Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BestCraft

Filip1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Chciałbym zaprezentować Wam moim zdaniem dosyć ciekawy

serwer. Jest to serwer typu survival + frakcje + pvp, na którym

spotkacie również wiele dodatków. Na spawnie znajdziecie

przycisk teleportujący w losowe miejsce na mapie, co

zapobiega campieniu stałych bywalców na nowych graczy co

na wielu serwerach niestety się zdarza, a zarazem jest

bardzo irytujące. Do tego z kamienia mamy własne,

przyzwoicie skonfigurowane dropy: 

Standardowe Dropy:

Diament 0,55%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 diament, szczęście I - od 1 do 3 diamentów, szczęście II - od 3 do 5 diamentów, szczęście III - od 5 do 7 diamentów)

Szmaragd 0,75%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 szmaragd, szczęście I - od 1 do 3 szmaragdów, szczęście II - od 3 do 5 szmaragdów, szczęście III - od 5 do 7 szmaragdów)

Sztabka Złota 0,85%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 sztabka złota, szczęście I - od 1 do 3 sztabek złota, szczęście II - od 3 do 5 sztabek złota, szczęście III - od 5 do 7 sztabek złota)

Sztabka Żelaza 0,95%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 sztabka żelaza, szczęście I - od 1 do 3 sztabek żelaza, szczęście II - od 3 do 5 sztabek żelaza, szczęście III - od 5 do 7 sztabek żelaza)

Redstone 1%

(Za pomocą kilofa; zwykły - od 4 do 12 redstone, szczęście I - od 6 do 14 redstone, szczęście II - od 8 do 16 redstone, szczęście III - od 10 do 18 redstone)

Lazuryt 0,75%

(Za pomocą kilofa; zwykły - od 4 do 12 lazurytu, szczęście I - od 6 do 14 lazurytu, szczęście II - od 8 do 16 lazurytu, szczęście III - od 10 do 18 lazurytu)

Dodatkowe dropy:

Spawner zombie lub szkieletów - 0,15%

Jak użyć spawnera? To proste. Kiedy dropnie, postaw go gdziekolwiek, po czym patrząc na niego wciśnij prawy/lewy przycisk myszy; jeśli klikniesz lewy - będzie to spawner szkieletów, a jeśli prawy - spawner zombie. Wybór możesz zawsze zmienić, a spawner także rozwalić (tylko za pomocą dowolnego kilofa) i zabrać ze sobą, kiedy tylko zechcesz.

Losowy zenchantowany diax pro item - 0,01%

Dropnie Ci losowy (Miecz, kilof, zbroja, hełm, buty lub spodnie) całkiem przyzwoicie zenchantowany item, jednak szansa jest bardzo mała    ;)

Losowa płyta muzyczna - 0,001%

Dropnie Ci losowa, jedna z płyt muzycznych, drop dodany dla osób które lubią kolekcjonować takie przedmioty jak właśnie owe płyty    ;)

Kilka książek - 0,15%

Kilka blaze rodów - 0,15%

Głowa Whitera (1 szt.) - 0,15%

Kilka Gwiazd netheru - 0,15%

Kilka Brodawek - 0,015%

Kilka nasion dyni/arbuza - 0,15%

Kilka pereł kresu - 0,15%

Trochę obsydianu - 5%

(od 2 do 4 sztuk, również więcej w zależności do poziomu szczęścia w kilofie) 5% - całkiem dużo, z uwagi iż jest to serwer z frakcjami a wiadomo baza najlepiej z obsydianu.

Do tego wszystkiego, sama animacja kopania stone została troszkę zmieniona aby grało się nieco przyjemniej (efekt rozbicia buteleczki z expem), dodatkowo z każdego wykopanego przez Ciebie bloku stone wyleci od 1 do 3 punktów doświadczenia.

np7f.png

U nas nie ma również uciekania z PvP - gracz który wyloguje się podczas walki zostanie automatycznie zabity a EQ które miał przy sobie wypadnie.

