Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AION, a inne MMORPG - czy warto zagrać?

DastiaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym sie dowiedzieć czy Aion jest na dzień dzisiejszy najlepszym mmo? Bo mam ochotę znowu przyexpić a WoW jest kompletnie nie dla mnie, nie ważne czy global czy priv. I tu pytanie odnośnie Aiona:
-Opłaca się grać?
-Czy granie na gold packu od 1 lvla daje jakieś możliwości, czy lepiej czekać na wyższy lvl?
-Jeżeli nie Aion to jakie inne mmo polecacie? Bo grałem w większość i cały czas mnie coś powstrzymuje od dalszej gry. Dodam tylko że w większości czasu gram solo

Z góry dziękuje za odpowiedzi, nagradzam czym tam chcecie ; ]

Opublikowano

Czy opłaca się grać.. Cóż. W każdą grę opłaca się grać jeśli Ci się podoba. AION nie jest aż tak rozbudowany jak WoW ale nie napisałeś co Ci się w nim nie podobało więc nie potrafię się odnieść względem AIONa. Mi osobiście gra się spodobała z względu na parę rzeczy: fabułę, mechanikę PvP, fakt, że gdy grasz w grupie znajomych te end-gameowe instancje są naprawdę proste i inne. Każdy może znaleźć coś dla siebie. Ważne jednak byś miał świadomość, że na end-game potrzebujesz jakiejś grupy. Nie jest to jakiś wielki problem bo na każdym serwerze jest masa legionów - Polskich/Międzynarodowych - które szukają ludzi. AION nie jest grą solo, tu nie wpadasz na spot i nie tłuczesz mobów jak w Metinie czy Shaiyi. Tutaj podstawą expienia są questy, których jest masa i które dają dużo expa/golda/itemków.

Granie na GP od pierwszego lvl da Ci możliwość tradeowania od samego początku, pisania na lfg (rekrutowania do grupy ogłaszając się by wszyscy widzieli), częstsze wejścia na instancje, zrobienia max 8 postaci i parę drobnych bonusów. Ogółem nie jest to coś bez czego będzie Ci się bardzo ciężko grało jeśli masz pewność, że możesz później użyć jakiegoś GP bo najciężej jest zebrać na tego pierwszego. Cały czas chyba najlepszym lvlem do odpalenia GP jest lvl ~46 gdzie to możesz już wchodzić na arenki PvP i Dredgiony (instancje PvP 6v6).

A co jeśli nie AION? Cóż. Tutaj nie jestem w stanie nic doradzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...