Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd - Firewall

SirSligo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.
Pisałem już do Riotu o tym problemie tydzień temu, ale niestety nie dostałem odpowiedzi aż do dnia dzisiejszego, więc postanowiłem poprosić tutaj o pomoc.
Przejdę do rzeczy.
Gdy wybieram postać i klient League of Legends przechodzi do okna wczytywania ( nie wiem jak to inaczej nazwać) Wywala mi następujący błąd :
4lirsl.png
Próbowałem następujących rzeczy :
-Wyłączyłem Zapore Sytemu Windows
- Wyłączyłem  Zbędne programy.
-Wyłączyłem Antywirusa

Potem się Riot dziwi, dlaczego jest tyle banów - Mają odpowiedź. Niektórzy możliwe, że mają taki sam błąd jak ja. Najlepiej, po co odpisywać graczowi na jego problem? Niech lepiej dostanie bana :)

Proszę was o Pomoc ! :)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Próbowałeś repair LoLa?

Właśnie to próbuje robić. Muszę czekać :)

Restartowałeś komputer? 

Tak. Restartowałem komputer i nie rozwiązało to problemu.

Zmień dns-y

Zmieniałem i nic nie pomogło :(

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Przywróć swój router/modem do ustawień podstawowych (czytaj. fabrycznych).

Właśnie go przywróciłem i niestety znów to samo. Już sam nie wiem co mam robić. ;/

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Przeskanuj komputer Malware Anty-Bytes. 

Przeskanowałem i nic nie wykrył ;/.

A system nie dawno przeinstalowywałem. Próbowałem już wszystkiego !. Właśnie teraz nie mogę wejść do gry już 3 mecz. Pewno dostanę bana ;/

To Co zrobiłem :

- Wyłączyłem antywirusa

- Wyłączyłem Firewalla

- Przeskanowałem komputer programem Malware Anty-Bytes

- Przywróciłem Router do ustawień Fabrycznych

- Naprawiłem Klienta Lola

- Resetowanie Komputera

- Wyłączenie zbędnych programów.

- Przeskanowałem System Programem CCleaner

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Usuń całkowicie LoL'a czyli z panel sterowania, a potem CCleanrem i ściągnij od nowa.

PMK3yt4.png

Opublikowano

@up

Jest taki problem, że....
Ja miałem go zgranego na pendrive, ze wszystkimi aktualizacjami i wrzuciłem go na nowy system. Przecież było wszystko w porządku. Nagle się to stało i nie wiem dlaczego ;/.

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

O, to może być problem. Może były jakieś inne pliki do LoL'a czy coś nawet w takim %appdata%. :) 

PMK3yt4.png

Opublikowano

O, to może być problem. Może były jakieś inne pliki do LoL'a czy coś nawet w takim %appdata%. :)

Nie jestem pewny. Klienta League of Legends zgrywałem z mojego poprzedniego sytemu operacyjnego :).

Przypomniało mi się, że mam Klienta lol'a na drugim pendrive, gdzie jest bez ostatnich dwóch aktualizacji. Czy spróbować wrzucić go na komputer i zaktualizować?

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Spróbować zawsze można, może to pomoże. 

Dziwne. Nie Usuwałem Klienta League of Legends ale miałem inny pomysł: Spróbować podłączyć się pod inny internet. I co się okazało? Na innym internecie Lol śmigał jak należy, tylko nie wiem dlaczego właśnie nie działa mi na tym pierwszym ;/

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Witam ponownie.
Nie zakładałem nowego Tematu, gdyż już taki istniej i to ja jestem jego Autorem.
Znów pokazał mi się błąd :(.

Tylko że jest to dziwne. Gdy przyniose Modem i podłącze bezpośrednio do USB to Lague of Legends normalnie mi chodzi. A gdy modem jest podłączony do Routera Wi-Fi to pokazuje mi się ten błąd.

Czy jest to możliwe, że Router blokuj Adres League of lEgends? Jeśli tak to jak to zrobić, żeby normalnie chodził?

Prooszę o pomoc !

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Nie raz taki błąd wyskakuję tak o z dupy wtedy należy zrestartować najlepiej komputer ale sam lol wystarcza.

Robiłem już to kilka razy ale nic ni pomagało :(

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Nic ci nie pomoże ani reinstall itp. ja też to miałem lecz mi się udało to odwalczyć/ A więc musisz od kolegów czy kogoś znajomego przeżucić wsztstkie pliki i już.

Y6V06tK.png

Opublikowano

Nic ci nie pomoże ani reinstall itp. ja też to miałem lecz mi się udało to odwalczyć/ A więc musisz od kolegów czy kogoś znajomego przeżucić wsztstkie pliki i już.

Też to robiłem i gówno dało za przeproszeniem ;/

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Ref ! ( Przepraszam Moderatora, za nie odświeżani co 24 godziny, ale ten błąd ciągle się utrzymuję, a Support League of Legends napisał mi, że nic nie mogą na to poradzić) ;c

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Refresh !

Dodam jeszcze, że próbowałm odblokować porty al nic, znowu to samo !
Czy jest mi ktoś w stanie pomóc?

Czy to może być wina Systemu? Mam Windows Vista SP1 :/

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Refresh!
No proszę ! Czy jest mi ktoś w stanie pomóc?
League of Legends nie chodzi mi od środy zeszłego tygodnia i ciągle jest ten sam problem !

34xi1itwtu8v.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...