Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Akcesoria + opinie o zestawie.

Razzerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, niedługo zamówię sobie zestaw za 5848 zł. Mam jeszcze do dyspozycji 152 zł. Potrzebne mi są te pieniądze na klawiaturę, myszkę, słuchawki i oddzielny mikrofon. Proszę o propozycję ze sklepu esc.pl. Wolę od razu wszystko zamówić.

Do tego: Co myślicie o tym zestawie?

Intel Core i5-4670K (będzie oc)

AsRock Fatal1ty H87 Performance

Fractal Design ARC R2 Window Midi Tower

MSI GeForce GTX 780 TwinFrozr OC 3GB DDR5

Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600

Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL8 Ballistix Tactical

Plextor M5S 128GB SATA3 (520/200MB/s)

Corsair RM 650W 80+ Gold 135mm modular

Liteon iHAS122 SATA

do tego:

Arctic-Cooling MX-2 (4g)

Benq GW2450HM (VA, 4ms, HDMI, LED, głośniki)

Microsoft Windows 8.1 OEM 64bit

Zastanawiałem się także nad i7-4770k no ale nie stać mnie.

Całość zamawiam na esc.pl, innego sklepu nie chcę.

Do tego jeszcze pytanie - co myślicie o montażu PC na esc.pl? 

Zestaw składałem prawie sam  (potrzebowałem pomocy z monitorem i płytą główną)

Zastanawiałem się nad mikro Trust Starzz, którego niestety nie ma na esc.pl.

Oczywiście chodzi mi o klawę, myszkę i słuchawki do gier. Gram głównie w cs, różne gry moba, różne gry mmorpg i prawdopodobnie będę grał w bf4.

I jeszcze pytanie - czy w esc.pl do monitora dają od razu wszystkie potrzebne kable?

3431810405.png

Opublikowano

Komputer zlozony poprawnie.

Doczepil bym sie procesora ktory przy gtx780 jest nie oplacalny bo tracisz troche przez oc na h87 perfo.

Zamiast tego moze xeon+tania plyta i zostanie wiecej na peryferia. Jesli masz brac benqa to wersje 2460

Ramy zmienil bym na cl9 , dlaczego? Bo haswell najlepiej dziala przy cl9 na 1333mhz albo 1600.

graphic.png
Opublikowano

Komputer zlozony poprawnie.

Doczepil bym sie procesora ktory przy gtx780 jest nie oplacalny bo tracisz troche przez oc na h87 perfo.

Zamiast tego moze xeon+tania plyta i zostanie wiecej na peryferia. Jesli masz brac benqa to wersje 2460

Ramy zmienil bym na cl9 , dlaczego? Bo haswell najlepiej dziala przy cl9 na 1333mhz albo 1600.

Jeżeli wezmę i7-4770k to będzie dobrze? cl9 nie ma na esc.pl a cały zestaw biorę tam. 

@Edit: Dobrze ci się sprawuje Trust Starzz? 

@Edit2: Jak zmienię na i7 zostanie mi się 150 zł (wywalę windowsa, najwyżej pobiorę) dodatkowe na płytę. Możecie jakąś lepszą polecić? Bo z tego co zrozumiałem to ta płyta ogranicza oc czy chuj wie nie rozumiem już ;_;

3431810405.png

Opublikowano

AsRock Extreme 4 na Z87 i wystarczy. Do tego np. NH-D14, o ile wejdzie ten bydlak. 

RAMy są paskudne, nie ma ładniejszych ?

Chodzi ci o wygląd? Co ma wygląd do działania komputera? ;_;

3431810405.png

Opublikowano

A co ma działanie do wyglądu ? 

Jak bym kupował jednostkę za taką kwotę, to chciałbym, żeby nie wyglądała jak sraka, a już zwłaszcza, jak ma się okno. 

Na wyglądzie jakoś mi nie zależy + nie ma innych "ładniejszych". Tak czy siak, nie będę przecież tam cały czas się patrzył tylko będę grał. 

Rozwiązałem sprawę tutaj:

http://forum.benchmark.pl/topic/127192-akcesoria-opinie-o-zestawie/#entry1401558

Jedynie SSD wymieniam na te: 

http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=60831

3431810405.png

Opublikowano

Trust starzz u mnie niestety szumi jak nic nie mówię, jak dozbieram kase kupię DGX'a i się przekonam czy to nie jest wina integry.

Za 4 koła to raczej każdy się na wygląd patrzy, jeśli chcesz cooler brać teraz kup ramy low-profile żeby wszedł Ci do środka Raijintek Nemesis tańszy o prawie 100zł od Silver Arrowa a chłodzi prawie tak samo jak on.

SSD'ek przejdzie, weź i7 i do tego dowal albo extreme 4 albo z87 g45. Zobacz na co Ci starczy. Co do budy, nie sugerował bym się opisem R4 Black Pearl, cena jakość szczerze nie jest zadowalająca. Blisko 400zł za mate tłumiącą którą możesz samemu zrobić jeśli poświęcisz troche czasu.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...