Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie miałem pomysł na zrobienie serwera minecraft rpg z modami w stylu Sword art online .

Co myślicie o tym pomyśle ja chciałbym go zrealizować, ale nie mam możliwości realizacji. 

Dlatego jak ktoś chce wykorzystać ten pomysł to szczegóły mogę wyjaśnić pod tym numerem GG:47821884

Opublikowano

Nie masz po co robić, widzę dużo takich tematów że robią serwer. Zazwyczaj nie powstaje żaden serwer, nie sądzę abyś błysnął Twoim serwerem. Nie ma na jakie pytanie odpowiedzieć więc powodzenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teraz, żeby rozkręcić serwer, by grało na nim z 50 graczy, to jest problem (niemalże cud). Sam miałem typowego RPGowca, lecz się nie przyjął. Serwery RPG zwykle umierają po kilku miesiącach. Pobaw się pluginami. Rozbuduj mapę, oceń czy będą grać. Nie jest to proste. To od ciebie zależy oraz rozgłosu i reklam. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

tak sam pomysł się nie liczy. najlepiej taki serwer robić w kilka osób bo samemu ciężko jest wszystko ogarnąć. liczy się też wykonanie i realizacja pomysłu a z doświadczenia wiem że w 100% nigdy pomysłu nie zrealizujesz bo zawsze znajdzie się jakaś przeszkoda i będziesz musiał improwizować bodź myśleć nad inną rzeczą która rozwali twój wcześniejszy pomysł 

Opublikowano

Wynocha z mojego świata ;-;

Zepsułbyś mój świat MC i mój świat SAO. 

Tobie też daję bana na życie. Masz mój zakaz na tworzenie serwera...

Denerwuje mnie już to ;-;

Dziękuję 

Bilon22

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Co myślicie o tym pomyśle ja chciałbym go zrealizować, ale nie mam możliwości realizacji.

Jeśli nie masz możliwości realizacji, nie warto się przykładać i robić nadziei sobie oraz innym graczom na takim serwer.

Jak dla mnie, temat zbędny oraz wartość pytania (?) nie ma najmniejszego sensu ponieważ całość się ze sobą gryzie.

Amen

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Nie masz kasy - nie rób serwera.

Nie masz pomysłu - nie rób serwera.

Nie posiadasz umiejętności - nie rób serwera.

To są trzy ważne przykazania.

Amen.

KURmP9u.png

SERWER FREEBUILD

WEJDŹ, ZAGRAJ, ZOSTAŃ NA DŁUŻEJ!

Opublikowano

Nie masz kasy - nie rób serwera.

Nie masz pomysłu - nie rób serwera.

Nie posiadasz umiejętności - nie rób serwera.

To są trzy ważne przykazania.

Amen.

Kasę można zarobić, pomysł tez można ogarnąć, a umiejętności można nabyć. Głównie potrzeba motywacji i oka osoby, która mogłaby na bieżąco oceniać jak co wygląda, czego brakuje i czego jest nadmiar.

yotsuba.jpg

Opublikowano

Kasę można zarobić, pomysł tez można ogarnąć, a umiejętności można nabyć. Głównie potrzeba motywacji i oka osoby, która mogłaby na bieżąco oceniać jak co wygląda, czego brakuje i czego jest nadmiar.

Czyli po prostu cierpliwości i graczy (doświadczonych), którzy powiedzą co jest nie tak.

Żeby rozkręcić serwer główną zasadą jest cierpliwość. "Nie od razu Kraków zbudowano."

Opublikowano

słabe

Witajcie, dzisiaj chciałbym przedstawić wam NOWY SERVER MINECRAFT 1.7.2 SURVIVAL/SKYWARS. Jest to pierwszy profesjonalny server łączący te dwa MODY. WPÓŁPRACUJEMY Z WIELOMA YOUTUBERAMI. WEJDZ I ZOBACZ SAM n2.csrv.pl:15699

Opublikowano

Nie chce ci powiedzeć że to jest złe. Ale nie, RPG? Dużo osób z tym wyszło. Teraz to trzeba mieć jakiś mega pomysł żeby rozkręcić serwer. Polecam ci zrobić Survival+Freebulid lub

Survival+Frakcje

Opublikowano

Nie warto, jeżeli masz hajs, programistów, administracje, licencje na item-shop'y itd... dobrą reklamę rozkręcisz każde mniejsze gówno, jeżeli jesteś sam z dwójką kolegów 

nic teraz nie zdziałasz ;)

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...