Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do około 20k

Gość CapthaPL 4Ever

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam do wydania okolo 20 tys na kompa i bylbym wdzieczny gdybyscie podeslali mi linki do fajnych komputerow.

Min wymagania to 6 rdzeni ok 30 ram przynajmniej 2x kart graficznych.

On ma starczyc na sporo lat wiec dajcie jakies pozadne maszynki.

Opublikowano

@up modziku pokaż mi gdzie jest napisane że to komputer do gier 

"Do gier ETC". Zresztą po sposobie pisania tematu przez autora nie oczekiwałbym, że PC będzie stosowany do zaawansowanej obróbki graficznej w celach zarobkowych itp.

W takim budżecie najsensowniej przeznaczyć góra połowę na skrzynkę (ewentualnie więcej, jeśli z trzema naprawdę porządnymi monitorami), a resztę zostawić / ufundować sprzęcik komuś znajomemu / wziąć laptopa na wszelki wypadek. Nie ma sensu wydawać 20k na jednostkę, skoro nie wiemy jakie technologie się pojawią i w jakim kierunku pójdą gry.

Także czekamy na konkrety.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@up modziku pokaż mi gdzie jest napisane że to komputer do gier 

A pokaż gdzie napisałeś, do czego jednostka ma służyć ?

WŁÓŻCIE DUŻO KART, JAK NAJWIĘCEJ, ZEBY BYŁO WIELE RDZENI I GIGAHERZÓW, MA STARCZYĆ NA LATA, RAMÓW TEŻ DUŻO. 

Mniej więcej tak to zrozumiałem.

Opublikowano

Nie musicie robic spamu. Nie rozumiem dlaczego ma poleciec hejt lecz chce komputer wlasnie taki gdyz zarabian z botow. potrafie miec wlaczone na raz 15 gier z botem + jeszcze w cos zagrac wiec sie nie dziwcie dlaczego potrzebuje sprzetu. + technika idzie na przod wiec chce komputer ktory starczy mi na 13-15 lat

@Edit widze ze sie robi dyskusja moderatorow ktora nic do tematu nie wnosi wiec prosze na pw takie rzeczy.

Opublikowano

Nie musicie robic spamu. Nie rozumiem dlaczego ma poleciec hejt lecz chce komputer wlasnie taki gdyz zarabian z botow. potrafie miec wlaczone na raz 15 gier z botem + jeszcze w cos zagrac wiec sie nie dziwcie dlaczego potrzebuje sprzetu. + technika idzie na przod wiec chce komputer ktory starczy mi na 13-15 lat

@Edit widze ze sie robi dyskusja moderatorow ktora nic do tematu nie wnosi wiec prosze na pw takie rzeczy.

Czyli jednak do gier ? 

Na PW to proponuję załatwiać sprawy zakupu takiej jednostki. Nikt tutaj sensownie nie doradzi. 

Który post nie wnosi nic do tematu ? 

Opublikowano

wiec chce komputer ktory starczy mi na 13-15 lat

na 13-15 lat? 

Noooo to ładnie masz w bańce... 

czy na 15 letnim sprzęcie pograłbyś w w gry chociażby z przed 5 lat? 

Nie, bo po prostu nie dość że sprzęt by się zużył i działał wolniej (o ile by działał) to technologia zapomniałaby o takim sprzęcie jaki Ty masz. 

Możemy spróbować złożyć Ci sprzęt który uciągnie 5/6 lat, ale nie 15... 

Po 2. chcesz kompa z 2 kartami graficznymi (pewnie jakieś mocne) przed zakupem upewnij się, że wystarczy Ci miesięcznie kasy na rachunki... bo im lepszy sprzęt, tym więcej prądu zużywa...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

na 13-15 lat? 

Noooo to ładnie masz w bańce... 

czy na 15 letnim sprzęcie pograłbyś w w gry chociażby z przed 5 lat? 

Nie, bo po prostu nie dość że sprzęt by się zużył i działał wolniej (o ile by działał) to technologia zapomniałaby o takim sprzęcie jaki Ty masz. 

Możemy spróbować złożyć Ci sprzęt który uciągnie 5/6 lat, ale nie 15... 

Po 2. chcesz kompa z 2 kartami graficznymi (pewnie jakieś mocne) przed zakupem upewnij się, że wystarczy Ci miesięcznie kasy na rachunki... bo im lepszy sprzęt, tym więcej prądu zużywa...

Autor tematu sam nie wie, czego chce. Przy pracy zarobkowej na komputerze związanej z wydajnością maszyny powinien mieć jednak o tym jakieś pojęcie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...