Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraft na win8.

DPSek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na tym, iż rano działało wszystko ładnie, pięknie. Lecz musiałem zrobić format windowsa. Gdy już zresetowałem postanowiłem ściągnąć minecrafta (by zyczu) Po wprowadzeniu nicku i wybraniu wersji gra automatycznie się wyłącza. Kiedyś miałem na win8 podobny problem lecz po kilku miesiącach samo mi się zrobiło i mogłem grać normalnie.

Sprawdzałem sterowniki karty graficznej - są aktualne. Reinstal minecrafta i javy robiłem.

Moja karta graficzna: AMD Radeon HD 6450

Podobny problem mam z minecraft SP, lecz tam wyskakuje błąd Bad video rider lub robi się czarny ekran.

Z góry dzięki ;d

Opublikowano

@Streach Java x64 nie jest wymagana do poprawnego działania gry bo 32 wystarczy 

DPSek 

czasem win 8 ma problemy z dojściem do katalogu %appdata%

uruchom launcher jako administrator i dodaj wyjątek dla javy w zaporze systemowej 

dodatkowo jak masz jakiegoś antywirusa to go wstrzymaj na chwilę i spróbuj odpalić 

co do grafiki to masz ją w lapku czy w stacjonarnym ?

Potrzebujesz kompleksowej i darmowej  pomocy przy serwerze minecraft ?

A może Twój serwer nawiedzają lagi i crashe ?  Nie mogłeś trafić lepiej!     :)

>> Pisz GG:49491819 <<

Bo przecież pomaganie to przyjemność 

Opublikowano

Spróbuj jako administrator to ruszyć lub zainstaluj mc (o ile masz możliwość ) w innym katalogu lub zainstaluj odnowa 

Opublikowano

@TheLukaszz

Usunąłem oba folder i pobrałem go od nowa lecz teraz przy próbie odpalenia launcher wyskakuje mi error : "System Windows wyszukuje javaw.exe. Aby samodzielne zlokalizować pliki kliknij przycisk Przeglądaj.

Z modów używam samego Optifine. Gra jest wtedy płynniejsza :)

Opublikowano

@up to niema znaczenia  bo system sam sobie w rejestrze by wyszukał 

Odinstaluj javę  i uruchom ponownie komputer 

i następnie możesz zainstalować jave 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...