Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki wybrać craft dla klera?

piotrekkkkkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jakie crafty dla klera są najbardziej opłacalne, alchemia/cooking/armorsmithing/handicraft?

Zastanawiam się nad alchemią i armorsmithingiem ale nie wiem czy będzie to przydatne i opłacalne

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Najbardziej opłacalnym dla Ciebie jest Alchemia,potem gotowanie.Inne profeski wg mnie już są mniej opłacalne  i wymagaja dużo roboty.

Jak możesz to rób Alchemię,potem dodaj sobie gotowanie.Potki,jedzonko i naprawdę możesz się obłowić.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Opłaca się w ogóle robić alechemie klerowi do experta/mastera, wydaje mi się że na 399p, dla postaci jaka jest cler, alchemia wystarczy, ale jeśli tak nie jest to wyprowadźcie mnie z błędu

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Nie ma żadnego znaczenia czy robisz craft na clerze, AT, sinie czy jakiejkolwiek innej klasie. Nie ma żadnych bonusów ani minusów tego, że zrobisz coś na danej postaci, a nie na innej.

Na to się patrzy "który craft ogółem jest opłacalny" a Alchemia na razie najbardziej opłacalna jest na expercie. Na mastera ja osobiście bym wybrał Cooking. Dlaczego?

• Na razie najbardziej opłacalne recki dla alchemii masz do 499p i są to Fine Recovery Serumy od 460p. Powyżej masz te nowe z 4.0 ale do nich potrzebujesz dużo materiałów, które się ciężko zbiera. 
  • Z jedzenia korzystają wszyscy (ale też dużo osób to crafci chociaż niektórzy nie mają cierpliwości by zbierać faktycznie dużo materiałów), a najlepsze recki (i też najbardziej opłacalne) masz powyżej 500p - zarówno stare jak i nowe recki.

Dlatego ja bym polecił zrobić najpierw mastera w Cookingu, później experta w alchemii, wbić max poziom w Aethertappingu (zbieraniu Aetheru) i dorwać recki. Raz, że samowystarczalny, dwa, że wszystko czego będzie za dużo można sprzedać.

Opublikowano

To na koniec szybkie pytanie, na expercie (chodzi mi o handicraft i armorsmithing) można robić jakieś ładne skiny?

Obama wie, co robisz!!!

LTE Play Opole

Opublikowano

Na expercie w ogóle się nie opłacają. Zwłaszcza w Handicrafcie. Dużo bardziej by się opłacił Armorsmithing ale na masterze bo masz sety Drenitowe 58lvl - od bardzo dawna nikogo w nich nie widziałem. Były popularne w 3.0 (sam wycrafciłem tego za jakoś 1kkk, szło jak ciepłe bułeczki). Eternalowe wersje są całkiem ładne, tzn. Chain i Plate. Dla Leatherów i Clothów potrzebujesz Tailoring... Ale też na masterze.

Opublikowano

No to wszystko jest już dla mnie jasne
Można zamknąć

Zamykam na prośbę autora.

Xanan

Obama wie, co robisz!!!

LTE Play Opole

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...