Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wzmacniacz + głośniki

נσкєя™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam do was pytanie.Jaki kupić wzmacniacz do komputera o nie wielkich wymiarach nie musi być duża moc i do tego jakieś głośniki.

Żeby zmieścił się w 800zł.

Proszę o propozycję, plusy i minusy.

Każda dobra odpowiedź będzie wynagrodzona +

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

Podaj wymiary pomieszczenia, preferencje co do brzmienia, kolumny będą blisko ściany, używane wyłącznie do odsłuchu w bliskim polu ?  Sam stoję teraz przed podobnym wyborem i są setki modeli, najlepiej samemu odsłuchać. Odpowiedz na pierwsze pytania, to podam Ci modele, które sam wziąłem pod uwagę jeśli chodzi o najlepsze brzmienie/wykonanie. 

Opublikowano

Chodzi głównie o brzmienie, pokój nie za duży 4 metry szerokości i 5-6 długości i wysokość ok 4 metrów , kolumny będą stać przy ścianie , będę słuchał muzyki  jak i grał, odsłuch w bliskim polu ;D

@edit

Jedynie wzmacniacz mogę jakiś zlutować nie dużych wymiarów bo mam gdzie go wsadzić, tylko nie wiem na jakim tda

Opublikowano

To jest 20m2, więc już całkiem spory pokój. Z basem może być ciężko w przypadku kolumn podstawkowych. Popytaj się o aktywne monitory projektowe używane, a do tego złóż subwoofer, skoro możesz wykonać prostszy wzmacniacz. Tylko to wyniesie DUŻO więcej niż planowane 800zł, za które możesz kupić kolumny + wzmacniacz. Co do kolumn to Arcus AS3/Radmor LS10/QBA Elements 2/Mission M32i/Acoustic Energy Aegis Evo One/Tannoy M1/Tannoy M2, z podłogowych Eltax 5+/ Tannoy M4/Mission M33 albo dozbierać do legendarnych Dali 104. Są jeszcze stare podłogowe Heco/Cantony i inne szwaby, ale trzeba wiedzieć, co tam siedzi . Tyle propozycji co do kolumn ode mnie. Odsłuchaj jakieś, albo poczytaj opinie co do brzmienia. Wzmacniacz dopiero po kolumnach. W przypadku kolumn podstawkowych może brakować basu w takim pomieszczeniu, więc w przyszlości sub ?

Opublikowano

Jednak wezmę Acoustic Energy Aegis Evo One i jakiś wzmacniacz do 300zł

@EDIT

Dokładnie to ja mam lapka ;d

@EDIT@

350 POST!!!! <3 

Opublikowano

faktycznie cena nie ta.

Ale mam wzmacniacz który podłączyłem se w domu blow adrenaline tl x100 i mam głośniki samochodowe do niego hermann 5002 i może by z nich zrobił kolumny?

@EDIT

albo kupić jakiś zestaw 2.1

@EDIT2

Zastanawiam się nad 

http://www.ceneo.pl/13509911

i

http://www.morele.net/glosniki-komputerowe-modecom-mc-mhf60u-brown-g-q-mhf60u-bro-2-536656/

Tylko nie wiem które wybrać ;D

Opublikowano

Pierwsza propozycja jest nic nie warta. Zestawy samochodowe w domu ? To nie służy do słuchania tylko basowania i w takim celu je produkowano. Brzmienie to porażka. 

Co do zestawu 2.1, to z lepiej brzmiących wyłącznie DIY albo najpierw monitory 2.0 a potem sub aktywny. Wszystkie komputerowe zestawy lepiej odpuść. To nigdy nie zabrzmi tak dobrze jak zestaw pasywny np. kolumny + wzmacniacz stereo, z którego nie wiadomo dlaczego, chcesz zrezygnować. 

Opublikowano

Tak tylko trudno je dostać mi je będzie.

A jakie polecasz komputerowe lub jakieś kolumny + wzmacniacz do 800zł?

Opublikowano

No napisałem wyżej całą, długą listę : P

Jak to ma być typowo bliski odsłuch to zainteresuj się monitorami projektowymi  ("studyjnymi") aktywnymi. Tylko do takiego pokoju w przyszłości sub. Akurat nie szukałem tego nigdy, więc musisz poszukać polecanych. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...