Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 Zacina się przy jednej grze

Natan17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Już dawno kupiłem grę GRID 2 na PS3. Dzisiaj coś mnie na nią nabrało... I gdy chcę włączyć następny wyścig to konsola się zacina w trakcie jego ładowania ( było to 3 razy pod rząd ! ) Wkurzyłem się i wyłączyłem konsolę. Wcześniej też miałem takie ścinki ale baardzo rzadko. 

Ścina tylko w tej grze ( parę razy [ 2 ] ścieło mi w GTA Online... ale to przecież jest GTA Online... ) i strasznie to wkurza. 

Konsola na pewno nie jest uszkodzona. W inne gry gra się normalnie bez ścin. Dostęp do internetu jest dobry. 

Konsole kupiłem w Media Marku jeśli to w czymś pomoże :D Płyta z grą nie jest porysowana. Gdy ją kupiłem była nowa w ,,folii" 

Nie wiem dlaczego tak jest...

Pomoże ktoś? 

Opublikowano

A wgrywałeś nową wersje oprogramowania na ps3.

Miałem podobny problem to przez tą aktualizacje.

Jeżeli nie aktualizowałeś to wina ps3 może odłączyłeś przypadkiem ps3 z gniazdka i w ten sposób mogła się uszkodzić płyta główna albo dysk :)

67pojo.png

Opublikowano

W opcjach konsoli masz - aktualizacja systemu, albo coś podobnego.

Miałem tak ogólnie z GTA - czasami nie doczytywało mi danych i konsola się zacinała. Winą był odtwarzacz płyt albo sama płyta - w końcu przy GTA płyta mieli non stop. O dziwo gram w inne gierki z płyt i problem się nie pojawia. Robiłem w między czasie FAN TEST (czyli dmuchanie wentylatorów przez kilkanaście sekund z najwyższą mocą). Wydaje mi się, że to trochę pomogło, ale w Twoim przypadku problem może leżeć zupełnie gdzieś indziej. Być może bluray szaleje akurat na tej płycie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...