Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SilentiumPC Vero L1 500W czy Corsair VS 450W ATX

LegosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze jedno, vero L1 80+ ? czy bez 80+?

ten 

http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-vero-l1-500w-vl1-500-622218/

czy ten

http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-vero-l1-500w-80plus-spczas44425-632594/

Widziałem na yt wcześniej testy to ma niestety wahania na 12+ o nawet 0.14V, ale i tak bym go brał niż tego corsaira, który ma problemy z kablem 24pin przy płytce lutowanej, nie zawsze, ale czasem jak kabel za mocno wygniesz, to potrafi się lut ukruszyć i zasilacz na gwarancję 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Jak wolisz, obie firmy robią dobre zasilacze, lecz corsair ma dłuższe doświadczenie.

Różnicy między nimi dużej nie ma.

Vero ma więcej kabli i do tego są dłuższe.

Ja jestem za Vero L1.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Wakcu tyle razy już Corsaira dawaliśmy jakoś nikt się nie skarżył. Ja tam bym brał go i ewentualnie na kable uważał.

Jak jest spora obudowa to nie ma problemu, dawaliśmy często corsaira dlatego bo w tym progu cenowym był bezkonkurencyjny, teraz jak SPC wypuściła vero to można go w zamian upchnąć ;) Jak napisałem wyżej różnicy i tak na tych podzespołach nie zauważy.  

Skarżyły sie 2 osoby, że musiały na gwarancie oddać bo komputer po składaniu przez techplanet nie startował, wina zasilacza była tak kable upchali...

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Bo to się nigdy nie daje komuś żeby składał tylko samemu. Krok po kroku a nie taki techplanet/morele na odpierdol się Ci te kable zrobi.

Jak masz coś robić to rób to sam.. Tak na przyszłość :P

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...