Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc na temat gry - Początkujący.

Hydrauliczysko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, pobrałem ostatnio gre Elsword i bardzo mi sie spodobała, jednakże nic o niej nie wiem...

Mógłby mi ktoś ładnie ogarnać najważniejsze rzeczy dotyczące gry, buildów, bo tych w podpiętym temacie troche nie rozumiem :D

Daje plusiki :>

I wszystko jasne...

Opublikowano

W grze jest system dungeonów, czyli plansz. Expisz dobierając sobie grupę poprzez kolejkę/zapraszając innych graczy lub przechodzisz sam - masz do wyboru.
Istnieje jednak pewne ograniczenie, zwane "wolą". Wola spada dosyć szybko na późniejszych poziomach, dlatego zaleca się robienie sekretnych plansz oraz Czasoprzestrzeni Henira. Na tych dwóch wola nie spada.

Na dodatek mamy do użytku tereny - miejsce, które znajduje się poza wioską. Exp co prawda nie leci tam tak jak na planszy, ale wola bardzo mało spada. Wystarczy dobrać sobie 3 osoby do grupy (bo maksymalnie mogą być cztery) i już ładnie wszystko idzie.

Build = drzewko umiejętności. Jest to system, który daje nam do wyboru skille. Zainwestujemy w jeden skill = skill obok przepadnie. Oczywiście są też skille, które nie mają wyboru i możesz w nie inwestować bez start (oczywiście tracisz punkty umiejętności, ale za to nie masz trudnego wyboru :P). Punkty umiejętności dostajemy za wbicie poziomu.

Od 2 do 9 poziomu - 4 punkty umiejętności. Ta liczba wzrasta o 1 co 10 poziomów, czyli 10 - 19 lvl - 5 punktów, 20 - 29 lvl - 6 punktów.

Oczywiście jest także wybór EQ - trudzisz się i robisz trudne plansze, aby wydropić składniki na dobry set, czy może używasz dropu ze zwykłych plansz? Wybór należy do Ciebie.

Grę polecam, IS daje tylko przewagę na rynku, bo można sprzedawać z niego rzeczy.

Jedynym przedmiotem z ISu, który jest cholernie przydatny i rzeczywiście jest niesamowity - pasek B, który daje 4 dodatkowe skille na pasku.

Coś jeszcze chcesz wiedzieć? ;p

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Czy postać Elesis (Mistrz szermierki) to dobry wybór? Jak mam inwestować umiejetności? Bo wbiłem już 16 poziom, ale wszystkie umiejetności mam nie rozdane czyli 67pkt do dyspozycji. Są jakieś hacki? Jak tak, to na czym polega ich działanie? :D

I wszystko jasne...

Opublikowano

Hacki BYŁY, niestety zły czas sobie wybrałeś, niedawno zostało zmienione kodowanie plików i nie ma żadnego hacka.

Podobno Elesis GM to dobry wybór, według mnie powinno się wybierać postacie, które nam się podobają, bo wtedy gra ma większy sens ;p

Skille możesz rozdawać jak chcesz, jeśli na PvP nie zamierzasz przez jakiś czas iść (nie polecam pvp na małym poziomie), ponieważ po 1 jak i 2 zmianie klasy dostaniesz możliwość resetowania skilli.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

NIe długo ja w dzien wbijam około 23 lvl :)

Przecież to oczywiste, że 23 poziom wbić jest łatwo.

Poza tym poprzez ograniczenia woli nie jesteś w stanie tyle wbić, no chyba, że nie robisz misji i expisz na terenach w grupie.

Maxymalny poziom jest 70, tak? Ile zajmie mi wbicie owego poziomu?

Kilka tygodni, zależy to od częstotliwości grania.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...