Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rangi w PermissionsEx.

Xenadas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam problem z PermissionsEx a mianowicie : 2 dni temu wszystko było dobrze z tym pluginem . Wszyscy mieli rangi takie jak trzeba . A dziś wchodzę na serwer , i spostrzegłem że nie mam rangi . Więc w konsoli chciałem sobię dać rangę za pomocą pex. No ale niestety nie działa :/ Nic się nawet nie wyświetliło . Dodam jeszcze że po wpisaniu w Minecrafcie komendę /pl Plugin PermissionEx jest zaznaczony na czerwono . Aktualizowałem wersję ale to nadal nic nie podziałało :/ Tak samo mam z pluginem CItizens ale to inna rzecz. Pobrałem też plugin Vault który żekomo miał temu zapobiec ale niestety nic . Proszę pomóżcie ;) Pozdrawiam

PS: Jest to serwer hostingowany . www.freeservers.pl - Strona hostingu serwerów minecraft.

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

Opublikowano

Witam . Nasuwa mi się pytanie czy instalowałeś jakieś nowe pluginy ?

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Przecież napisał, że aktualizował i mu to nic nie dało i że pobrał plugin Valut.

Zatrzymaj serwer na chwilę i usuń całe jego logi z ftp i włącz serwer i wtedy w logu będziesz miał wszystko od momentu jego włączenia i tam poszukaj błędów, także podczas włączania serwera patrz w konsoli czy jakieś błędy wyskakują.

Opublikowano

Pex ma różne błędy i do tego do podałeś jest kilkanaście odpowiedzi.

Co do valuta musisz pamiętać żeby vault i pex były zgodne w wersji.

1. Sprawdź czy nie ma błedów w configu.

2. Jeśli nic nie widzisz to skopiuj config i wklej tutaj http://yaml-online-parser.appspot.com/  ten porogram online wykryje ci najmniejsze nie dociągnięcia których nie widać głowym okiem ;)

3. Jeśli nadal jest problem hmm zobacz czy plugin jest zgody z wersją silnika serwera.

4. Nadal nic może to być wina autora pluginu ostatnio autor authme zepsuł plugin i były problmy.

5. W między czasie polecam plugin bukkit permission jest troche inny ale nie jest zły.

Nastepne 5 podam jak nic z tych nie bedzie pasowało.

PS. Co do tego hostingu freeservers nie polecam być może tu tkwi problem takie darmowe hostingi mają mase problemów.

Opublikowano

Chyba wiem w czym tkwi problem . Pobrałem gotowy plik permissions.yml bo nie chciało mi się robić rang i premissji do nich . Czy ma to coś związek z plikiem config.yml ?

Instalowałem chyba 9 pluginów . Przed ich zainstalowaniem wszystko działało . Ale przed tymi 9 pluginami już wgrałem gotowy plik premissions.yml

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

Opublikowano

Dobra już wszystko mam nadzieje że będzie ok bo chyba wiem o co chodzi :) a mianowicie - Pobrałem gotowy plik permissions.yml . Okazało się że essentials które zamieszczają się w tym pliku to essentials pewnych pluginów których nie posiadam na serwerze :) Teraz potrzebuje Waszej porady : Czy odinstalować caly folder permissionsex i od nowa wszystko robic czy poprostu wgrac te pluginy co brakują ?

PS : Moglibyście narazie nie zamykać tematu ? Z góry dziękuje :D

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

Opublikowano

Skasowałem cały plugin permissionsEx , potem zainstalowałem , zresetowałem serwer , zrobiłem kilka rang w permissions.yml i niestety nadal nic :/ Nie mogę dać sobie rangi :/

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam gotowe działające permissionsex i Valut i citizens 100% działające CHCESZ?

ja chce dasz na emaila:

[email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */!function(){try{var t="currentScript"in document?document.currentScript:function(){for(var t=document.getElementsByTagName("script"),e=t.length;e--;)if(t[e].getAttribute("cf-hash"))return t[e]}();if(t&&t.previousSibling){var e,r,n,i,c=t.previousSibling,a=c.getAttribute("data-cfemail");if(a){for(e="",r=parseInt(a.substr(0,2),16),n=2;a.length-n;n+=2)i=parseInt(a.substr(n,2),16)^r,e+=String.fromCharCode(i);e=document.createTextNode(e),c.parentNode.replaceChild(e,c)}}}catch(u){}}();/* */</script>

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

O a ja taki problem:  Mam taki problem z essentials i permissionsex poniewaz jak wchodze w confing essentials edytuje to i zapisuje wpisuje w konsoli /ess save i /ess reload ale i tak sie nie zapisuje, tak samo z rangami! Rangi czasem sie zapisuja i sa ale czasem sie usuwają. A jak zrobię komendą rangę typu np: HeadAdmin w permissions.yml i tej rangi nie ma i nie ma permisji bez opa jak nawet daje tej randze wszystkie permisje. Dopiero jak stworze rangę komendą /pex group <?tutajranga> create to ona sie robi i jak wpisuje /pex user DreiK_ HeadAdmin group set to dostaje ta range ale bez opa ona nie ma permisji. Zamiast komenda robic te wszystkie rangi to ja wole w permissions.yml

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...