Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wywala do okna logowania po wyborze postaci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam postawiony u mnie na komputerze serwer metin2 na plikach terenzo (gotowa maszyna najnowsza) pobrałem gotowy klient tez z tego tematu.

Mam zew. IP wiec postawiłem serwer na routerze przypisałem w ustawieniach routera DMZ dla adresu IP serwera w mojej wew. sieci tzn 192.168.0.127 (taki mam) czyli wszystkie porty mam przekierowane.

Na serwerze mam serwer apache i kiedy wchodzę na moje zew. ip to wiedzę stronę wiec przekierowanie OK

W root w kliencie mam wpisane zew. adres IP i kiedy loguje się na serwer w obrębie mojej wew. sieci to wszystko OK ale ktoś z innego IP nie będącego częścią mojej sieci np. kolega. Używając tego samego klienta co ja może wbić na serwer i założyć / wybrać postać i jej wybraniu wyrzuca go do ekranu logowania.

Przeglądając to forum zauważyłem że jest to częsty problem.

Co jest nie tak? Czy mam zamieścić jakiś log ?

Opublikowano

To jest ten launcher na hamachi.

A ja nie mam serwera hamachi tylko na zew. IP czyli jakby dedyk

Poza tym on mi nie działa bo to jest client z 2013r ci co mają pliki terenzo te najnowsze pewnie wiedzą

Wszystko jest ok kolega może wejść na strone założyć konto potem uruchomić clienta wbić na serwer założyć postać i ja wybrać ale potem wyrzuca

Opublikowano

Tak adres wewnętrzny IP serwera jest dodany do DMZ na routerze wszystkie porty odblokowane i przekierowane na adres zew

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...