Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna a RAM

hubcio112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się zapytać czy ten 

http://techplanet.pl/produkty/pamieci-ram/gskill-ddr3-8gb-2x4gb-2133mhz-ripjawsx-cl9,33025.html

wejdzie to tej 

http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/asrock-fatal1ty-b85-killer-intel-b85-lga1150-box,41744.html

? Ponieważ w opisie płyty jest napisane że kompatybilne są 1066/1333/1600 MHz RAM-y a ten co podałem ma 2133 MHZ.

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

Wejdzie, ale będzie pracował z prędkością 1600MHz. Podaj może resztę sprzętu, bo branie tego przy słabym procku i reszcie mija się z celem.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Tak jak napisałeś ta płyta obsługuje pamięci do 1600 Mhz, dlatego wyższe powinny działać z prędkością 1600Mhz.

Ale kupno takich pamięci w sumie nie ma sensu bo to i tak prawie nie robi różnicy. Jedynie w benchmarkach będzie wynik o parę pkt. wyższy. 

A tak to wystarczy pamięć 1600Mhz cl9/8 i z niskim radiatorem.

Opublikowano

To podajcie jakąś ładną płytę żeby działał ram z prędkością 2133MHz.

Patrzyłem Fatal1ty z87 killer ale przy 2133 jest napisane (O.C) czyli że wejdzie tylko kręcony ram czy też zwykły

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

A ile na tą płyte chcesz wydać? Na z87 g45 możesz spokojnie wrzucić pamięci o prędkości 2333 ale to nie jest warte. Modelar pięknie opisał. Na twoim miejscu kupił bym low-profile ramy żeby potem dobry cooler mógł wejść.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...