Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic V

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gothic V? Marne szanse, aby został stworzony. Jedyne co autor I,II,III zapowiadał to grę przypominająca gothica, ale już pod inna nazwa o ile się nie mylę.

Brak niektórych polskich znaków, ponieważ jestem na iPadzie, sry.

Opublikowano

Twórcy Gothica mimo iż odzyskali prawa do serii raczej go nie wydadzą tak szybko (o ile kiedyś wyjdzie) ponieważ aktualnie jest zapowiedziana trzecia część gry Risen, która ma wyjść latem tego roku.

Opublikowano

Nie będzie Gothica 5.Gothic niema już praw do używania takowej nazwy więc teraz jest to "Arcania" i nie wiadomo czy będzie  V bo IV odnosiła bardzo słabe oceny.

TONV8iZ.png

Opublikowano

Nie będzie Gothica 5.Gothic niema już praw do używania takowej nazwy więc teraz jest to "Arcania" i nie wiadomo czy będzie  V bo IV odnosiła bardzo słabe oceny.

Twórca odzyskał prawa do tego, przynajmniej z tego co słyszałem.

Słyszałem także, że Gothic V ma wyjść pod nazwą Risena. 

3431810405.png

Opublikowano

Nie sądzę by powstał. Główni twórcy pierwszych dwóch części Gothica nie zajmują się już tą serią, a szkoda

([YOLO])

Opublikowano

Po pierwsze. Gothic IV nie V. Bo Arcania to inna gra(niestety spokrewniona...). Najlepiej by w ogóle "V" nie robili. Jak by mieli już robić to by trudno wymyślić powalającą fabułe po Zmierzchu bogów. Jakby może zaczeli robić nową fabułę. Np. Po dwójce inne losy, albo gdyby po zabiciu śniącego bariera nadal by istniała a Bezio normalnie by wyszedł z świątyni. Gracze za dużo oczekują od Gothic'a "V". I w tym problem. Fabuła i wątek, który zaciągnie graczy do grania jak Gothic I albo II .

@down
Profesores ty się lepiej zajmuj GMP, bo już je zjechaliście i niema starego dobrego klimatu.

yiWCsl1.png
Opublikowano

Taki jesteś obeznany, nie uznajesz arcanii i w ogóle, a czy wiesz, że zmierzch bugów nie był tworzony przez piranie? Pozdrawiam !

Opublikowano

Gothica V już raczej nie zobaczymy ;)

Ale ostatnio spotkałem się z blogiem pewnego gościa, który robi dosyć ciiekawy (nie wiem czy to kontynuuacja czy re-make) projekt.

Myślałem, że ten projekt jest porzucony, ale przeczytałem na jego blogu komentarz sprzed paru dni, że ciągle nad tym pracuje. Ale pewnie prędko tego nie opublikuje, bo wszystko robi SAM już prawie 3 lata ;)

Opublikowano

Nie wiadomo jak to będzie z  tym Gothickiem. Na jednych stronach jest napisane, że powstanie, a na innych, że nie. Tak czy inaczej nawet jeśli wyjdzie to ciekaw jestem kto w to będzie jeszcze grał, skoro Arcania to była totalna porażka, a niektórzy nie wiedzieć czemu już na trójkę nażekali..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gothic 5 z tego co czytałem ma wyjść w najbliższych kilku latach nie do końca pamietam kiedy ;/ nie będzie to już ta sama firma co stworzyła Arcanie,tylko będzie to kontynuacja Piranhy Bytes,gothic 5 jest też przez niektórych nazywany gothiciem 4 ponieważ  te osoby nie uznają Gothica 4 która była jakąś żenadą,dla mnie jest to Gothic inna historia a nie gothic 4;)

Pomogłem ? daj lika :)

POZDRO DLA TYCH CO NIGDY SIĘ NIE PODDALI I DĄŻYLI DO SWOJEGO CELU .

Opublikowano

Lepiej żeby nie wychodził Gothic V już bardziej niech nie pogrążają tego dzieła -,-

pogrążają ? człowieku to inna firma robiła 4 !!! nie piranha ! . widać że nie znasz wgl gothica..

Opublikowano

Z tego co kiedyś chodziły pogłoski, to był plan o połączeniu światów Gothica z Risenem ale teraz coś ucichło na ten temat.

Swoją drogą, teraz to jest swego rodzaju mindfuck, bo jedni mówią że Gothic V będzie a inni że nie. Ja bym nie dawał wiary polskim stronom o Gothicu, bo tam pełno trolli jest, wiem bo sam przebywałem na nich.

Jedynie co teraz można zrobić, to modyfikacje do Gothica.

Opublikowano

Gothic... Ta piękna gra z dzieciństwa achhh ^^ Niestety jak najstarszy pracownik grupy Piranha Bytes Sasha powiedział nie będzie Gothic V, a szkoda... Ale mają zamiar zrobić ewentualny remake Gothic 1 lub 2... Teraz podajże ma być Risen 3 lub nowa seria, która będzie połączeniem Gothica oraz Risena. Czekam! Czekam! Jedno jest pewne... ...wszystko będzie w porządku! (Achh te cytaty Bezimiennego, aż się płakać chce :( )

Z tego co kiedyś chodziły pogłoski, to był plan o połączeniu światów Gothica z Risenem ale teraz coś ucichło na ten temat.

Swoją drogą, teraz to jest swego rodzaju mindfuck, bo jedni mówią że Gothic V będzie a inni że nie. Ja bym nie dawał wiary polskim stronom o Gothicu, bo tam pełno trolli jest, wiem bo sam przebywałem na nich.

Jedynie co teraz można zrobić, to modyfikacje do Gothica.

Ja czekam na Złote Wrota... ...będę w to grał, a grał ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...