Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BestCraft

Filip1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Chciałbym zaprezentować Wam moim zdaniem dosyć ciekawy

serwer. Jest to serwer typu survival + frakcje + pvp, na którym

spotkacie również wiele dodatków. Na spawnie znajdziecie

przycisk teleportujący w losowe miejsce na mapie, co

zapobiega campieniu stałych bywalców na nowych graczy co

na wielu serwerach niestety się zdarza, a zarazem jest

bardzo irytujące. Do tego z kamienia mamy własne,

przyzwoicie skonfigurowane dropy: 

Standardowe Dropy:

Diament 0,55%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 diament, szczęście I - od 1 do 3 diamentów, szczęście II - od 3 do 5 diamentów, szczęście III - od 5 do 7 diamentów)

Szmaragd 0,75%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 szmaragd, szczęście I - od 1 do 3 szmaragdów, szczęście II - od 3 do 5 szmaragdów, szczęście III - od 5 do 7 szmaragdów)

Sztabka Złota 0,85%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 sztabka złota, szczęście I - od 1 do 3 sztabek złota, szczęście II - od 3 do 5 sztabek złota, szczęście III - od 5 do 7 sztabek złota)

Sztabka Żelaza 0,95%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 sztabka żelaza, szczęście I - od 1 do 3 sztabek żelaza, szczęście II - od 3 do 5 sztabek żelaza, szczęście III - od 5 do 7 sztabek żelaza)

Redstone 1%

(Za pomocą kilofa; zwykły - od 4 do 12 redstone, szczęście I - od 6 do 14 redstone, szczęście II - od 8 do 16 redstone, szczęście III - od 10 do 18 redstone)

Lazuryt 0,75%

(Za pomocą kilofa; zwykły - od 4 do 12 lazurytu, szczęście I - od 6 do 14 lazurytu, szczęście II - od 8 do 16 lazurytu, szczęście III - od 10 do 18 lazurytu)

Dodatkowe dropy:

Spawner zombie lub szkieletów - 0,15%

Jak użyć spawnera? To proste. Kiedy dropnie, postaw go gdziekolwiek, po czym patrząc na niego wciśnij prawy/lewy przycisk myszy; jeśli klikniesz lewy - będzie to spawner szkieletów, a jeśli prawy - spawner zombie. Wybór możesz zawsze zmienić, a spawner także rozwalić (tylko za pomocą dowolnego kilofa) i zabrać ze sobą, kiedy tylko zechcesz.

Losowy zenchantowany diax pro item - 0,01%

Dropnie Ci losowy (Miecz, kilof, zbroja, hełm, buty lub spodnie) całkiem przyzwoicie zenchantowany item, jednak szansa jest bardzo mała   ;)

Losowa płyta muzyczna - 0,001%

Dropnie Ci losowa, jedna z płyt muzycznych, drop dodany dla osób które lubią kolekcjonować takie przedmioty jak właśnie owe płyty   ;)

Kilka książek - 0,15%

Kilka blaze rodów - 0,15%

Głowa Whitera (1 szt.) - 0,15%

Kilka Gwiazd netheru - 0,15%

Kilka Brodawek - 0,015%

Kilka nasion dyni/arbuza - 0,15%

Kilka pereł kresu - 0,15%

Trochę obsydianu - 5%

(od 2 do 4 sztuk, również więcej w zależności do poziomu szczęścia w kilofie) 5% - całkiem dużo, z uwagi iż jest to serwer z frakcjami a wiadomo baza najlepiej z obsydianu.

Do tego wszystkiego, sama animacja kopania stone została troszkę zmieniona aby grało się nieco przyjemniej (efekt rozbicia buteleczki z expem), dodatkowo z każdego wykopanego przez Ciebie bloku stone wyleci od 1 do 3 punktów doświadczenia.

np7f.png

U nas nie ma również uciekania z PvP - gracz który wyloguje się podczas walki zostanie automatycznie zabity a EQ które miał przy sobie wypadnie.

Do tego większość komunikatów w pluginie na frakcje jest spolszczona, ogólnie zakładam że przynamniej 90% pluginów które są na serwerze spolszczona, co lekko umila rozgrywkę .

