Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polski emulator

PELIKAN13PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich tych co zajrzeli ;p 

Otóż jest myśl moja by stworzyć pierwszy polski emulator, lecz niestety jeżeli nie znajdę tu ludzi, którzy by mi pomogli to mi samemu się nie powiedzie. więc poszukuję webmastera, który zna się na programowaniu php i na grafice.

Na pewno też potrzebuję grafika i kogoś kto zna się na tworzeniu nowych modeli np broni pancerza, itd. Bez tych osób napewno mi samemu się nie uda. Więc jeżeli znajdą się takie osoby niech mi napiszą na PW.

Opublikowano

ja zapytam od strony finansowej. Macie budżet na to wszystko? na serwer, hajs dla programisty itd..

znalezienie dobrego programisty też będzie wyzwaniem. Jeszcze kwestia antycheata, wypromowania gry, adminów. To tak troszkę zbyt dużo.

Opublikowano

Wiadoma jest sprawa kosztów, tu bardziej podchodziłem od strony "wolontariatu"( za free) wiadomo że jak server będzie zarabiać na siebie i będą dodatkowe pieniądze w zapasie, to jakieś premie teamowi zostaną wypłacone. Co do wykupienia servera jestem w stanie to zrobić. jak i postawienie servera oraz nadania kilku zmian, lecz niej estem grafikiem i nie potrafię tworzyć modeli, by dodać do gry nową grafikę typu np. nowego ekranu logowania lub stworzenia nowych broni jak i innych rzeczy 3d. co do antyhacka jeszcze niemyślałem o tym ale na pewno w tym kierunku zadziałamy gdyż jest to konieczne.

Opublikowano

Po 1 . VPS , po 2 jeśli chcesz skrypty etc. to link ( tam są mapy , skrypty ) 

forum.ragezone.com

3.Robienie serwera jest długo trwałe więc jeśli nie ogarniasz bardzo dobrze C++ to odpuść sobie.

55aR3G.png

Opublikowano

chłopcze VPS nie jest dla 20 os. przykład VPS islandz pomieści 290 os

hahahah, ,,chłopcze'' i mówi to 13 latek, który na swoim dennym serwerze (w sumie nie twoim, bo byłeś tylko dev'em) który stał niecałe 3 dni pisał ,,ktury'' itp . Weź ty się zastanów, zanim coś napiszesz.

+pisze się długotrwałe ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Potwierdzam :D

Nick do czegoś zobowiązuje, jeśli chodzi o serwer to powiem wam że może wyjść nawet dobry, musisz tylko odpowiednio dobrać ekipę.

CryZone (definicja) - Serwer stał tydzień, na mapie sami developerzy (dzieci, 2 lata), później padł bo jest gównem.

+ Cytat "muj tata pracuje w orendzu ja wezme im z tamtond maszyne"

MPC Love<3

Opublikowano

Nie żeby nie było, że ja dziecko z powodu tego że w nicku mam "13" xD

Wiadoma sprawa bez ekipy ani rusz, bo co mi z tego że wydam pieniądze i postawię server, jak i tak nie zrobię grafiki, ani modeli 3d. Do tego muszą się znaleźć osoby które to potrafią.

Opublikowano

ja bym bardziej proponował odkupić mapy i nowe rzeczy np od płatnego emulatora (DeadZ) lub innych serverów (myślę że to szybsze i pewniak że ci zadziała na twoim servie) ale to moja propozycja 

rageguydajdiaxa.png

Opublikowano

to kto by na tym grał jakby to był klon Deadz. Wątpię, że by to sprzedali, bo przecież na tym hajs trzepią. Nie powiem dużo rzeczy w deadz jest dodane i sam emulator o dziwo długo się utrzymuje.

Mnie osobiście deadz tak średnio się podoba. Te celowniki i nicki nad głowami postaci po prostu mnie śmieszą i przeszkadzają człowiekowi.

Ja w tego typu projektach jedynie nie mogę zrozumieć jednego, a mianowicie tego, że ludzie szybko odpuszczają. Kilka tygodni i po emulatorze. Dlatego nikt nie chce grać, bo to strata czasu. Ja się tym zbytnio nie interesuję i nie ogarniam ile jest aktywnych emulatorów, ale sam miałem okazję śledzić wątek CryZone. Były ciekawe obietnice i tylko na tym się skończyło. Ludzie, którzy to stworzyli byli ludźmi ułomnymi, nie obrażając ułomnych. Nie miałem okazję tego emulatora testować, ale naprawdę się uśmiałem widząc co chwila to nową datę wydania.

Wracając do tematu. Wątpię, aby to wypaliło. Nie ma praktycznie nic. Niby modele i skiny z warz inc można byłoby zerżnąć, ale mnie tam by się nie chciało poświęcić czas na cos co padnie po tygodniu.

Opublikowano

Jeżeli będzie ekipa, która zna się na tym co mieli by robić to emulator nie padł po tygodniu czy tez miesiacu. we wszystkim jedyne co będę potrzebował to ludzi do pomocy. 

Co do poszukiwań na razie niema skutku, ale jeszcze się z tym nie śpieszę jak tylko ogarnę sytuację napiszę temat że poszukuję ludzi i zobaczymy czy ktoś się do tego projektu zgłosi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...