Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja-bany na dzisiejszą mete ? !

Heqqq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz Xin, Mastera (po patchu mniej). Renektona nadal warto banowac, tak samo Thresha przez swoje utility.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Ogólnie, wszystko zgadza się z tą listą:

qirV1Eq.png

Nie rozumiem po co banować renektona? Przecież to jest gówno i soluje go każdy lepszy gracz.

Opublikowano

qirV1Eq.png

Nie rozumiem po co banować renektona? Przecież to jest gówno i soluje go każdy lepszy gracz.

ja nigdy nie zbanowałem jeszcze mastera,yasuo,xina,noca,dzidy. wiec według mnei sie to nie zgadza.

powinno sie banowac vi,eve i co chce team/udyr/kha

bb68.png

Opublikowano

W takim razie chyba nie do końca wiesz kto w aktualnej mecie ma potencjał, a kto jest gównem.

Udyra się nie banuje, bo to gapcloser i bardzo łatwo go skontrować, master yi nawet, gdy w przeciwnym teamie jest CC owni, z kolei nidalee w końcowej fazie gry co 4 sekundy zadaje około ~1600 dmg przeciwnemu ADc.

Vi coraz rzadziej się banuje, bo też wystarczy byle jakie cc i boom, nie ma vi.

Opublikowano

W takim razie chyba nie do końca wiesz kto w aktualnej mecie ma potencjał, a kto jest gównem.

Udyra się nie banuje, bo to gapcloser i bardzo łatwo go skontrować, master yi nawet, gdy w przeciwnym teamie jest CC owni, z kolei nidalee w końcowej fazie gry co 4 sekundy zadaje około ~1600 dmg przeciwnemu ADc.

Vi coraz rzadziej się banuje, bo też wystarczy byle jakie cc i boom, nie ma vi.

pvp 1v1? ja udyr ty kogo chcesz...

imo udyr jest dobry i weług mnie zasługuje na bana. z masterem się nie zgadzam.

i nei drążę dej dyskusji dalej.

bb

bb68.png

Opublikowano

Teraz Xin, Mastera (po patchu mniej). Renektona nadal warto banowac, tak samo Thresha przez swoje utility.

thresh strasznie zależny od q które dosyc łatwo zdodgowac, a jeśli chodzisz z teamem to do ciebie nie podejdzie z talizmanem i nie zultuje 

Opublikowano

Masterem dużo ludzi gra na diamencie, lub wyższej platynie bo łatwo można się nim wybić. LB jest ogólnie overpower więc to obojętne, a Vi ma takiego ulta że obojętnie jak w tyle jesteś i tak zrobisz więcej niż ich jungler.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

qirV1Eq.png

wychodzi na to że jestem słaby? 

Opublikowano

Ja banuję przeważnie Yasuo, potem LB i na koniec jakiegoś ADC lub Supporta tzn. Jinx/Thresh.

Jako ADC padam na ulti + auto atak w prawie każdej grze od Yasuo, z Threshem na bocie też łatwo nie jest

a LB zbyt tyra w late.

Opublikowano

Blitz/Leona/Jax/

Może jeszcze malphite i amumu :D

Zależy czym chcesz grać, jak np treshem to banujesz morgane, ale zazwyczaj vi yasuo, panth, lb, yi, trynda (w jungli ołpi kurwa) nida itd

Opublikowano

Instaban to LeBlanc - gówno, którego skontrować się nie da jeśli typ ogarnia lub ma dobre skrypty.

Potem to banuje Mastera żeby żaden skurwysyn nie kerował za łatwo lub żeby ktoś z teamu go nie picknął bo wtedy przeważnie ganków nie ma tylko podpierdalanie farmy.

Ostatni ban to Fizz bo czasem chce pograć sobie Orianną, a zdarzają się Fizzy z ignitem i healem przez co łatwo ogrywają.

Opublikowano

Instaban to LeBlanc - gówno, którego skontrować się nie da jeśli typ ogarnia lub ma dobre skrypty.

Potem to banuje Mastera żeby żaden skurwysyn nie kerował za łatwo lub żeby ktoś z teamu go nie picknął bo wtedy przeważnie ganków nie ma tylko podpierdalanie farmy.

Ostatni ban to Fizz bo czasem chce pograć sobie Orianną, a zdarzają się Fizzy z ignitem i healem przez co łatwo ogrywają.

No jak jestem first pickiem to nie banuję lb, tylko sam ją pickuję xD Zawsze karzę zbanować fizza. Typowa kontra na większość midlerów.

A tak ogólnie to vi/fizz i czasami morganę jak idę leoną.

Opublikowano

Ja banuję zazwyczaj taki championy jak: Kha'zix, Master Yi, Nocturne, Xin Zhao, LeBlanc, Fizz, Nidalee. No i dochodzą "życzenia" mojego teamu :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...