Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Którintel i7 lepszy do tego zestawu

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zestaw już jest. Teraz pora na wybranie dosyć dobrego procesora intel i7 a więc który lepszy ?

ten: 

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i7-4770-3-4ghz-lga1150-box-haswell-bx80646i74770-546531/

czy

ten: 

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i7-3770-3-4ghz-lga1155-box-bx80637i73770-472109/

Tutaj mój zestaw:

post-1098013-0-37720800-1398322459_thumb.png

Opublikowano

@top

Lepiej Xeon'a e3-1230v3

@down

Wydawało mi się, że to 3820 -masz rację

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Z tych dwóch tylko pierwszy bo drugi jest na starą podstawkę.

Ten zestaw już masz kupiony czy dopiero kupował będziesz?

Za 3 miesiące powinien być.

Opublikowano

po co Ci i7? jeśli grasz w gry, to ta i5 będzie dużo lepsza od i7. Ogólnie i7 bierze się pod rendering/grafike, czy coś. 

Dlaczego i5 ma być lepsza od i7 ? Przy wyższym budżecie można zapomnieć o piątce. 

Zresztą te zestawy i tak według mnie średnio zbalansowane. 

Opublikowano

Intel Core i5 4670k starczy spokojnie sam kupuje nowego kompa i na tym procesorze każda gra pojdzie A intel core i7 prawie już to samo co I5

Opublikowano

@up

To samo i7 co i5 no no brawo. Powiedz mi który i5 ma 8 wątków i tyle samo Cache co i7.

@top\

Przyjdź najwcześniej za 2 miechy. Ceny na 100% się zmienią.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@up

Napisałem PRAWIE JUŻ SĄ TAKIE SAME ! to nie znaczy ze sa takie same wiesz co to znaczy czyli że prawie są takie same porównaj sobie np. Intel Core i5 4670k a Intel Core i7 2600k

Opublikowano

Ale w Ghz to intel core i7 2700k pada z intel core i5 4670k

No ta, a 4670K przegrywa z każdym FX-em. Teraz się dopiero popisałeś...

PS 2700K ma na stocku o 100MHz wyższe zegary, jeśli już o tym mówimy.

Proponuję zamknąć temat, bo robi się spam, autor i tak kupuje sprzęt za 3 miesiące.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ale co ma ghz do wydajnosci.. jak by wszyszcy patrzyli na ghz a nie testy to kazdy by latal z fxem 4.4 i by mowil ze ma blisko 32ghz mocy obliczeniowej. Rly?

Idz i uzyj wujaszka albo ciocie by sprawdzic co jest gdzie wydajne.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...