Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NFS TR] Problem z awc.dll

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście. Kiedyś grałem i było dobrze.  Nic nie robiłem a coś się popsuło. Wszystko widać w screenach. Błąd podczas uruchamiania gry. Naprawa gry i ponowna instalacja nic nie pomogła.  Może coś w systemie się stało? Ten plik acw jest w folderze Core.  Jest to folder gry związany m.in. z aktywacją gry. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Wrzuciłem go już wcześniej bo go nie było. Problem nadal występuje.  Wpisałem w CMD teraz to co jest w notatniku i pisze, że nie może odnaleźć pliku. 

EDIT: Wrzuciłem do głównego jeszcze folderu Windows i pisze coś o niezgodnych bitach. Mam system 64 bitowy. 

Opublikowano

Nic.  Wcześniej gra działała dobrze, wiec nie może być tu problemu ze zgodnością. Po prostu od jakiegoś czasu ten błąd wyskakuje. Może coś nie tak z systemem? Może wirus? 

Opublikowano

Nic.  Wcześniej gra działała dobrze, wiec nie może być tu problemu ze zgodnością. Po prostu od jakiegoś czasu ten błąd wyskakuje. Może coś nie tak z systemem? Może wirus? 

Nie sądzę, antywirus nic nie wykrywa?

Zmieniałeś ostatnio system? Aktualizowałeś sterowniki do karty graficznej?

HB5fLf7.png

Opublikowano

W tym czasie co błąd zaczął  występować mam zainstalowany sterownik od physx. Po za tym jest to błąd z powodu tego pliku awc.dll, bo gdy zabiorę ten plik z tam tąd to to wykrywa i pisze error, że brak pliku. Tylko ,że nie taki jak brak pliku .dll tylko inny. Może to jest wina serwera aktywacji? 

Opublikowano

Problem rozwiązany. 

Instrukcja skopiowana z forum battleloga z moim edytowaniem: 

AWC.dll odpowiada za aktywacje gry.

1. Odinstaluj program Origin.

2. Usuń podfoldery z ProgramData oraz z AppData Local i Roaming związane z origin i grami od origin. 

3. Zainstaluj na nowo Origin, zaktualizuj go.

4. Włącz Origin, niech wszystkie gry się zaktualizują. (Weryfikacja inaczej, ten proces długo trwa, jeśli ma się dużo gier na origin) 

5. Odłącz kabel ethernet.

6. Odpal grę Battlefield 3

7. Wyskoczy Ci komunikat o aktywacji gry, podłącz z powrotem kabel ethernet.

8. Zaloguj się swoimi danymi.

9. Ciesz się grą. :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...