Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum budowlane - co tak naprawde daje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Magister<inzynier

Inzynier mgr > inzyniera.

słyszałem też jedno, że jeżeli się chce iść na studia budowlane to lepiej isc do lo na mat-fiz, bo jak nie to będą zaległosci na studiach, wiesz cos moze o tym?

Opublikowano

słyszałem też jedno, że jeżeli się chce iść na studia budowlane to lepiej isc do lo na mat-fiz, bo jak nie to będą zaległosci na studiach, wiesz cos moze o tym?

ale w liceum tak jak i w technikum przerobisz ten sam material , wiec co to za roznica ?

Licealisci mowia ze maja wiecej lekcji. Rozszerzonej np matmy czy fizyki , no i co. Z tego , aktualnie mam 10 h przedmiotow zawodowych na ktorych mam rozszerzona fizyke i matme , niektore zagadnienia siegaja do studiow . Nie wiem jak jest w budowlance.

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

ale w liceum tak jak i w technikum przerobisz ten sam material , wiec co to za roznica ?

Licealisci mowia ze maja wiecej lekcji. Rozszerzonej np matmy czy fizyki , no i co. Z tego , aktualnie mam 10 h przedmiotow zawodowych na ktorych mam rozszerzona fizyke i matme , niektore zagadnienia siegaja do studiow . Nie wiem jak jest w budowlance.

Rozumiem, dobra trzeba się wziąść ostro z matma i z fizyka jak chce sobie dac rade w tym tech, jeszcze raz dzieki, trzymaj się.

Opublikowano

Rozumiem, dobra trzeba się wziąść ostro z matma i z fizyka jak chce sobie dac rade w tym tech, jeszcze raz dzieki, trzymaj się.

A i jeszcze jedno , jak idziesz teraz do budowlanki to chybaa nie ma sensu isc na ten sam kierunek na inzyniera.

Lepiej miec 2 zawody niz jeden.

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

A i jeszcze jedno , jak idziesz teraz do budowlanki to chybaa nie ma sensu isc na ten sam kierunek na inzyniera.

Lepiej miec 2 zawody niz jeden.

Dlaczego? podobno inzynier budowlany ma większe szanse i zarobki zeby np robić w biurze albo "chodzic sobie w kaasku" a po zwyklum techniku jestes tylko robolem (tak mi sie wydaje) ja swoja przyszlosc raczej wiaze z budownictwem, bo jaki niby zawod moglbym sobie wybrac?

Opublikowano

Tak ale przelicz to co ci sie bardziej oplaci ? Ja na twoim miejscu poszedl bym na elektryka , mechatronika i potem na inz budowlanego . Po mechatroniku zrobisz sobie elektryke i hydraulike i budowlqniec postawisz dom

Opublikowano

Tak ale przelicz to co ci sie bardziej oplaci ? Ja na twoim miejscu poszedl bym na elektryka , mechatronika i potem na inz budowlanego . Po mechatroniku zrobisz sobie elektryke i hydraulike i budowlqniec postawisz dom

Tylko problem jest taki ze w poblizu mojego miasta ani w moim miescie takich kierunkow nie ma takich (technikow)  :D   A na mechatronice ciezko podobno. Chyba że jeszcze obczaje w sąsiednim miescie, u mnie w miescie są tylko informatyczne, handlowe, ekonomistyczne, takze lipa dla mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...