Do tego używamy specjalnej, zoptymalizowanej wersji craftbukkita co zapobiega występowaniu nawet minimalnych lagów

Miejsca do PvP:

Arena PvP: /warp pvp

yk99.png

Kilka ss'ów ze spawna: 

pmos.png

4095.png

rv05.png

No więc, dzięki za obejrzenie, z góry przepraszam za "oczojebność tej prezentacji", chciałem tylko opisać porządnie cechy tego serwera, bo naprawdę jest tego wart.

Do szanownej administracji MPCforum - to oficjalny temat serwera, także wszelkie inne dodane przez kogokolwiek proszę od razu zamykać, natomiast ten zostawić. Dziękuję.

Adres IP: bestsurvival.maxc.pl

image.png

Rekrutacja: OFF (Będzie w maju, zainteresowani znajdą informacje na serwerze)

Sloty: 50 (Planujemy więcej- do 100 zaraz po uzyskaniu większej liczby graczy)

Zapraszamy

Opublikowano

@SERWER

Pytacie na serwie na czym będzie polegał event, więc odpowiadam - zostaną podane 3 kody na konta VIP, najszybsi 3 szczęściarze je wygrają ;)

Opublikowano

Nie polecam, główny administrator wyczyścił enderchest jak i ekwipunek graczy, dlatego że chcial wgrać bukkit. Ale oczywiście, nie napisał/powiedział graczom, że coś takiego się stanie. Powinno być uprzedzenie ! :) Tak to gracze mogliby schować ekwipunki do swojej skrzynki drewnianej i by nie było problemu. Serweru nie polecam z powodu braku obojętności administracji. :)

Opublikowano

@UP

Oczywiście że wszystkich poinformowałem o zmianie silnika na lepszy aby zredukować lagi więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Poza tym doszło tylko do drobnej cofki EQ co zresztą naprawiłem i po jakieś godzinie każdy gracz otrzymał stracone przedmioty z powrotem.

"Serweru nie polecam z powodu braku obojętności administracji.  :)"

Zakładam że z Polskiego pała. Weź się za naukę i zdaj chociaż podstawówkę a później bierz się za gry i fora. Z tego zdania wynika, że powinienem być obojętny co do serwera. Nie wspomnę już o odmianie wyrazu Serwer (serweru? wtf?) Do szkoły na parę lat to pogadamy.

Opublikowano

@UP

Ziomeczku, uwierz mi że ten drop urozmaica rozgrywkę i gra się dużo przyjemniej, niż mogłoby się wydawać  ;) Nie wiem dlaczego ludzi to tak zniechęca na początku  ;)

Opublikowano

@UP

Własnie drop ze stone nie urozmaica gry tylko ją rozpie****

Nie ma jak to cieszyć się ,że znalazło się diament a tak to gowno bo leci wszystko ze stone ! co to za gra >?

Opublikowano

"Zakładam że z Polskiego pała. Z tego zdania wynika, że powinienem być obojętny co do serwera. "  - Po "że" stawiamy przecinek, taka mała rada. ;]

Właśnie napisałem tak jak chciałem, więc gdzie widzisz mój błąd ?  Oczywiście uprzedziłeś, kilka lub nawet kilkadziesiąt minut przed ! Więc nie wmawiaj ludziom, którzy poszukują dobrego serwera. Oczywiście, jest to uprzedzenie, ale co da to komuś ? Był brak informacji, na czym będzie  polegała zmiana silnika. Brak obojętności ze strony administracji - już to prostuje. ;) Pisałem Ci, że jakiś gracz był w mojej pułapce, która była wielkości 2x2. Biłem go, oczywiście przed ta pułapką pomyślałem o miejscu do bicia i tak też zrobiłem. Ale gdy go biłem, po pewnym czasie zniknął. Po czym ten gracz pisał na czacie, że miałem claim'a na terenie areny do bicia. Ale próbowałem to sprostować pisząc na czacie jak i do Ciebie. Wiedziałem, że jesteś w grze, bo pisałeś z innymi graczami. Po zmianie bukkita, niektórym dałeś ekwipunek wyolbrzymiony na start. - Ale pomyślałeś o innych graczach ? Moje 3/4 dni kopania poszły na marne, bo nie uprzedziłeś graczy przed tym. 

