Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

bierzmowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam gdy byłem u bierzmowania nie byłem u spowiedzi kilka dni wcześniej i bardzo teraz tego żałuję w ogóle nie chodze do spowiedzi od 4 lat no ale lipa tak przed bierzmo co się stanie jak powiem o tym księdzu? przebaczy mi grzechy? (jestem ministrantem od 8 lat)

Opublikowano

Wątpie.. Musisz coś Bogu dac w ofierze.

Zabij jakiegoś koguta na wsi i podaruj Jezusowi.

Opublikowano

Co za głupie tematy tylko wywołujecie wojny. Ja też dawno nie byłem u spowiedzi ale raczej ksiadz zawsze odpuszcza grzechy.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Nie odpuszcza tylko kiedy popełniłeś coś ekstremalnego (szatanizmy, mordy, nie chcesz sie poprawic), a tak to od zawsze :)

Btw. jak ty przebrnąłeś przez proces bierzmowania bez spowiedzi???!!

Zamykajcie to szybko, bo zaraz sie ateusze zlecą :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Jetem katolikiem , ale według mnie spowiedź to głupota , to Bóg wybacza grzechy a nie za pośrednictwem księdza .

Przed bierzmowaniem nie pójdziesz do spowiedzi >

Opublikowano

Jetem katolikiem , ale według mnie spowiedź to głupota , to Bóg wybacza grzechy a nie za pośrednictwem księdza .

Przed bierzmowaniem nie pójdziesz do spowiedzi >

W Belgii nie ma spowiedzi na przykład :> no ale taka tradycja u nas. W Meksyku patrzysz sie ksiedzu prosto w twarz...

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

witam gdy byłem u bierzmowania nie byłem u spowiedzi kilka dni wcześniej i bardzo teraz tego żałuję w ogóle nie chodze do spowiedzi od 4 lat no ale lipa tak przed bierzmo co się stanie jak powiem o tym księdzu? przebaczy mi grzechy? (jestem ministrantem od 8 lat)

Jesteś ministrantem od 8 lat i od 4 nie byłeś u spowiedzi?

Komunie przyjmujesz?

Ja mam do tego specyficzne podejście, jak czuję, że potrzebuję być czysty to idę pod prysznic, a jak czuję, że chcę mieć czyste sumienie udaję się do spowiedzi i spowiadam z tego co mi ciąży i co uważam za grzech.

Ksiądz da Ci rozgrzeszenie, jeśli jest prawilny to jeszcze się ucieszy, że przyszedłeś po 4 latach, bo równie dobrze mogłeś dojść do jakiejś sekty i napierdalać pentagramami po ścianach.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Ta da! Pierwszy już przyleciał! xD

--------------------------------------------------------------------------------------

Polecam spowiedź w innym kościele. Troszkę zapewne będzie ci niezręcznie... po tylu latach.

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...