Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] [1.7.5] EventManager v1.0 m.in. OX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

EventManager v1.0

Plugin na Eventy takie jak OX, czy quiz na czacie

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=

Opis Pluginu:

Plugin ma służyć do wykonywania całej roboty za admina, chcącego urządzić event graczom na takie eventy jak TAK/NIE (OX),

czy też zgadywanie na czacie.

Nie miałem okazji testować poprawionej wersjii na większych serwerach jednakże u mnie na prywatnym serwerze dosyć dobrze śmigało,

za pierwszym razem testowałem u znajomego co bardzo obciążyło mu serwer (wszystkie rdzenie ciągło itd. xD), ale myśle, że znalazłem

błąd i go poprawiłem.

Co do samego napisania pluginu. Tak wiem nie jestem jakimś super programistą, osoba któraby sobie zdekompilowała owy

plugin zakładam, że złapałaby się za głowę i pomyślała coś na wzór "Jak można było to zlamić", ale i tak wstawiam

go, ponieważ myśle, że działa a może się komuś przydać, gdyż u mnie raczej nie będzie miał większego zastosowania.

Komendy:

------------------- 
OX
/ox add (1 / 0) <Pytanie ...> - dodaje pytanie (1 - TAK / 0 - NIE)
    Przykład: /ox add 1 Czy czytasz teraz ten post
    (BEZ pytajników plugin sam je doda pytając graczy || dlaczego bez pytajników i 0 / 1, otóż żeby dać te kilka litrek więcej na pytanie)
/ox list <numer> - wyświetla stronę z pytaniami na każdej od 1 - 20
    (w numerze można wpisać nawet 999 to przeniesie nas do ostatniej strony)
/ox remove <id> - usuwa pytanie
    (id możemy sprawdzić w /ox list)
/ox start <ilość leveli expa za wygrana> - startuje event
/ox cancel - anuluje event
/ox admin - włacza/wyłacza udział adminów w grze w tym opów (adminów tj. ludzi z permisja ox.off)
/ox reload - przeładowuje ustawienia punktów areny z komendy /ox set (używamy tego jeżeli nie chcemy dawać reloada całego serwera)
/ox prize <ilość wierszy skrzynki 1 - 6> - Tworzy nam wirtualna skrzynkę z dana ilością wierszy. Wrzucamy do niej itemy jakie gracze dostana, jeżeli wygrają event. Jeżeli jej nie stworzymy to zwycięzcy dostana poprostu same levele.
    (otwierając skrzynkę z inna ilością wierszy niż poprzednio itemy się resetują)
/ox join - dołączanie do rozgrywki
/ox chest - odbieranie wygranej poprzez gracza
/ox set <1 - 7> - ustawia lokacje podłóg i strefy kontrolnej ox'a
1 - punkt teleportacyjny /ox join
2- 3 - podłoga "TAK" po przekątnej
4- 5 - podłoga "NIE" po przekątnej
6- 7 - strefa w której gracze muszą się znajdować aby event trwał dalej jeżeli zostanie tylko jeden gracz w niej event się kończy
   co do 6 trzeba nie na podlodze tylko najlepiej rowno z podloga badz jeszcze 1 kratke nizej
    (a, więc do startu jest potrzebne m.in. 2 graczy)

Przykład rozstawienia punktów:
1398150999-U705893.png

X - na rysunku oznacza te klocki na których NIE stoimy lecz musimy np. go usunac stanac w jego miejscu i odstawic klocek
Po ustawieniu wszystkich punktów najlepiej dac /ox reload

OPIS: 

Event pyta się a gracze muszą stawać na odpowiednich polach (TAK / NIE).

ChatQuiz
/cq add (odpowiedz) <Pytanie ...> - dodawanie pytania
    Przykład: /cq add Notch Tworca minecrafta
/cq list <numer> - wyświetla stronę z pytaniami na każdej od 1 - 20
/cq remove <id> - usuwa pytanie
/cq start <ilość leveli expa za wygrana> - startuje event
/cq cancel - anuluje event

OPIS: 
Event pyta się a ten kto pierwszy napisze na czacie odpowiedz wygrywa.

KillMaster
/km start <ilosc_w_min> <ilość leveli expa za wygrana> - startuje event
/km cancel - anuluje event

OPIS: 
Admin tworzy event na określony czas, w którym gracze muszą się zabijać na całym serwerze. Pierwsze 3 osoby po upłynięciu czasu otrzymują levele expa. 

Permisje:

OX
- ox.player - uprawnienia do join i chest
- ox.admin - reszta komend
- ox.off - permisja uniemożliwiająca udział adminów w tym opów w evencie
- ox.chat - możliwość pisania na czacie podczas eventu
CQ
- cq.admin
KM
- km.admin

Changelog:

1. version 1.0 - myślę, że stabilna wersja tego pluginu, brakuje większych testów D:

2. version 1.1 - poprawka wizualna, aktywowano event KM (myślę, że działa)

Poradnik (Film):

Dziękuję użytkownikowi "ServerKondzia" za nakręcenie tego jakże przejrzystego poradnika ;]

Linki:

Plugin:

http://www.mediafire.com/download/6i4787egtbo2ysy/EventsManager.jar

Skan: 

https://www.virustotal.com/pl/file/d747161d85b9a4cc1f59b65628520f204e4e49683967f7ea55c8de5f351e057c/analysis/1398147664/

Autor: Merbio

Opublikowano

Świetny plugin bardzo mi sie przyda do eventów.Dobrze rozbudowany, sprawnie działający poprawiły sie nawet osiągi mojego serwera. 
Gorąco Polecam Ten Plugin!!!!!!

Opublikowano

Bardzo fajny plugin :D Tego na necie brakowało... Można było tylko za pomocą World Edita robić, ale to jest żmudna praca D: a to jest automatic ;]

Opublikowano

ciekawy plugin. Może pobiorę ;D ale daję like za pracę. Możesz też dodać żeby jakieś przedmioty były do wygrania np diaxy czy złoto oprócz samego xp`a

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

ciekawy plugin. Może pobiorę ;D ale daję like za pracę. Możesz też dodać żeby jakieś przedmioty były do wygrania np diaxy czy złoto oprócz samego xp`a

Juz jest :D /ox prize ;p

Opublikowano

@up aha nie zauważyłem xD 

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Naprawdę dobry PLG!
Polecam

#Jeżeli owy administrator dał mi warna, proszę przeczytaj:

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

Opublikowano

Właśnie tak jak @up..
Myślę że Backdoorów ni ma

#Jeżeli owy administrator dał mi warna, proszę przeczytaj:

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

Opublikowano

" EventManager OX " Pomysł jest fajny, napewno użyje na moim serwerze.

Pozdrawiam.

Co zrobisz? nic nie zrobisz!

xu7iWe.png.pagespeed.ic.Hq5547lA_u.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...