Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade Laptopa

FireCrix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym zapytać, czy będzie opłacalny upgrade procesora w moim laptopie (Samsung 350v5-s08), mój chipset to Intel HM76

Zainteresowany jestem tym procesorkiem 

http://www.ebay.com/bhp/intel-i7-3720qm

lecz na inne propozycje też jestem otwarty, szczególnie te zmniejszające koszty.

Ile by w przybliżeniu wynosiły koszty nowego chłodzenia oraz zasilacza (jak się domyślam ten procek co podałem, będzie tego wymagał), wiem, że tego laptopa występuje też wersja z prockiem Intel® Core™ i7 Processor 3630QM, który się trochę grzeje.

Wygląda na to że chyba nie ma możliwości żadnego upgradu, bo wszystko jest polutowane, ale zaczekam na wasze opinie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie ma sensu wymieniać, bo się tylko będzie grzał i nic nie zyskasz. Prędzej radziłbym się zorientować, czy przypadkiem nie masz wadliwej (niechodzącej) dedykowanej GPU Radeona (7670M), bo to częsta usterka i bardziej psuje wydajność, niż CPU.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Sterowniki mam już od dawna ogarnięte, po prostu myślę, że upgrade chłodzenia + procka wiele by dał (karta nie jest taka zła), jeśli zasilania by nie trzeba było robić to może i koszty nie byłby straszne.

Nie wiem może przykład procesora, który podałem jest za dobry w stosunku do reszty podzespołów.

Coś czuję, że to jednak mija się z celem, jednak chciałbym się dowiedzieć ile takie coś może kosztować.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...