Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z wejściem na serwer!2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Ostatnio pytałem się o permissionsex ponieważ chciałem zrobić serwer, lecz dziś nie o tym.Mam już ten serwer bukkit wszystko ładnie chodzi.Lecz gdy odpalę konsole i ja wejdę na serwer to normalnie wchodzę a koledzy nie mogą bo pisze im łączenie z serwerem tak jak by nie było tego serweru .Tak jak wspominałem jest to craftbukkit 1.7.2 R0.3 beta.Nie piszcie sposobów typu "wyłacz zaporę" lub "aby kolega wyłaczyl zaporę" lub "wyłacz antywirusa", ponieważ to próbowałem i się nie udało .Proszę o odp i pozdrawiam  ;)

Uczeń
Opublikowano

możesz mieć złego dostawcę internetu od niektórych nie zrobisz takiego serwera

logo.png

Opublikowano

Masz odblokowanie porty? Masz publiczne ip?

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Zainstaluj Hamachi :D utwórz sieć i niech koledzy dołączą do sieci... wyłącz zaporę i antywirusa i grajcie... musi działać a jeśli nie to po prostu masz coś pozablokowywane i serwera nie zrobisz aby inni wchodzili...

Opublikowano

@StSzerAlen nie i nie robie serwer na hamachi kiedys  mialem i moglem wbijac (kiedy = mies temu)

wszystko chodzilo i koledzy mogli grac ale ja chce zrobic publiczny serwer!

@warrockhack nwm o co chodzi moglbys powiedziec jak lub przeslac link do jakiegos poradnika jak odblokowac te porty?I jak sprawdzic czy mam publiczne bo mi sie wydaje ze chyba mam bo jak mialem na hamachi to koledzy mogli wbic(nie mowcie typu zebym zrobil na hamachi bo nie chce!!!tylko mowcie cos co mi pomoze). :D

Opublikowano

@up jeżeli na hamachi ci działało to nie oznacza że masz publiczne ip. Publiczne ip pozwala na dołączenie do serwera bez Hamachi. Na każdym routerze się to robi inaczej wpisz w google : "jak odblokować porty na routerze (tu nazwa routera i MODEL! NP: ASUS RT-N10E) " odblokuj port na którym stoi twój serwer domyślnie 25565 jeżeli porty będę odblokowane wejdź na stronę : 

http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

i tam masz wpisane swoje(niby) publiczne ip zmieniasz tylko liczbę 80 na ten port który odblokowałeś czyli 25565 i naciskasz check jeżeli wyskoczy napis Port 25565 is closed on 19*.***.*.**. to oznacza iż nie posiadasz publicznego ip i nie możesz robić serwera bez hamachi na swoim komputerze(możesz się skontaktować z dostawcą internetu i on może ci przydzielić ip ale to zazwyczaj wiąże się z dodatkową opłatą ale może być również za darmo(ja miałem za darmo) 

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

@up on się jeszcze nie wypowiedział skąd wiesz że nie może postawić serwera bez hamachi jak nawet nie sprawdził czy ma publiczne ip. Router ma, więc do szczęścia brakuje mu tylko publicznego ip.

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...