Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagralibyście ?

Hasners

Czy zagralibyście ?  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagralibyście na takim typie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

POWRACAMY

TYLKO Zmieniamy założenie bedzie to serwer Oparty na Ekonomii złota i nastawiony na graczy chcących rozpocząc przygode, duzo misjii walk, walki o przetrwanie, gdzie kazdy dzien nie bedzie taki łatwy, wiec wybij sie z samego rynsztoku na sam szczyt elity, rozpocznij wlasny sredniowieczny biznes i poszuj sie prawdziwym członkiem sredniowiecznej spolecznosci

Główne zastady na których bedzie opierał sie serwer

1. Silny nacisk na ekonomie
2. nacisk na umiejetności i ich rozwój
3. Walka o przetrwanie "kazdego dnia"

4. Powolne gromadzenie majatku
5. tworzenie wspólnoty
6. Nacisk na handel miedzy graczami
7. Wysoki poziom trudnosci
8. i wiele wiele wiecej

Bedziemy tez chceli rozwijac serwer pod wzgledem zezwolenia na tworzenie 1-2 miast niezaleznych dla najwytwalszych graczy w które nie bedziemy wtykac nosa

Chcemy stworzyc z wami wspólną hstorie która zostawi po sobie ślad na długi czas w histowii serwerów minecaft

Opublikowano

Tak, z pewnością bym zagrał jeżeli to wypali. Ale mam małe wątpliwości ponieważ trafiają się różni ludzie i tak jak pisałeś gdyby ktoś tych podatków nie płacił ?

Czy pracować będziemy kopiąc, łowiąc ryby czy sprzedając itemy ?

Czy jeżeli ktoś wykupi ziemię i zbuduję na niej coś brzydkiego to co się wtedy stanie?

Przywódcą mam rozumieć, że będzie to Administrator ?

Rozpisywać bardziej tego planu nie radzę ponieważ ktoś może taki plan spisać.

Ja tak jak wspomniałem jest na duże TAK.

Gdybyś potrzebować jakieś pomocy do budowaniu małych budowli, architektury lub od fabuły i nie tylko. Służę pomocą w tym projekcie :)

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Opublikowano

Witam . Zagrał bym z przyjemnościom i myślę że jak zrobisz serwer to wyślesz IP :) . Mam też dodatkowy pomysł którego nie musisz uwzględniać otóż chodzi o tego przywódce niech to będzie gracz wybrany w głosowaniu i przypuśćmy że raz na np. miesiąc gracze głosują kogo wybrać na przywódce . 

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

@Szelekk™

1. To " Przywódca" wyprosi go z miasta :)
2. "Przydkie budowle" to pewnie ją zostawi a jeśli zostawi to z upływem czasu plugin będzie powoli niszczył budowle, zacznie robić z niej ruinę aż do całkowitego przywrócenia stanu surowego mapy, lub tez można by zrobić architektów którzy będą wynajmowani przez króla
3. Przywódca hym albo jak to kolega radzi wyżej mi się jego pomysł podoba tylko jak serwer wystartuje obsadzę "na tronie swoją koleżankę" która gra praktycznie cały dzień i miała by czas dla graczy potem ustalimy czas kadencji i zrobimy Tajne wybory przeprowadzanie przeze mnie lub osobę upoważnioną

@kuba747

Pomysł fajny juz mam pomysł jak to wcielić w życie

@Temat
Puki co będzie to 20 slotów bo chce spradzic zainteresowanie

Opublikowano

Bugi to kwestia konfiguracji

Hacki - AnitCheat
Xray- Dobre ustawienie Spigota
Grief- od tego to juz plugin specjalny odpowiadający za miasta 

Pomysł, dobre zaplecze techniczne i nie ma mowy o żadnych takich :)

Opublikowano

Bardzo fajny pomysł :) . Mówisz że, bez vipów? Trochę wątpię żeby serwer długo uciągnął... Ale to nie zmienia faktu że, jestem jak najbardziej za!  

Opublikowano

Kasa to nie problem ;) narazie 20 slotów to tylko 16 zł miesiecznie wiec ^^

@Edit

mam jeszcze pytanie jesteście za wyłączeniem enchantów?

Potki bym pozostawił :)

Opublikowano

Szukam tez osoby chętnej do pomocy która pomogła by przy skryptach (szukam hobbisty) (potrzebuje kilku drobnostek)

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie. Czas gry bd osaczony w średniowieczu czy w czasie rzeczywistym lub innym ?

Co do pytania o enchant.

Ja jestem za wyłączeniem bo nikt nie wymyślił dotąd magii chyba, że to serwer Fantasy.

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Opublikowano

Ja bym nie zagral nudy..bez vipow i svipow nie dasz rady bo potem nie bedziesz mial z czego oplacic .

Dla mnie bez sensu i pewnie upadnie po miechu bo nikt nie bedzie gral

Opublikowano

Zagrał bym na zwykłym, starym bez otherdrops (który można łatwo zautomatyzować i mieć diaxy praktycznie bez straty czasu, F11 bugujesz i idziesz na dwór)

Normalne wydobycie.

blyat

Opublikowano

@up będzie bez other drop :)

@dodu właśnie ze sie da ja mam kase, kolega tez sie moze dokładać, koleżanka tez mam kasa to najmniejszy problem 

@szelekk

Tak średioniowiecze, chce pozostawić potiony a enchant wyłączyć :)

Opublikowano

Pomyśle nad jakimiś minigierkami drobnymi może kości czy cos nie wiem coś osadzonego w klimacie średniowiecza nic duzego

No i jakaś ładna arena do mordobicia :)

@Edit

Zna ktoś sie może na skryptach ?

Opublikowano

Jestem jak najbardziej za tym serwerem i z pewnością bym zagrał :)

Życzę wam powodzenia!

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

A no dzięki wielkie , prace rozpoczynamy od maja i w połowie można już szukać po mpc :) z reszta porozsyłam do kazdego kto bedzie chciał wystarczy napisać niżej

Opublikowano

Bardzo fajny i kreatywny pomysł, napisałeś to tak jak byś mi z myśli czytał :) Też kiedyś miałem taki pomysł, tylko go nie realizowałem bo wiedziałem że nie dam rady, nie miałem żadnej ekipy. Z pewnością zagram :-)

Opublikowano

Każdemu nie dogodzę ;) ale postaram się aby nie było nudno, kasty, dynastie, przemyty i wiele więcej, kilka drobnych minigier :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...