Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Statystyki WN8, a efektywnosc w grze

ImBYKU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegos czasu mamy nowy indeks wydajnosci a mianowicie WN8 

ostatnio zauwazylem pewna rzecz a mianowicie 2 bitwy 

Zwycięstwo!
Bitwa: Prochorowka 
Czołg: Bat.-Châtillon 25 t
Doświadczenia: 1 776
Kredytów: 82 795
WN8: 1426 (56)         zrobilem tutaj ok 1300 dmg wyswiecilem ponad 8k dmg 

i druga bitwa: 
Zwycięstwo!
Bitwa: Prochorowka 
Czołg: Bat.-Châtillon 25 t
Doświadczenia: 1 581
Kredytów: 72 603
WN8: 3985 (100)     zrobilem  tutaj 4k dmg  2 fragi  0 dmg po podswietleniu , stalem jak noob w krzaczku i strzelalem jak TD 

i takie pytanie: jak maja sie staty w stosunku do prawdziwej wartosci gracza ... "violet retard"  nabiera  słusznosci :/ o zabawie nie wspomne 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

DMG po spocie nie liczy się/liczy się bardzo słabo w WN8. Na 2 bitwie zrobiłeś dużo dmg i dlatego takie piękne staty.

Jak maja sie staty w stosunku do prawdziwej wartosci gracza

WN8, to obok nicku na XVM to średnia ze wszystkich bitew.

Opublikowano

duzo jest pojeciem wzglednym ... generalnie na 1 bitwie , dzieki mnie ja wygralisny , na drugiej lamilem  ;) 

co dalej tyle wlasnie warte sa staty i Xvm  .... zrobione przez nolifow dla nolifow zeby sobie swoje ego podbudowac :P 

wg mnie gracz ze statami ok 1300 i wr 51%+ jest czesto wiecej wart od fioletowych "pro" 

Opublikowano

duzo jest pojeciem wzglednym ... generalnie na 1 bitwie , dzieki mnie ja wygralisny , na drugiej lamilem   ;)

co dalej tyle wlasnie warte sa staty i Xvm  .... zrobione przez nolifow dla nolifow zeby sobie swoje ego podbudowac :P

wg mnie gracz ze statami ok 1300 i wr 51%+ jest czesto wiecej wart od fioletowych "pro" 

Tak, ale dmg po spocie nie liczy się tak, jak zwykły. Gracz bardzo dobry będzie fioletowy, nie musi grać dla stat. Np. hallack gra dla przyjemności i jest niebieski. Nie zgodzę się z ostatnią linijką. Zielony gracz miałby nie wielkie szanse z fioletem w 1vs1.

Opublikowano

hallak , vdrpl , gakke , dyabel czy multi ... sa unikami i potrafia naprawde wyciagnac przegrana bitwe .... jednak jest coraz wiecej graczy ktorzy nabijaja staty a potem lamia , 

tak od kilku dni tak analizuje sobie to wszystko , i np grajac 10 bitew na elc i campiac z tylu, wygrywajac 4 z nich  srednie wn8 wynioslo ok 3900           , kolejne 10 bitew na t71 (6 perkowa załoga) w plutonie ze srednimi graczami na artach Xtieru 10 wygranych 0 dmg tylko spotowanie  9 razy najlepszy exp w teamie... wn8: 800  na bitwe 

Opublikowano

Bo jak mówiłem - w WN8 nie liczy się dmg po spocie, tylko zwykły zadany dmg.

Opublikowano

zauwazylem rowniez ze WN8 uwzgednia tier i czy jestesmy top tierem czy na dole , 1 frag i 1000 dmg w elc na 8 tierach to wn8 odpowiada 3 fragi i 4k dmg w t34 na 8 tierach ... czyli ok 5000 wn8 

ale skoro dossier uwzglednia dmg po podswietleniu to dlaczego wn8 to ignoruje ... kazdy wie ze spoter  na otwartych mapach wygrywa bitwe ... a chcac miec ladne staty nie oplaca sie spotowac , lepiel medem czy lightem stac za TD i strzelac sobie 

chociaz wole na e100 miec wiecej zwiadowcow niz violet na bacie , za to usmiechnac sie przy grze :P

Opublikowano

zauwazylem rowniez ze WN8 uwzgednia tier i czy jestesmy top tierem czy na dole , 1 frag i 1000 dmg w elc na 8 tierach to wn8 odpowiada 3 fragi i 4k dmg w t34 na 8 tierach ... czyli ok 5000 wn8 

ale skoro dossier uwzglednia dmg po podswietleniu to dlaczego wn8 to ignoruje ... kazdy wie ze spoter  na otwartych mapach wygrywa bitwe ... a chcac miec ladne staty nie oplaca sie spotowac , lepiel medem czy lightem stac za TD i strzelac sobie 

chociaz wole na e100 miec wiecej zwiadowcow niz violet na bacie , za to usmiechnac sie przy grze :P

Z 1k dmg i 1 fragiem, masz 5k WN8? Nie możliwe, masz zbugowane staty. 

Edit: Z jednej strony gracz o słabych statystykach, może grać na poziomie zielonego/niebieskiego gracza (ja jestem przykładem), ale z 2 gracz o WN8 np. 2k nie może grać w każdej bitwie jak retard, bo te staty mu zaczną mocno spadać, a totalnym noskillem nie jest, bo te 2k WN8 z niczego się nie zrobi.

Opublikowano

Z 1k dmg i 1 fragiem, masz 5k WN8? Nie możliwe, masz zbugowane staty. 

na elc amx na 8 tierach ... wg noobmeter wychodzi podobnie ... raport po bitwie zgadza sie ze statystykami sesji , a ta sie zgadza z noobmeterem , przed chwila na elc na 7 tierach 1400dmg 3 fragi ( ht 7 tieru ) medal orlika  i wn8 10382 ....... szukalem algorytmu do wn8 ale nie moge znalezsc .... wydedukowalem ze im nizszym tierem bije wyzsze tiery  to wn8 osiaga wrecz niebagatelne wartosci , zwlaszcza na lekkim czołgu 

Opublikowano

wole zapieprzac elc miedzy czolgami przeciwnika niz stac w krzaku na A1 lub K0 ... wiec nie bede mial ;)  tak moge zagrac kilka bitew  , a ganiac sie po mapie moge caly dzien 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...