Opublikowano

Właśnie napisałem tak jak chciałem, więc gdzie widzisz mój błąd ?  Oczywiście uprzedziłeś, kilka lub nawet kilkadziesiąt minut przed ! Więc nie wmawiaj ludziom, którzy poszukują dobrego serwera. Oczywiście, jest to uprzedzenie, ale co da to komuś ? Był brak informacji, na czym będzie  polegała zmiana silnika. Brak obojętności ze strony administracji - już to prostuje.  ;) Pisałem Ci, że jakiś gracz był w mojej pułapce, która była wielkości 2x2. Biłem go, oczywiście przed ta pułapką pomyślałem o miejscu do bicia i tak też zrobiłem. Ale gdy go biłem, po pewnym czasie zniknął. Po czym ten gracz pisał na czacie, że miałem claim'a na terenie areny do bicia. Ale próbowałem to sprostować pisząc na czacie jak i do Ciebie. Wiedziałem, że jesteś w grze, bo pisałeś z innymi graczami. Po zmianie bukkita, niektórym dałeś ekwipunek wyolbrzymiony na start. - Ale pomyślałeś o innych graczach ? Moje 3/4 dni kopania poszły na marne, bo nie uprzedziłeś graczy przed tym. 

3/4 dni? Cofka usunęła EQ max sprzed ostatnich 3-4 godzin, budowle itp też zostały nienaruszone, więc ciekawe :) A co do tej sytuacji którą opisujesz w twojej gildii, to niestety nie mam pojęcia o co Ci chodzi, o jaki tp, poza tym informowałem Cię o tym minimum z 3 razy, a ty nonstop mi to wmawiałeś że ja kogoś gdzieś teleportowałem, także daruj sobie. Oczywiście admin nie ma nic lepszego do roboty zaraz po resecie kiedy trzeba ogarnąć pluginy, na pewno kogoś gdzieś teleportuje - super mózg kolegi  ;)

Opublikowano

Bożę survival game [...] polega na znalezieniu jakiegos surowca a nie zapierdala* jak kret w stone i drobić surowce .... Serwer 9/10 < usuncie drop to 10/10            [//] Prezka 10/10 :)

95498489371961097919.png

Opublikowano

@UP

Bożę survival game [...] polega na znalezieniu jakiegos surowca a nie zapierdala* jak kret w stone i drobić surowce .... Serwer 9/10 < usuncie drop to 10/10            [//] Prezka 10/10  :)

Dzięki, doceniam opinię, krytykę też no bo wiadomo zawsze co jeszcze można poprawić ;) Zrobię co w mojej mocy żeby ludzie mogli jednak poczuć nieco bardziej klimat survivalu, może te dropy to rzeczywiście troszkę za dużo, przemyślę to  ;) Pozdrawiam
Opublikowano

Napisał mi ten gracz, że go tepłeś. ;) 3-4 godziny ? To ciekawe czemu tym topowym usuneło rzeczy z ekwipunku jak z enderchestu. Gubisz się już w swoich kłamstwach, czy jak to jest ? ;] Jak mnie informowałeś ? Właśnie to jest przykład braku obojętności - napisałeś, że tylko go nie tepłeś. On wyparował, czy jak ? Oczywiście wgrywałeś pluginy i musiałeś patrzyć na pasek, czy dobrze idą procenty. 

"super mózgarrow-10x10.png kolegi "  Czy ty masz problem do mojej inteligencji ? Mógłbym o wielu rzeczach Ci powiedzieć/napisać, o których nie masz żadnego pojęcia.

Opublikowano

@up !

Tylko ty Nabijasz posty ! na mpcforum ciągle widać BestCraft ! Po co spamisz ! nie grają gracze to zrobcie lepszą reklame a nie ciągle spamujecie i piszecie bezsensowne Posty !

@SERWER

Właśnie wgraliśmy spigot, czyli lepszą wersję bukkita, dzięki czemu lagi nie powinny już występować!

