Irysów musisz kupić 8, a LF-3 31 i B-02 też z 16 co najmniej. Więc na nie lepiej pożytkować kredyty, a za uri kupić pierwsze 3-4 Irysy. Kwoty typu 15k, 24k uri to śmieszne kwoty, dopiero przy zakupie za ponad 75k uri można się zastanawiać :).

Co do zarabiania to najlepiej rozwinąć sobie Skylab i sprzedawać promerium. Do tego najlepiej skołować kredyty na Goliatha z jakiegoś klanu, bo ma dużą ładownię i można dokupić design na poważanie (im więcej poważania, tym więcej się dostaje za sprzedaż promerium). Duże zarobki przy minimum wysiłku :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...