Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta i FPS

Leo14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam pytanie, mieszkam w Szkocji i zbieram sb jakos 120£ czyli jakos 500 zł a mam słabego kompa i nw cp kupic, karte za 250 i procesor jakis za 250zl czy moze procesor sam lub samą karte za te 5 stowek??? Nie znam sie.na kompach czekam na wypowiedzi!!

Opublikowano

Proc i kartę. Ja mam gtx 460 - dostaniesz za 250, i phenom II x4 955 - za 300 powinneś dostać, nie najgorzej się sprawują np: fifa 14 zero zacięć.

//ale polecam Ci napisać na forum komputerowym tam się znają bardziej

///jeżeli Ci nie zależy na szybkim zbudowaniu kompa kup kartę a za miech procek.

Opublikowano

Ooo to super... Ale w MC ile powinienem miec tak fps, teraz na renderowabiu 2 chunk :D mam po 33 fps a na 8 maam po 15/19 do 30..

// Patrzac na ceny na szkockim ebayu to karta ta NVIDIA jest po 80£ woec chyba najpierw kupie ją.. A sama karta tez duzo pomoze bo z moich wyliczen :D to przy 50fps mozna sie ladnie klepac w Minecraft!! Bo przy 10 jak sie bije to trudno jest :/

Opublikowano

Ooo to super... Ale w MC ile powinienem miec tak fps, teraz na renderowabiu 2 chunk :D mam po 33 fps a na 8 maam po 15/19 do 30..

// Patrzac na ceny na szkockim ebayu to karta ta NVIDIA jest po 80£ woec chyba najpierw kupie ją.. A sama karta tez duzo pomoze bo z moich wyliczen :D to przy 50fps mozna sie ladnie klepac w Minecraft!! Bo przy 10 jak sie bije to trudno jest :/

Przy włączonej fifie 14

16 chunks - 80fps

8 chunks - 125 + -

2 chunks - 200

Na czystym minecraft, dodam że jestem na XP, a on uwzględnia tylko 3,25GB ram

// a mój rekord to 5k fps na singlu przy optifine wszystko najniższe itd, na windows 7

Opublikowano

Tu masz minimalne wymagania Minecrafta

Minimum Requirements:
CPU: Intel Pentium D or AMD Athlon 64 (K8) 2.6 GHz
RAM: 2GB
GPU (Integrated): Intel HD Graphics or AMD (formerly ATI) Radeon HD Graphics with OpenGL 2.1
GPU (Discrete): Nvidia GeForce 9600 GT or AMD Radeon HD 2400 with OpenGL 3.1
HDD: At least 200MB for Game Core and Other Files
Java 6 Release 45

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...