Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 na laptopie.

i3turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się dowiedzieć który windows będzie lepiej działał  win7 32 bity czy 64 bity. Na tą chwile mam 64bity.

Specyfikacja lapka:

-intel i3 2310m

- 3gb ramu

- więcej chyba nie potrzeba. Bo jak dobrze pamiętam to 32 bity czyta do 4gb ramu a 64 od 4gb.

Chciałbym wiedzieć czy jak zmienie tego windowsa na 32 bity to będzie lepsza wydajność. Pozdrawiam.

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Wersja 32 bitowa ma mniejsze zapotrzebowanie na zasoby (głównie RAM), więc obciążenie komputera powinno spaść. Jadnak obecnie deweloperzy programów, a przede wszystkim gier idą coraz bardziej w architekturę 64 bitową i lepiej na niej zostać moim zdaniem.

Jak chcesz lepszą wydajność zainstaluj Windows 8.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Wersja 32 bitowa ma mniejsze zapotrzebowanie na zasoby (głównie RAM), więc obciążenie komputera powinno spaść. Jadnak obecnie deweloperzy programów, a przede wszystkim gier idą coraz bardziej w architekturę 64 bitową i lepiej na niej zostać moim zdaniem.

Jak chcesz lepszą wydajność zainstaluj Windows 8.

Jesteś pewny co chodzi z tym win8 jak widzisz mam tylko 3gb ramu. Po za tym jak rozmawiałem z kumplem i sobie zainstalował win8 to mówił mi że właśnie win8 dużo ramu zabiera. Tak więc słucham dalszych opini :)

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Nic nie pobije porządnego zmodyfikowanego Windowsa 7.

8 i 8.1 to wg. mnie tylko marketing, to że u jednego chodzi lepiej nie znaczy że u 2 musi chodzić tak samo.

Ja miałem z dupy wersje i był błąd z ramem, jak masz jakiegoś dobrego linka (pewnego) to się skusze.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...