Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W trybie menadżera formacja ze skrzydłowymi, czwórką obrońców i dwójką napastników ?

4-2-4 - trzeba stworzyć ją samemu.

636451494245979649038.gif

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Formacja 4-4-2 co sądzicie?

Najbardziej zrównoważona.

Dwójką napastników można grać wokół obrony. Jednym napastnikiem centrować do drugiego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Formacja: 3-4-3 czy 3-4-2-1, jaką funkcję pełni LS/PS od LN/PN ?

W 3-4-3 są szersze skrzydła i można wykorzystać całą przestrzeń połowy przeciwnika, grając w rogach boiska.

W 3-4-2-1 są węższe i napastnik nie jest pozostawiany sam w ataku.

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

jaka formacja by pasowała do tego stylu gry

-gra ofensywna

-by mozna bylo zrobic sytuacja sam na sam z bramkarzem

-brak gry skrzydłami

Wiem, że pisane dawno ale odpowiem, żeby kontynuować temat.

Moim zdaniem 4-3-1-2 idealna formacja, możliwość grania podaniami, krótkimi i prostopadłymi. Skrzydłowych nie ma, ale można wychodzić bocznymi obrońcami daleko do przodu.

Która formacja lepsza 4-4-2 czy 4-1-2-1-2 i czym się różnią? Lepsze jest ustawienie środkowych pomocników obok siebie czy jednego z tyłu i jednego z przodu? Czym różnią się te formacje i jak rozstawienie środkowych pomocników wpływa na rozgrywanie akcji?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka! Co sadzicie o formacji 4-2-3-1 (2)??? Mogly mi ktos napisac (strescic) co i jak w tej formacji plusy minusy itp itd??? Z gory dzieki! :)

Opublikowano

Siemka! Co sadzicie o formacji 4-2-3-1 (2)??? Mogly mi ktos napisac (strescic) co i jak w tej formacji plusy minusy itp itd??? Z gory dzieki! :)

Dosyć wyrównana formacja. 4 obrońców, do tego dwóch ŚPD, 1 ŚPO, skrzydła oraz jeden napastnik. Idealna formacja, jeżeli nie grasz zbyt dobrze w obronie (już w pomocy 2 ŚPD wspierają obronę). Jedyny minus to chyba jeden napastnik. 

­

Opublikowano (edytowane)

Co sądzicie o 4-3-3 (5) w UT ?

Edytowane przez Ramzes.
Opublikowano

Co sądzicie o 4-3-3 (5) w UT ?

Dosyć dobra na pierwszy rzut oka. 4 obrońców, 3 pomocników z ŚPD i 3 napastników. Jeżeli lubisz grę skrzydłami, to zastosuj tą formację. 

­

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam. co sadzicie o formacji 3-4-2-1 ? szukam formacji gdzie nie tylko powodzenie mojej akcji zalezy od skrzydlowych ale nie ukrywam skrzydlowymi rowniez bardzo duzo probuje...ostatnia formacja jaka mialem 4:3:3..porazka totalna..4-1-2-1-2 tez mi jakos bardzo nie podpasowala..najbardziej podoba mi sie formacja 3-4-2-1 albo 3-4-3 ale nimi nie gralem a chcialbym ulepic sklad do 500k w fifa world i po prostu kosic..chodzi glownie o to bym mial z kim grac na tym przodzie zebym nie mial 1 napastinka na ktorym musze polegac zawsze

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co sadzicie o 4-1-2-1-2 ? Gralem nia zawsze w fifie 14 ale teraz "wydaje" sie mniej efektywna, cos podobnego polecacie ? odpada 4321

Opublikowano

4-1-2-1-2 w tej FIFIE już nie działa, to nie 14 ani World. Tutaj najlepiej sprawdza się 4-3-3 w dowolnej wariacji i mi osobiście dobrze gra się 4-3-1-2 bez skrzydłowych.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Najlepiej to żadna bo jeśli przeciwnik gra skrzydłami to obrońcy będą regularnie objeżdżani. Najlepsza opcja to 3-5-2 i na LP/PP musisz dać zawodnika który będzie miał przynajmniej 50-60 obrony, inaczej będziesz łatwo tracił bramki.

Opublikowano

Witam serdecznie! Jaka polecacie formacje z 3 obroncami i dlaczego :)

3-5-2 

Dlaczego? Dodatkowo dwóch pomocników defensywnych. Z przodu jest Dwóch Napastników oraz jeden pomocnik ofensywny i skrzydłowi - bardzo fajna formacja. 

­

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłem sobie to 352 i jedyne co mogę powiedzieć to tyle, że ta formacja jest niegrywalna powyżej 5 ligi ... Trójka obrońców po prostu nie wystarcza, wystarczy że przeciwnik rozegra klepkę na 20-30 metrze i wychodzi 1 na 1. Defensywni pomocnicy mieli instrukcje żeby zostawać z tyłu, ale pomimo tego nie pomagali w obronie. Każda jedna kontra kończy się stratą bramki. LP i PP to jakaś pomyłka, mają wywalone na to, co dzieje się na boisku. Chcę wyjść z kontrą, ŚPO ma piłkę - żaden się nie ruszy, stoją przy linii.  Każda jedna akcja kończy się na tym, że trzeba podawać pomiędzy napastnikami a ŚPO, a tak samo wygląda sytuacja w 41212(2) albo 4312, gdzie mam przynajmniej solidną obronę i 3 pomocników do asekuracji. Ogólnie formacje z LP i PP są w tej fife b. słabe, jak narazie najlepiej grało mi się 4321 i 4312.

• 8 miesięcy temu...