Do tego większość komunikatów w pluginie na frakcje jest spolszczona, ogólnie zakładam że przynamniej 90% pluginów które są na serwerze spolszczona, co lekko umila rozgrywkę .

Do tego używamy specjalnej, zoptymalizowanej wersji craftbukkita co zapobiega występowaniu nawet minimalnych lagów

Miejsca do PvP:

Arena PvP: /warp pvp

yk99.png

Kilka ss'ów ze spawna: 

o4ss.png

l0yo.png

nte3.png

4rz7.png

No więc, dzięki za obejrzenie, z góry przepraszam za "oczojebność tej prezentacji", chciałem tylko opisać porządnie cechy tego serwera, bo naprawdę jest tego wart.

Do szanownej administracji MPCforum - to oficjalny temat serwera, także wszelkie inne dodane przez kogokolwiek proszę od razu zamykać, natomiast ten zostawić. Dziękuję.

Adres IP: bestsurvival.maxc.pl

image.png

Rekrutacja: OFF (Będzie w maju, zainteresowani znajdą informacje na serwerze)

Sloty: 50 (Planujemy więcej- do 100 zaraz po uzyskaniu większej liczby graczy)

Dodam, że organizuję mały event, podawajcie swoje nicki pod tematem, trzech pierwszych szczęściarzy otrzyma darmowe konta VIP ;)

Zapraszamy

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/1191016-bestcraft/page-2 Nie polecam, administracja to porażka. 

Możecie tam przeczytać jak sam się pogrążył w kłamstwach, tydzień Cię nie było ? Nie wydaje mi się. ;)

http://pokazywarka.pl/mfqad0/

Dodałem jeszcze link z ss'ami. :)

Nadal będę krążył ten temat, niech goście tego tematu zauważą.

Moja opinia: Administracja robi to co chce, przykład - reset ekwipunku jak i enderchest... Zapowiedź była pięciu minutowa i żaden z administracji nie napisał na czym będzie to polegało. Każdy mógł uratować swój ekwipunek chowając do drewnianej skrzyni. A utrzymywana kultura przez drogocennego "HA" jest wyśmienita. 

Opublikowano

@UP

Nie wiem czy wiesz ale ktoś znał moje pasy i wbijał mi na konto dlatego ktoś z mojego konta tak wyraża się na chacie. Poza tym gdyby serw był słaby, nikt by tam nie grał, a od kilku h ciężko wbić bo prawie cały czas 50/50 ;)

Nie wspomnę już że kacki to twoje multikonto, zgłaszam to. Sprawdzą to i masz perma na 2 konta leszczu ;) Pozdrowionka

Opublikowano

A sobie sprawdzaj, a po drugie nie jestem "leszczem". Leszcz to jest taka ryba, jakbyś nie wiedział. "Kacki" to nie moje konto, po drugie nie groź mi, bo tylko Ty sobie pogorszysz sytuacje.^^ Aha, czyli zawsze jest 50/50 ? Tydzień Cię nie było, ale codziennie Cię widziałem ? Wbijał Ci na konto przez tydzień, ale spójrz na poprzedni temat. Oj krążysz w kłamstwach kolego, aby ludzie  myśleli, że jesteś pokrzywdzony. A Ty płaczku, nabierz doświadczenia w prowadzeniu serwera, bo swoich podopiecznych nie umiesz dopilnować. W kłamstwach krążysz i własnie pokazujesz swój styl przed innymi. Niech sprawdzają, czekam. :)

Najpierw napisałeś post pod tytułem "s", a później ze edytowałeś ? 

Opublikowano

@UP

Z tego co pamiętam, mój serwer posiada z jakieś 2-3 latka jak nic i nazwa jaka była taka jest, to że też sobie taką wymyśliłeś to nie znaczy że to mój problem ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

@UP

Spam w temacie. Regulamin się kłania. Znów zostajesz zgłoszony, jesteś na dobrej drodze by skasowali Ci konto ;) Nikogo nie obchodzą twoje kłamstwa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...