@SERWER

O godzinie 18.30 event (z uwagi iż po 6 miesiącach działania serwera wreszcie pozbyliśmy się lagów i można swobodnie grać!)

@SERWER

Pytacie na serwie na czym będzie polegał event, więc odpowiadam - zostaną podane 3 kody na konta VIP, najszybsi 3 szczęściarze je wygrają ;)

TE POSTY SA NIE POTRZEBNE Publikacje Serwerow służy do opublikowania serwera a nie informawania graczy co się na nich dzieje ! nie mowie ,że dodaliście np. nowe pluginy albo coś ! A Te silniki i eventy wszystko na serwerze piszcie ! !

Opublikowano

@UP

Informuję graczy o zmianach, co jest dozwolone, przeczytaj regulamin mpc, a jeśli twierdzisz, że nikogo to nie interesuje, to co robi 40 graczy na serwerze? Spam to jest właśnie to co teraz zrobiłeś czyli dodałeś post który nie wnosi nic co do serwera.

Opublikowano

@up ! Ty nie wnosisz nic do serwera ! Po co odpisujesz ? Nabijasz posty i tylko spamisz !!!! OOhohoho jeżeli jest 40 graczy na serwerze to znaczy ,że to jest dużo !! HAHAH xD i ty sie chwalisz 40 osobaami nie no spoko ! xD a po 2 na serwerze nadal są lagi i KULTURA TAM JEST ODRAŻAJĄCA !

Opublikowano

@UP

Nie chwalę się niczym, napisałem Ci tylko liczbę graczy ponieważ z twojej wypowiedzi wywnioskowałem iż nikogo nie interesuję to o czym piszę pod tematem. Ja spamuję? A ty co robisz? Druga twoja wypowiedz nie wnosząca nic na temat serwera. Kultura odrażająca? Konkretniej? Kulturę tworzą gracze, więc jeżeli ktoś wyzywa, to nie jest moja wina, poza tym jest plugin który uniemożliwia używaniu wyzwisk. I lagów nie ma żadnych jak się ma internecik z biedro a kompa z tesko to tak raczej jest. Co zrobisz? Nic nie zrobisz.

Opublikowano

"Mhm dobra koniec tematu nie spamuj bo tylko nabijasz free posty prawda jest taka że głupoty pierdolisz i oboje to wiemy." 

Ja pierdolę jakieś głupoty ? Moja opinia się liczy, bo tak Ci się nie podoba ? Rozumiem, że próbujesz bronić swój serwer, żeby był jak z najlepszej strony, ale proszę nie wmawiać innym, że nabijam sobie jakieś durne posty, które i tak mi nic nie dadzą. ;) Czy ja wyglądam na osobę, która kłamie ? No z czego ja wiem, to napisałem to co mi się przydarzyło na BestCraft.

Opublikowano

@up 2 Nie spamuj !!! "a po 2 na serwerze nadal są lagi i KULTURA TAM JEST ODRAŻAJĄCA !" to nie wnosi nic do serwera ? Ohoho widze ,że masz braki. Widze ,że musisz nauczyc się czytać ! Pozdro

NIE POLECAM SERWERA ADMINISTRACJA NIE UMIE PRZYJMOWAC KRYTYKI NA KLATE ! odrazu się kłucą

Opublikowano

@UP

Trzeci post nie wnoszący nic na temat serwera, co do kultury już Ci napisałem, nigdy w historii serwera nikogo nie obraziłem także ciekawe dlaczego "nie kulturalna" administracja. Wszystkie 3 posty zostały zgłoszone za spam w temacie.

Opublikowano

@up ahahahaha ale ty się ośmieszasz normalnie ! Widać ,że nie masz pojęcia o reklamowaniu serwera !I NAUCZ SIĘ CZYTAć ! PROSZĘ O USUNIĘCIE TEGO TEMATU ALBO USUNIĘCIE NASZYCH POSTOW !! a szczegolnie o usuniecie postów Filipa bo jest nie przyjemny i oskarża mnie o pisanie bezsensownych postów jak sam  teraz robi z siebie dziecko !!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...